Vakarienė terasoje? Tobulas baldų komplektas, su kuriuo tai bus įmanoma!

Vakarienė terasoje? Tobulas baldų komplektas, su kuriuo tai bus įmanoma!

Idealus sprendimas yra sukurti gražų lauko valgomąjį terasoje arba balkone. Tačiau šeimos vakarienę sunku įsivaizduoti be patogaus baldų komplekto. Šiame straipsnyje pasakojame, į ką atkreipti dėmesį renkantis funkcionalų sodo baldų komplektą!

 

Kodėl verta vakarieniauti terasoje? Valgymo lauke privalumai

Turėdami sodą ir terasą galite susisiekti su gamta ir giliai kvėpuoti. Daugelyje namų šiltos dienos reiškia, kad gyvenimas iš gyvenamųjų kambarių persikelia į terasas, kuriose žmonės leidžia laiką kartu. Jei turite galimybę, po ranka, valgymas lauke ne tik leis atsipalaiduoti, bet ir suteiks didelį malonumą. Verta pasirūpinti, kad įranga būtų tinkamai suderinta, kad atitiktų visos šeimos lūkesčius ir leistų lengvai mėgautis skaniu maistu bei vieni kitų draugija.

 

Sodo baldai visai šeimai

Kiekvienas, mėgstantis valgyti lauke, turėtų rinktis tokius sodo baldus, kuriais pietus ar vakarienę valgyti bus patogu ir malonu. Geriausias sprendimas bus praktiški sodo baldų komplektai. Tačiau atminkite, kad didelis stalas ir kėdės užima daug vietos. Prieš perkant baldus, turite išanalizuoti, kiek žmonių paprastai priimate ir kiek vietos namuose turite. Mažytėje terasoje nesutalpinsite 12 vietų baldų komplekto. Taip pat svarbu turėti tinkamą vietą sodo baldams laikyti pasibaigus sezonui. Renkantis baldus terasai dažnai reikia kompromiso tarp to, ko norite ir ką iš tikrųjų galite sau leisti – tiek erdvės, tiek finansų atžvilgiu.

 

Iš kokios medžiagos rinktis baldus?

Be komplekto dydžio, reikia pasirinkti ir medžiagą, iš kurios bus gaminami sodo baldai. Galite rinktis iš technorotano, metalo, medžio, rotango ir plastiko. Sodo baldai skirsis savo stiliumi ir savybėmis, priklausomai nuo naudojamų medžiagų. Geriausias sprendimas – sodo baldai, kurie ne tik gražiai atrodys, bet ir bus praktiški, funkcionalūs bei ilgaamžiai. Terasai ir balkonui skirtas sodo komplektas bus veikiamas įvairių oro pokyčių, tokių kaip lietus, sniegas, stipri saulė, kruša ir vėjas.

Todėl tinkami baldai turi būti atsparūs karščiui, spalvos pakitimui ir iškraipymui. Be to, jie turi būti patogūs ir atitikti visų namų ūkio narių poreikius ir reikalavimus. Poilsio komplektus verta praturtinti papildomomis pagalvėmis.

 

Praktiškas sodo baldų komplektas, pagamintas iš technorotano

Maistas vis dažniau valgomas lauke, ką atrado technoratano baldų gamintojai kurdami naujus baldų komplektus. Technorattan baldų asortimentas labai platus. Tarp jų rasite pietų stalus su kėdžių komplektu, fotelius su erdviomis sėdynėmis, kampines sofas, šezlongus. Be to, jus sužavės nedidelis kavos staliukas. Kiekvienas baldas yra rankomis išaustas iš dirbtinio rotango pluošto ir dedamas ant metalinio rėmo.

Pasirinkę technoratano sodo baldus, galite būti tikri, kad jie jums tarnaus visus metus. Technoratanas neblunka net ir veikiamas stiprių saulės spindulių ir yra atsparus saulės spinduliams. Technoratanas taip pat atsparus lietui ir sniegui. Tai nereikalauja sudėtingos priežiūros ar ypatingos priežiūros. Žiemą jo laikyti patalpoje nereikia, nes sode gali išbūti ištisus metus. Technoratanas dar vadinamas ekoratanu, nes yra ekologiškas ir perdirbamas.

 

Elegantiški ir modernūs metaliniai sodo baldų komplektai

Taip pat šiais laikais populiarūs metaliniai sodo baldai, kurių modernus dizainas puikiai įsilieja į sodo erdvių sutvarkymo dizaino tendencijas. Prie paprasto fasado prislopintų spalvų ar apdailos medžiagų, tokių kaip metaliniai turėklai ar betoninės plokštės, derės fotelių ir sofų komplektai iš lengvo aliuminio ir plieno. Metalas puikiai tiks valgomajam terasoje, kur vyrauja minimalizmas ir modernumas.

Rinkoje esantys metaliniai baldai yra itin patvarūs, nes miltelinio dažymo dėka jie labai gerai apsaugomi nuo korozijos ir, nepaisant oro sąlygų, atrodys elegantiškai ir papuoš sodą.

 

Mediniai klasikiniai baldai

Klasikiniuose soduose mediena bus geriausias pasirinkimas. Tačiau mediniai baldai yra jautrūs oro sąlygoms. Sodo erdvėje veiks tik gerai apsaugoti produktai. Reikia atsiminti, kad šių baldų impregnavimas turi būti kartojamas reguliariai, nes mediena, skirtingai nei technoratanas ir metalas, nėra atspari saulei ir vandeniui. Jis taip pat yra mažiau atsparus mechaniniams pažeidimams.

 

Rotango poilsio komplektai

Baldai iš rotango, kaip ir mediniai, vilioja natūralia išvaizda ir natūralių medžiagų naudojimu. Tačiau jie taip pat nėra labai atsparūs oro sąlygoms.

 

Plastikiniai sodo baldai

Plastikiniai baldai tiks taupymo ieškantiems žmonėms. Tokie baldai atsparūs lietui ir sniegui, tačiau per ilgai veikiami saulėje nusidažo ir gali deformuotis.

Investuodami į kokybiškus sodo, terasos ar balkono baldus, galėsite sukurti tobulą kampelį, kuriame galėsite valgyti kartu. Dėl to galite užtikrinti komfortą ir atsipalaidavimo akimirkas su savo šeima.