Kaip išvalyti kompiuterį?

Kaip išvalyti kompiuterį?

Kai mūsų įranga sugenda ir jos greitis pradeda lėtėti, visiems kyla klausimas, kaip patobulinti kompiuterį ir pratęsti jo tarnavimo laiką. Užuot atsikratę nemokamos įrangos, verčiau pagalvokite, kaip išvalyti kompiuterį, kad sistema veiktų sklandžiai ir be pakibimų. Norint atnaujinti kompiuterį, reikia pasirūpinti ir dulkių šalinimu, ir vidinės sistemos valymu. Tai taikoma tiek asmeniniams, tiek nešiojamiesiems kompiuteriams. Net ir tie įrenginiai, kurie nesukelia didelių sunkumų, reikalauja karts nuo karto atnaujinti ir atnaujinti kompiuterį. Jei norite sužinoti, kaip tinkamai išvalyti diską ir išorinius įrenginius, kviečiame perskaityti šį trumpą straipsnį.

Jak wyczyścić komputer, Laptop, Praca

Kaip išvalyti kompiuterį nuo senų failų?

Tinkamai išvalyti kompiuterį nuo failų yra itin paprasta ir, svarbiausia, efektyvu – tereikia vadovautis žemiau pateiktomis instrukcijomis ir žingsnis po žingsnio atlikti kiekvieną užduotį. Šiame vadove norime jums įrodyti, kiek daug gali pasikeisti, jei diske nėra perkrautų failų ir nenaudojamų įrankių.

Laikini failai, slapukai ir nereikalingi duomenys, kurie buvo saugomi daugelį metų, gali sulėtinti jūsų kompiuterį ir perkrautą diską. Štai kodėl taip svarbu reguliariai valyti savo įrangą nuo įstrigusių duomenų. Ši operacija nereikalauja didelių žinių, tačiau gali žymiai pailginti kompiuterio tarnavimo laiką.

Pirmas svarbus veiksmas, nuo kurio turėtumėte pradėti, yra sukurti jums svarbių failų atsarginę kopiją. Valydami ir trindami vėluojančius failus galite netyčia atsikratyti svarbių aplankų. Taigi, išsaugokite reikiamus failus/nuotraukas į išorinį diską arba debesį, kad išvengtumėte šio nemalonaus incidento. Tada ištrinkite failus, kurių jums nebereikia arba kurių nenaudojote kelis mėnesius. Peržiūrėkite aplankus su vaizdo įrašais, nuotraukomis, muzika ir tekstiniais dokumentais ir pagalvokite, į kurį iš jų tikrai nebegrįšite. Tokie aplankai užima daug vietos diske. Be to, verta visiškai išvalyti šiukšliadėžę. Čia mes kaupiame savo istoriją mėnesius, saugodami nenaudojamus failus, ir dažnai pamirštame ištuštinti šį įrankį. Pamirštas programas ir kompiuteryje surinktas programas galima pašalinti naudojant specialius įrankius arba iš valdymo skydelio. Įrangos valymas nuo programų, kurių nebenaudojame, atlieka pagrindinį vaidmenį atkuriant laisvą vietą diske.

Taip pat verta prisiminti apie žiniatinklio naršyklėse esančius duomenis, tokius kaip istorija, nereikalingi slaptažodžiai, slapukai ir išsaugotos „mėgstamiausios“ svetainės, kurios jau daug mėnesių buvo nenaudingos. Sistemos įrenginiai, tokie kaip slaptažodžių tvarkyklės, padės tvarkyti slaptažodžius. Galiausiai įsigykite nemokamą programą, kad išvalytumėte nepageidaujamus failus ir sistemos likučius. Rinkoje yra įrenginių, kurių įdiegimas yra nemokamas ir greitas ir kurie ištrins visus laikinus failus ir istoriją iš kompiuterio ir naršyklių.

Kaip išvalyti kompiuterį nuo dulkių ir nešvarumų?

Kad atlaisvintumėte atminties, neužtenka tik ištrinti senus failus. Taip pat turėtumėte atsiminti apie elementarią techninės įrangos priežiūrą, kad kompiuteriai per greitai neperkaistų po dulkių sluoksniu. Štai kodėl pastebėjus, kad kompiuteris per greitai įkaista, o ventiliatorius garsesnis, reikėtų jį išsiurbti. Ant ventiliatoriaus gali susikaupti storas dulkių sluoksnis ir užkimšti aušinimo įrenginį. Pašalinus dulkes, bus atkurta tinkama ventiliacija, o tai gali pailginti įrangos eksploatavimo laiką. Tas pats pasakytina apie garsiakalbius, klaviatūrą ir lempą. Pasirūpinkite ne tik elektros įranga, bet ir visa kompiuterio darbo vieta. Kėdės ir foteliai taip pat turėtų būti valomi, ypač biuro foteliai ir kėdės bei žaidimų kėdės. Pastarieji dažniausiai turi tinklelius ir daug meniškų įdubų, kuriose nusėda aukštas dulkių sluoksnis. Nešvarumus galima pašalinti įprasta šluoste, suvilgyta šiltame vandenyje ir skystyje. Jaunimo stalai ir TV spintos – t. y. visi baldai aplink mūsų darbo vietą – taip pat turi būti išvalyti. Kuo mažiau dulkių aplink įrangą, tuo mažesnė tikimybė, kad jos pasieks aušinimo sistemą.

Galiausiai nepamirškite pasirūpinti specializuotomis valymo ir poliravimo priemonėmis. Kompiuteris turi būti valomas specialiomis sudrėkintomis servetėlėmis, nuvalant klaviatūrą ir ekraną. Atminkite, kad po išsikišusių klaviatūrų klavišais patenka daug trupinių, maisto likučių ir dulkių. Šias vietas verta kruopščiai išsiurbti dulkių siurbliu su mažesniu antgaliu. Tada valymas bus kruopštesnis ir duos geresnių rezultatų. Paauglių komodos ar rašomieji stalai neturėtų būti valomi tais pačiais produktais! Niekada nesinaudokite nuorodomis. Specializuoti gaminiai nešiojamiesiems ar asmeniniams kompiuteriams yra specialiai pritaikyti tik tokio tipo įrangai. Jų įtakoje mediena gali deformuotis ir pakeisti spalvą.

Kaip padaryti, kad nešiojamasis kompiuteris veiktų efektyviau?

Nešiojamieji kompiuteriai yra įrenginiai, kuriuos naudojame mokymuisi, darbui ir pramogoms. Todėl renkame įmonės dokumentus, asmenines nuotraukas ir muziką bei universitetams reikalingus tekstinius dokumentus. Tai mūsų nešiojama duomenų bazė, kuri dažnai yra labai perkrauta. Todėl verta pagalvoti, ką daryti norint optimizuoti grafines sistemas ir procesoriaus našumą. Kad nešiojamasis kompiuteris veiktų greičiau, patartina atlikti kelis veiksmus iš toliau pateikto sąrašo:

  • Pridėti operatyviosios atminties RAM,
  • Sustabdykite fone veikiančias programas
  • Reguliariai valykite diską,
  • įdiegti antivirusinę programą,
  • apriboti paleidžiamų programų skaičių,
  • Išsaugokite daugumą failų išoriniame diske.

Sprzęt, Komputer, Narzędzia, Czyszczenie komputera

Šie veiksmai turėtų padėti sumažinti nereikalingų duomenų ir lygiagrečių programų, kurios lėtina jūsų sistemą, kaupimąsi. Galite naudoti nemokamą programinę įrangą, kuri yra skirta išvalyti kompiuterius nuo paslėptų failų ar programų likučių.

Tikimės, kad mūsų vadovas padės jums lengviau išvalyti kompiuterį tiek iš vidaus, tiek iš išorės, o jūsų įranga bus geros būklės daugelį metų, o ne parduota!