Poilsio sodas – patikrinkite, kas jame turėtų būti!

Poilsio sodas – patikrinkite, kas jame turėtų būti!

Poilsis yra be galo svarbus – jis leidžia pasikrauti baterijas ir pasiruošti ateinančių dienų sunkumams. Galite atsipalaiduoti namuose, poilsinėse kelionėse, bet taip pat galite surengti patrauklias atostogas savo sode. Todėl jei turite soda, būtinai pasidomėkite, kas jame turėtų būti, kad užtikrintumėte geriausią įmanomą poilsį.

relaks w ogrodowej przestrzeni - przeznacz na to działkę budowlaną lub działkę rekreacyjną

Poilsio sodas – koks jis turi būti?

Sodas turi atitikti savininko poreikius. Todėl ieškant vietos maloniam poilsiui, verta susikurti patrauklų ir malonų rekreacinį sodą. Pažiūrėkite, kas yra rekreacinis sodas ir kaip jis turėtų būti tinkamai sutvarkytas.

Kokius elementus reikia įtraukti į rekreacinį sodą?

Rekreacinis sodas – tai vieta, kur galima pailsėti ir atsipalaiduoti. Verta įtraukti elementus, kurie leis tai padaryti. Tokiame sode pravartu statyti pavėsinę ar sodo namelį. Pravers ir sodo baldų komplektas tiek poilsiui, tiek vakarienei.

Rekreacinių sodo plėtra savininkui gali būti įdomus dalykas. Darbo metu verta perskaityti pastabas, esančias vietos plėtros plano dokumente – to dėka rekreacinis sodas atitiks jį ir bus tinkamai sutvarkytas. Ne visuose sklypuose leidžiama statyti namą, ištisus metus gyventi sklype gali būti uždrausta. Tačiau daugumoje sklypų nebus jokių kontraindikacijų statyti pavėsinę, sodo namelį ar nedidelį vasarnamį.

Rekreacinis sodas – poilsis ir linksmybės

Rekreacinį sodą galite sukurti tiek aktyviam poilsiui, tiek tingiam kaitinimuisi saulėje. Aktyviu poilsiu galėsite mėgautis atitinkamos įrangos dėka – puikiai tiks baseinas sode. Didelė talpa leis laisvai plaukti ir suteiks vietos kasdienei mankštai bei fizinei veiklai. Plaukimas pagerina jūsų fizinę formą ir išlaiko lieknumą. Be to, karštą vasarą maudynės vėsiame baseino vandenyje padės puikiai susidoroti su nuolatiniu karščiu.

ile kosztuje działka rekreacyjna?

Sodo baseinas yra idealus pasirinkimas tiek suaugusiems, tiek vaikams. Rinkoje gausu įvairių modelių sodo baseinų – galite rinktis mažus arba didelius baseino variantus, karkasinius baseinus, išsiplėtimus ar baseinus iš plieninės konstrukcijos. Baseinų dėka šeimos sodai taps džiugių susitikimų ir aktyvaus poilsio vieta.

Taip pat galite sutvarkyti savo sodą tingesniam poilsiui. Tuomet pravartu įsigyti šezlongus sodui, kėdes ar pakabinamus fotelius. Tinkami baldai leis atsipalaiduoti ir mėgautis geru oru.

Atminkite, kad rekreacinis sodas pirmiausia turi sudaryti sąlygas susisiekti su gamta ir leisti laiką lauke. Per didelis mažojo sodo architektūros elementų skaičius sumažins žalią plotą, todėl pasistenkite parinkti elementus ir jų dydį pagal savo rekreacinio sklypo dydį.

ogród rekreacyjny na działce budowlanej

Rekreaciniai sodai pritaikyti suaugusiems ir vaikams

Rekreacinio sodo plėtra turėtų atitikti naudotojų poreikius. Todėl jei yra žinoma, kad rekreaciniu sklypu naudosis vaikai, teritorija turėtų būti atitinkamai pritaikyta mažiausio poreikiams.

Sodą verta aprūpinti elementais, kurie leis linksmintis. Be baseinų puikiai tiks ir sodo batutai. Jie leis jums smagiai praleisti laiką ir suteiks galimybę sportuoti. Galima rinktis įvairius modelius – jie skiriasi dydžiu ar spalva. Didelių batutų atveju verta rinktis modelius su tinkleliu, kuris apsaugotų naudotojus nuo atsitiktinio kritimo.

Skirtingi sklypų tipai leidžia įvairiai išdėstyti. Įvairūs elementai gali būti išdėstyti aplink , sukuriant patrauklią žaidimų aikštelę. Verta pasistatyti sūpynes, kurios yra kiekvienos žaidimų aikštelės karalienės. Sūpynėse gali žaisti įvairaus amžiaus vaikai – tai puikus sodo elementas tiek patiems mažiausiems, tiek vyresniems.

Kiti elementai, kurie gali patikti mažiausiems, tikrai bus žaidimų aikštelės elementai: čiuožyklos, kopėčios, laipiojimo sienelės. Taip pat gali būti naudingi vaikų nameliai ar nedidelės sodo palapinės.

odpoczynek w ogrodzie

Ne tik įranga - želdiniai idealiai tinka rekreaciniams sklypams

Sodo baldai, žaislai ir mažoji architektūra dar ne viskas – sklypas pirmiausia skirtas kaip poilsio ir sąlyčio su gamta vieta. Štai kodėl taip svarbu plėtoti erdvę su augalais. Verta rinktis vieną ar du didesnius medžius, kurie suteiks pavėsio. Jei sklypo dydis leidžia, šią sumą galima padidinti. Aukšti medžiai suteikia pavėsį ir gali sukurti malonų mikroklimatą, o tai svarbu karštu oru.

Be medžių, verta rinktis gražius dekoratyvinius krūmus. Puikiai tiks hortenzijos, viburnijos, buddlėjos ir rožės. Lapuočių rūšis galima maišyti su spygliuočių rūšimis į įdomias kompozicijas. Krūmai gali išaugti iki didelių dydžių, tad jei neturite vietos medžiams arba yra uždrausta juos sodinti, krūmai gali išspręsti situaciją jūsų naudai.

Taip pat verta sklype pasodinti gėlių. Tiks ir daugiamečiai, ir vienmečiai augalai. Spalvingos gėlės pagyvins kompozicijas ir padarys jūsų viešnagę malonesnę. Ant pavėsinės ar sodo namelio sienų gali augti vynmedžiai ar smėlinukai