Kaip pakeisti drabužių spintos išvaizdą

Kaip pakeisti  drabužių spintos išvaizdą

Seni, susidėvėję baldai gali įgyti naują gyvenimą paprastais pakeitimais. Jei spintos išvaizda neatitinka dabartinio interjero dizaino arba norite atnaujinti seną baldą, išbandykite mūsų metodus. Daugelis namų apstatymo elementų vis dar išlaiko kokybišką ir tvirtą konstrukciją – renovuoti jie tarnaus ilgai ir puikiai derės prie daugybės įrengimų! Patikrinkite, kaip galite pakeisti senus baldus ir pamatykite mūsų įkvėpimus.

Drabužių spintos perdažymas

Perdažymas yra lengviausias būdas pakeisti spintos išvaizdą – tam praktiškai nereikia specialių įgūdžių. Tereikia tinkamų dažų mediniams baldams, puikiai derančių prie esamo interjero stiliaus. Tapyba atima daug laiko, bet suteikia tikrai nuostabų efektą!

Metamorfozė tapybos būdu puikiai tinka seniems močiutės baldams. Taip atnaujintos jos praras „nemadingą“ išvaizdą, bet įgaus gaivumo kartu su nepakartojama atmosfera.

Žinoma, prieš pradėdami atnaujinti seną spintą, pirmiausia patikrinkite jos būklę. Jei reikia smulkaus remonto ar net vyrių sureguliavimo, prieš dažydami pasirūpinkite. Kai kuriuos baldus galima nudažyti prieš tai nepašalinus senų dažų – tai taikoma geros būklės ir nepažeistiems paviršiams. Tačiau jei yra matomų drožlių ar pažeidimų, pravartu pirmiausia nuimti viršutinį sluoksnį.

Kalbant apie medinius baldus, nedideli įbrėžimai ar įlenkimai ne visada reiškia, kad reikia kruopštaus remonto arba panaikina galimybę atnaujinti garderobą. Tokie nauju dažų sluoksniu padengti „netobulumai“ suteiks garderobui savitos atmosferos.

Kokią spalvą turėčiau pasirinkti?

Balta puikiai dera prie skandinaviško, Viduržemio jūros ir klasikinio interjero. Jausmingo romantizmo išdėstymui suteiks pastelės. Tačiau ryškios, intensyvios spalvos puikiai dera prie pop meno dekoro. Tamsiai pilka ir juoda yra pasiūlymas pramoniniam ar palėpės interjerui.

Pažiūrėkite, kaip unikaliai spinta baltomis durelėmis dera prie modernaus interjero:

Jei norite pasiekti kaimiško efekto, nudažę fasadus, juos švelniai nubraižykite. Baldų metamorfozė – puiki galimybė atskleisti savo kūrybiškumą. Augaliniai motyvai ant durų? Geometriniai raštai? Kelios skirtingos spalvos vienoje spintoje? Tai puiki idėja! Tačiau atminkite, kad atnaujinta spinta dera prie likusio dekoro.

Spintos valymas

Žinoma, vien išplovus duris ar sienas efekto neatgaus. Tai apima kruopštų medinių baldų atnaujinimą – nuvalykite seną paviršių ir apsaugokite jį laku ar vašku. Tokia transformacija prasminga tik tuo atveju, jei spinta tikrai geros būklės. Žievės vabalų, grybų ir kt. buvimas jo viduje neleidžia atlikti tokio veiksmo pelningumo. Pirmiausia patikrinkite, ar balduose negyvena nepageidaujamų nuomininkų.

Norint atnaujinti seną medinę spintą, reikia nuo jos pašalinti esamas dažų dangas. Tam pravers toks prietaisas kaip malūnėlis ir stambiagrūdis arba smulkiagrūdis švitrinis popierius. Nuvalytą paviršių galima dažyti tiesiogiai – tam naudokite laką arba dažus.

Ši skirtinga medinė spinta puikiai atrodo kaimiško, skandinaviško ir ekologinio stiliaus. Tai neabejotinai unikalus baldas ir dėl savo tvirtos konstrukcijos tarnaus ilgus metus!

Rankenėlių keitimas

Vienas iš paprasčiausių ir efektyviausių gudrybių. Norint pakeisti spintos rankenas, nereikia jokios specializuotos įrangos – užtenka atsuktuvo. Kiekvienoje namų apyvokos reikmenų parduotuvėje galima rasti naujų įvairių stilių rankenų. Jei turite tam tikrų įgūdžių, galite juos pasigaminti ir patys.

Vienintelis apribojimas šiuo atveju yra jūsų vaizduotė! Elegantiškos medinės rankenos papuoš paprastus baldus. Savo ruožtu šios itin modernios nerūdijančio plieno puikiai atnaujins iš mados išėjusios spintos dizainą. O gal odinės ar virvelinės rankenos? Kodėl gi ne! Tačiau nepamirškite pasirinkti tvirtų medžiagų ir gerai jas pritvirtinti tvirtais varžtais.

Drabužių spintos apklijavimas

Prieškambario, svetainės, miegamojo ar svetainės spinta įgis naują, originalų vaizdą, jei ją padengsite audiniu, įdomia grafika, tapetais ar fototapetais. Norint tokiu būdu atnaujinti spintą, pirmiausia reikia nuvalyti jos paviršių šlifuokliu ir švitriniu popieriumi. Tada nudažykite jį medžio dažais ir klijuokite medžiagą. Geriausiai tinka balti dažai. Tačiau jei baldai tamsūs, geriau naudoti, pvz., rudą arba pilką.

Tapetų ar kitų medžiagų klijavimas ant spintos reikalauja priecizijos ir tikslumo. Jei nesate tikri, ar pasieksite norimą rezultatą, susilaikykite nuo viso garderobo uždengimo. Norint pakeisti baldo išvaizdą, pakanka uždengti duris ar net tik centrinę jų dalį (tai ypač pasakytina apie baldus su raižytais fasadais). Likusią dalį tereikia atnaujinti – nuvalyti ir padengti dažais, atitinkančiais visą pasikeitusią formą.

Kokias motivus naudoti? Puikiai tinka bet kokie gėlių raštai – tokie baldai interjerui suteiks subtilaus žavesio. Jie puikiai atrodo klasikiniame ir moderniame interjere. Įdomi idėja yra naudoti tuos pačius tapetus ant drabužių spintos ir ant sienų – taip susidarys įspūdis, kad baldai „dingsta“. Didžiausią erdvę kūrybai suteikia jaunimo spintos – tokio tipo baldus galima atnaujinti bet kokiomis spalvomis ir raštais – kaip tik paaugliui šauna į galvą.

Atnaujiname senos spintos vidų

Žinoma, spinta yra ne tik fasadai – tai ir interjeras, kurį taip pat galima keisti! Vidinės lentynos, pakabinami bėgeliai, bagetai ir sienos dažnai genda net greičiau nei išorė. Norėdami atnaujinti spintą iš vidaus, tiesiog nuimkite lentas ir uždenkite jas tapetais arba fototapetais, audiniu, nėriniais ar plastiku. Dėl to spintos interjeras ne tik įgaus naują išvaizdą, bet ir taps estetiškesnis bei malonesnis naudoti.

Taip pat pravartu vidinėje durų pusėje įrengti veidrodį. Toks pokytis vizualiai atnaujins baldus ir tuo pačiu atliks funkcinį vaidmenį – juk veidrodis spintoje yra puikus būdas greitai pasitikrinti savo išvaizdą besirengiant.

Dar vienas būdas pakeisti spintos interjerą – į medieną išdeginti raštus ar namų ūkio narių vardus. Paprastą degiklį galima įsigyti bet kurioje „pasidaryk pats“ parduotuvėje. Taip pat strypus verta pakeisti dekoratyviniais, o jei spintoje yra vidinių stalčių, pakeisti jų rankenas.

Pažiūrėkite, kaip gražiai atrodo chromuotos rankenos klasikiniame drabužių spinta:

Spintos atnaujinimas – puikus būdas įsigyti naują baldą su minimaliomis finansinėmis investicijomis. Tad prieš išmesdami senus baldus į šiukšlių dėžę, pabandykite pakeisti jų išvaizdą paprastomis, bet labai efektyviomis gudrybėmis!