Kokius čiužinius rekomenduojame alergiškiems žmonėms?

Kokius čiužinius rekomenduojame alergiškiems žmonėms?

Sergančiųjų alergija kasmet daugėja ir jie tampa vis dažnesniu reiškiniu.

Todėl verta atkreipti dėmesį į čiužinio, kurį ketiname pirkti, antialergines savybes. Jei kenčiate nuo alergijos ir norite patogiai ir sveikai miegoti, skaitykite toliau. Sužinosite, kokį čiužinį pasirinkti, kad galėtumėte mėgautis ramiu poilsiu.

Kokie tipų yra alergenai?

Dulkės ir erkės. Ar žinojote, kad dulkėse yra net 30 alergiją sukeliančių medžiagų? Tačiau daugiausiai alerginių reakcijų sukelia dulkių erkutės – o kadangi jos yra termofilinės, jos noriai įsitaiso čiužinyje ir patalynėje. Jų buvimas kenkia alergiškiems žmonėms. Ašarojančios, dažnai patinusios akys, kasymo pojūtis gerklėje, sloga ir kosulys, o kraštutiniais atvejais – net pasunkėjęs kvėpavimas. Visa tai gerokai pablogina mūsų poilsio kokybę.

Pelėsiai. Pelėsio mikrobai, kurių plika akimi nepastebėti, dėl savo lengvumo gali plisti lengvai ir greitai. Ideali temperatūra pelėsiui augti yra nuo 20 iki 30 laipsnių Celsijaus – tai taip pat yra kambario temperatūra. Žmogaus organizmas prasčiausiai toleruoja mikrotoksinų, kuriuos pelėsiai išskiria kaip medžiagų apykaitos produktus, poveikį. Alergijos simptomai yra čiaudulys, niežulys, dilgėlinė ir akių paraudimas, dažnai kartu su ašarojusiomis akimis.

Kokį čiužinį rinktis alergiškiems žmonėms?

1. Porolono čiužinys, dažniausiai pagamintas iš termoelastinio arba itin elastingo porolono, kuris sukuria nepalankią aplinką dulkių erkutėms, todėl čiužinyje sunku įsileisti ir vystytis.

2. Latekso čiužinys yra geras pasirinkimas žmonėms, linkusiems į alergiją. Šio tipo čiužinys nerenka dulkių, nesikaupia oda ar prakaitas. Svarbu tai, kad latekso čiužinyje dulkių erkutės neauga.

3. Kokosinis čiužinys.

Ką dar verta atsiminti?

Renkantis čiužinį verta atkreipti dėmesį į galimybę nuimti užvalkalą, kurį vėliau bus galima skalbti. Šviežumas ir higiena visada reiškia papildomą apsaugą nuo dulkių.