Kokie baldai skandinaviško stiliaus svetainei? Skandinaviško stiliaus perlai

Kokie baldai skandinaviško stiliaus svetainei? Skandinaviško stiliaus perlai

Skandinaviškas stilius tapo nuolatiniu mūsų gyvenamųjų kambarių akcentu. Interjero dizaine mėgstame minimalizmą – mėgstame rinktis praktiškas, nesudėtingų formų ir formų baldus, atmosferinius šviestuvus, medinius aksesuarus. Šviesių spalvų natūralios medžiagos puošia langus, kampus ir svetainės fotelius. Skandinaviško stiliaus televizoriaus spintos, svetainės komodos ir konsolės pagamintos iš medžio, dekoruotos tik diskretišku stiklu arba frezuotais fasadais. Kadangi šiuo stiliumi įrengti interjerai dažniausiai būna minimalistiniai, jie puikiai dera prie baltų ar šiek tiek pilkšvų sienų bei medinių grindų. Populiarios skandinaviškos svetainės lentynos ir baldų aksesuarai ne tik palengvina organizavimą, bet ir yra interjero dekoravimo forma.

Skandinaviški svetainės baldai

Skandinaviški svetainės baldai yra populiarūs ir lengvai prieinami. Jų neutralios spalvos: balta, pilka arba natūrali mediena leidžia lengvai priderinti prie kitų interjero dizaino elementų. Jie puikiai atrodo tiek kaip sukomplektuoti svetainės sieniniai elementai, tiek kaip atskiros komodos ar modernios svetainės vitrinos. Nepriklausomai nuo to, ar svetainės baldai bus dedami ant vienos sienos, ar išdėstyti skirtingose ​​patalpos dalyse – jie turi atitikti vienas kitą.

Svetainės lentynos gali būti naudojamos kaip patogios knygų spintos arba atviros lentynos smulkiems niekučiams laikyti. Skandinaviškuose interjeruose svarbus paprastumas, todėl erdvės turėtų atrodyti užpildytos tik iš dalies. Įdomus sprendimas, kuris pabrėš tokio tipo išdėstymą, bus knygų išdėstymas pagal stuburų aukštį arba spalvą.

Scandi stiliaus svetainės baldai neturėtų būti aukšti – tarpą tarp spintos ir lubų geriau palikti tuščią. Tai pabrėš stiliaus ypatybes – minimalizmą ir paprastumą.

Aukštos kojos – skandinaviško stiliaus bruožas

Aukštos kojelės suteikia baldams lengvumo, o patalpoms, kuriose jos yra įkurtos, erdvumo. Geriausi šio sprendimo pavyzdžiai yra taburetės, baro kėdės ir taburetės. Aukštos kojos užtikrins, kad net svetainės spintos ar didesnės, minkštos svetainės kampinės sofos vizualiai neužgoš kambario.

Svetainės pufai aukštomis kojomis, pastatyti šalia sėdimų kampų, suteiks svetainei elegantiškos atmosferos.

Sėkmingai po aukštais skandinaviško stiliaus baldais galite pakišti kilimus, kurie sušildys interjerą ir suteiks jaukumo. Tačiau svetainės kilimai neturėtų būti pernelyg raštuoti – jie patys savaime yra puiki puošmena. Jei norime išlaikyti kambarį skandinavišką atmosferą, turime prisiminti apie pusiausvyrą.

Skandinaviško stiliaus svetainė

Skandinavišku stiliumi dekoruotoje svetainėje, kuri tarnauja kaip svetainė, pagrindinį vaidmenį atlieka patogi vieta atsipalaiduoti. Poilsio komplektai, susidedantys iš sofų ir fotelių – turėtų būti parinkti taip, kad atitiktų svetainės išdėstymą. Baltas fotelis puikiai tiks šviesioje skandinaviškoje svetainėje, nors jį gali būti sunku prižiūrėti.

Dėl skandinaviškose kompozicijose naudojamos minimalistinės spalvų paletės svetainė iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti šalta, tačiau už tokį dizainą kalba baldų funkcionalumas. Šie baldai, nors ir minimalistiniai, yra itin erdvūs ir reguliuojami. Jie patenkins daugybę išrankių klientų. Norėdami gauti papildomos šilumos minimalistiniame, vėsiame dekore, šalia sofos ar sofos galite pastatyti krepšelį su šiltomis, jaukiomis antklodėmis. Šis diskretiškas apdorojimas nesugadins darnios išdėstymo ir šiek tiek sušvelnins svetainės griežtumą.

Kitas būdas padaryti svetainę jaukesnę – dekorą papildyti aksesuarais, tokiais kaip pagalvės ar tekstilė. Tačiau nepamirškite išlaikyti nuoseklios, prislopintos spalvų schemos. Subtilių baldų akcentavimas intensyvių spalvų aksesuarais gali visiškai pakeisti kambario charakterį ir suteikti jai modernesnę nei skandinavišką atmosferą. 

Jei kambarys nėra labai šviesus, verta apsvarstyti galimybę įsigyti veidrodį svetainei. Tinkamas šviesos žaismas gali ne tik vizualiai praskaidrinti kambarį, bet ir jį padidinti. Skandinavišką veidrodžio stilių pabrėš subtilus medinis rėmas. Veidrodis gražiai išryškins baltų baldų stilių.

Skandinaviško stiliaus valgomasis

Puikiai įrengtame skandinaviškame valgomajame stalas ir kėdės atlieka pagrindinį vaidmenį. Skandinaviškų baldų pasiūloje yra gaminių, kurie gražiai pabrėš kambario charakterį. Šiame stiliuje puikiai tiks apvalūs stalai, suteikiantys lengvumo ir erdvumo įspūdį. Šiuolaikiniai valgomojo stalai turi protingų būdų pailginti viršų, todėl jie yra itin praktiški baldai, galintys net padvigubinti paviršiaus plotą.

Valgomojo stalą papildys modernios valgomojo ir svetainės kėdės, kurių variantas yra su pilnomis, minkštomis sėdynėmis. Populiarus audinys, naudojamas valgomojo kėdėms apmušti, yra medvilnė. Tai praktiška priežiūra ir elegantiška išvaizda. Baltas skandinaviškas stalas, išryškintas minkštomis kėdėmis, gražiai sutvarkys valgomojo dekorą.

Baltas skandinaviško stiliaus kavos staliukas

Skandinaviškas stalas – gaminys, galintis atlikti kelias funkcijas: svetainėje tai bus vieta kavos serviravimui ar gėlynui. Jo universalumas slypi tame, kad jis gali atlikti daugybę funkcijų – netgi kaip naktinis staliukas miegamajame. Puikiai atrodys kaip tvarkingas lempos stovas. Šio tipo baldai yra labai universalūs. Jie siūlo daugybę išdėstymo galimybių.

Populiarūs skandinaviški stalai pasižymi lengvomis kojelėmis ir paprastu ovaliu arba apvaliu viršumi. Svetainės stalai ir suolai dažniausiai būna natūralios baltos spalvos. Svetainėje gerai atrodys šoninės sofos ir sofos-lovos.

Skandinaviško stiliaus TV staliukas

Skandinaviški TV baldai pasižymi moderniu dizainu. Dažniausiai jie pasirodo kaip baldai, derinantys natūralius, medinius elementus su baltais fasadais. Jų konstrukcija leidžia paslėpti laidus nuo televizoriaus įrenginių, taip išvengiant netvarkos. Komoda, ant kurios bus pastatytas televizorius, turi būti stabili ir pakankamo ilgio, kad įranga būtų saugi. Papildomos lentynos stalelyje ar televizoriaus spintelėje leidžia optimaliai išdėstyti dekoderį arba prie televizoriaus prijungtą pultą.

Renkantis svetainės baldus multimedijos skyriui reikėtų atkreipti dėmesį į kojelių apdailos būdą – geriausia bus, jei jų forma atitiks kitus gaminius. Kėdės bus geriausias atskaitos taškas, nes jų kojos bus geriausiai matomos.