Koks kilimas svetainei: pilka sofa ar rudi baldai? Klasikinės ir modernios kompozicijos

Koks kilimas svetainei: pilka sofa ar rudi baldai? Klasikinės ir modernios kompozicijos

Minkštas, jaukus kilimas yra geriausias šiltos ir elegantiškos erdvės papildymas. Įrengę svetainę baldais ir sofa, ieškome detalių, kurios išryškins išdėstymą ir suteiks interjerui savitumo. Nors šiuolaikiniuose interjeruose vis dažniau dominuoja medinės grindys, kurios savaime yra puošmena, visiškai atsisakyti kilimo neverta. Interjero žavesys slypi kruopščiai atrinktuose kilimuose.

Svarstote, kaip išsirinkti kilimą papuošti savo interjerą? Kuris kilimas tinka prie pilkos sofos, o koks – prie rudų baldų? Padėsime rasti geriausią sprendimą ir papasakosime kaip išsirinkti kilimą jūsų svetainei.

Modernūs kilimai

Modernus interjeras puikiai dera su moderniais kilimais. Norint, kad patalpoje nedominuotų kilimo formos ar spalvos, verta apsvarstyti įvairius variantus. Atminkite, kad kilimas, kuris gražiai atrodo eksponuojamas parduotuvėje, nebūtinai tiks jūsų svetainėje. Prieš nuspręsdami dėl konkrečios spalvos ar rašto, pagalvokite, ar jis derės prie svetainės dekoro ir sukurs vientisą visumą.

Jei svetainė dekoruota ramiomis, prislopintomis spalvomis, galite „išprotėti“ ir pabrėžti jos charakterį ryškių spalvų ar geometrinių raštų kilimu. Jei kambario sienos turi ryškių atspalvių, rinkitės klasikinį lygų vienos spalvos kilimėlį, kad išlaikytumėte pusiausvyrą. Šaunų skandinavišką interjerą sušildys minkštas pliušinis žaislas, o vaikų kambarį sušildys vaikams skirtas kilimėlis.

Tikrai didelėse patalpose galite sau leisti netaisyklingų formų ir raštų kilimus, kurie pabrėš erdvės charakterį. Atminkite, kad tokio tipo kilimas turi derėti prie sofos ir baldų.

Boho kilimai

Boho stilius jau keletą sezonų noriai renkamas minimalizmo ir gamtos mylėtojų interjerui. Boho kilimėliu galite išreikšti savo aistrą natūraliems audiniams ir originaliems raštams.

Boho stiliaus kilimėliams būdingos žemiškos spalvos ir subtilūs, švelnūs raštai. Jie puikiai papildys klasikines kompozicijas ir natūralios, nedažytos medienos spalvos baldus. Boho atmosferos kambarys turėtų atrodyti erdvus, nepakeičiamas jo elementas yra augalai – ypač įspūdingos rūšys sodriai žaliais lapais, sodinamos į natūralų molį, austus ar keraminius vazonus.

Lygūs kilimai

Jie pasižymi trumpais, lygiais šereliais, puikiai tinkančiais valymui. Klasikinio stiliaus patalpose puikiai tiks lygūs kilimai. Jų paprastumas papuoš tiek minimalistinį, tiek modernų interjerą. Lygūs kilimai pasižymi nesenstančia, universalia forma ir spalva. Dažniausiai pasirenkami svetainės kilimai yra neutralūs smėlio, karamelės ar itin madingos pilkos spalvos. Pilkas lygus kilimas suteiks harmonijos bet kokiam interjerui. Tai dažniausiai pasirenkama svetainės ir miegamojo spalva.

Apvalūs kilimai

Esame įpratę prie minties, kad apvalus kilimas paprastai yra dekoratyvus. Pagrindinė jo funkcija – paryškinti ir atskleisti grindis. Tačiau galite jį naudoti ir kaip priedą vaikų kampelyje ar vonios kambaryje. Jie geriau atrodo mažesniuose variantuose, pastatyti po stalu ar gėlių lovomis.

Pilkas, apvalus kilimėlis užbaigs skandinaviško stiliaus interjerą.

Forma ir dydis

Tiek kilimo dydis, tiek forma turi būti derinami prie patalpos išplanavimo ir joje esančios įrangos. Elegantišką išvaizdą galite pasiekti sudėję kilimą taip, kad jo galai būtų bent 10 cm už baldo. Dėl to svetainės, miegamojo ar biuro išvaizda bus elegantiška ir estetiška.

Kilimo forma turi įtakos erdvei ir jos stiliui. Tinkamai sumontuotas, gali optiškai jį padidinti. Šiai procedūrai labiausiai tinka ilgas stačiakampis takas. Toks pasirinkimas optiškai prailgins erdvę.

Prieš rinkdamiesi kilimą, pagalvokite, kur norite jį dėti. Pažiūrėkite, ar jums rūpi atskirti sekcijas tarp baldų ar tiesiog dekoruoti?

Jei nuspręsite po stalu padėti kilimą, atminkite, kad jo dydis turi būti didesnis nei ant stalviršio pastatytų kėdžių plotas. Tos pačios taisyklės laikykitės ir rinkdamiesi kilimą po sofa ar kampine sofa. Jei patalpoje jo negalima naudoti, galite pasirinkti mažesnį kilimėlį, jei jis yra platesnis nei baldas, prieš kurį jis yra.

Kilimo dydis turi atitikti kambarį ir jo stilių. Puikiai parinktas pagerins jo proporcijas. Jei norite elegantiško išdėstymo, ieškokite aukštos kokybės gaminių. Tobulas kilimas yra ne tik gražiai atrodantis, bet ir tvirtas.

Verta pasitikrinti, ar kilimas, kurį norite įsigyti, yra suderinamas su grindų šildymu.

Kilimo spalva ir raštas – kaip išsirinkti?

Kilimo spalva turi būti derinama prie grindų spalvos, tačiau laikantis kontrasto ar panašumo principo: jei norite, kad kilimas būtų beveik nepastebimas, ieškokite tokio, kuris derėtų prie grindų spalvos ir atspalvio (medžio, plokštės ar akmuo), jei norite eksponuoti kilimą, grindims naudokite šviestuvą, rinkitės tamsesnį, o tamsesnį - šviesesnį.

Kuo išraiškingesnė kilimų spalva ir raštas, tuo labiau jis dominuos interjero dizaine. 

Tikrai dideliuose kambariuose galite sau leisti netaisyklingų formų ir raštų gaminius, kurie savo ruožtu pabrėš erdvės dydį. Tai gali būti ne tik puošybos elementas, bet ir priderinti prie sofos ar fotelių.

Šviesūs ar tamsūs? Ar jums įdomu, kuris iš jų yra praktiškesnis? Sunku duoti aiškų atsakymą. Šviesus kilimas lengvai susitepa, o tamsus matosi kiekvieną smulkmenėlę. Todėl tarpinės spalvos gaminys atrodo idealus sprendimas. Ne visiškai šviesus ir ne visiškai juodas. Nors tai, žinoma, jūsų skonio reikalas.

Šerių aukštis

Visų pirma, pamirškite seną taisyklę, kad kilimas su trumpa krūva yra šiurkštus ir kietas, o minkštumo suteiks tik ilgas kuodas. Šiandien kilimų, pagamintų iš įvairių polių, prieinamumas yra toks platus, kad nesunkiai įsigysite trumpaplaukį kilimą, kuris taip pat bus išskirtinai minkštas – geras pavyzdys yra purūs miegamojo ar vaikų kambario kilimai.

Renkantis kilimą, atsižvelkite į gamintojų rekomendacijas: ilgaplaukiai kilimai skirti patalpoms, kuriose srautas mažesnis, todėl jie visiškai netinka koridoriams ar svetainėms. Jiems rinkitės kilimus be krūvos – pavyzdžiui, neįprastus austus kilimus. Jei salė siaura ir maža, kilimo geriausia apskritai atsisakyti.