Madingi, reikalingi, praktiški – kaip išsirinkti stalą ir kėdes?

Madingi, reikalingi, praktiški – kaip išsirinkti stalą ir kėdes?

Virtuvėje, svetainėje ar valgomajame – nesvarbu, kurioje vietoje – stalai yra kiekvienuose namuose. Vakarieniaujame su šeima, organizuojame susitikimus su draugais, dirbame, mokome vaikus ar atsipalaiduojame prie arbatos puodelio. Koks turi būti virtuvės stalas ir koks modelis geriausiai tiks svetainėje?

Virtuvės stalai ir kėdės

Virtuvė paprastai nėra labai didelė patalpa. Šiuolaikiniai mažų virtuvių interjero išdėstymai rodo, kad patiekalų valgymo vieta yra įrengta už virtuvės ribų, o suteikiamą erdvę užima papildomi virtuvės stalviršiai, leidžiantys patogiai gaminti maistą. Virtuvės spintelės, sugrupuotos kaip virtuvės sala, labai dažnai tarnauja ir kaip virtuvės stalas.

Tačiau virtuvės stalus ir kėdes pakeisti kitu sprendimu sunku. Kasdien patogiau šeimos pietus ar vakarienę patiekti toje vietoje, kur gaminame. Išsirinkti tinkamus baldus neturėtų kilti problemų. Madingų kėdžių ir stalų galima rasti tokiose baldų parduotuvėse kaip Abra – tereikia pasirinkti tinkamą formą ir dydį.

Virtuvėje geriausiai virtuvėje tiks kėdės, pagamintos iš lengvai valomų, vandeniui atsparių ir pakankamai lengvų, kad jas būtų galima perkelti, kėdės. Panašūs reikalavimai taikomi ir lentelėms. Gerai, jei stalviršis yra atsparus įbrėžimams, pagamintas iš medžiagos, leidžiančios įmirkti, atsparus dėmėms ir riebalams. Geras sprendimas bus stalai iš medžio arba labai atsparių laminuotų lentų ant tvirto metalinio pagrindo. Grūdinto stiklo modeliai su chromo apdaila vis dar yra labai populiarūs.

Svetainės stalai ir kėdės

Svetainės baldai yra svarbiausias pasirinkimas, kurį darome įrengdami namą ar butą. Svetainė yra kiekvieno namo ir buto vitrina. Tai vieta, kur dažniausiai leidžiate savo laisvalaikį. Todėl turėtumėte rūpintis ne tik patogumu, bet ir pasirinktų baldų išvaizda bei kokybe. Paprasčiausias būdas užtikrinti geriausią stalo ir kėdžių prigludimą yra vadinamieji sisteminiai baldai. Paprastai jie skirstomi į kolekcijas, kuriose yra skirtingi variantai ir įrangos elementai. Juos jungia vienodas stilius ir dizainas. Mūsų internetinės parduotuvės pasiūlymuose yra įvairių prekių rūšių: nuo svetainės komodų, rašomųjų stalų, batų spintelių iki miegamojo lovų. Nuosekliu stiliumi nesunkiai sutvarkysite ne tik svetainę, bet ir miegamąjį, namų biurą bei holą. Išsirinkti tinkamas kėdes, kurios derėtų prie stalo, taip pat nebus problemų, nes jas rasite toje pačioje kolekcijoje.

Ką reikėtų atsiminti perkant stalus ir kėdes?

Nusprendę pirkti kėdes ir stalą atskirai, atkreipkite dėmesį į tinkamumą. Idealu, kai kėdžių sėdynes galima paslėpti erdvėje po stalu. Tai apriboja užimamą erdvę ir atrodo estetiškai. Renkantis kėdžių variantą, panašų į fotelius, su minkšta sėdyne ar porankiais, turime skirti daugiau vietos ir atsižvelgti į tai, kad jos stovės už stalo paviršiaus. Daroma prielaida, kad optimalus atstumas nuo sienų ir kitų baldų yra maždaug 75 cm. Verta tai prisiminti perkant, ypač jei renkamės sulankstomo stalo variantus.