Spyruoklių atnaujinimas miegamojoje sofoje. Kaip tai padaryti?

Spyruoklių atnaujinimas miegamojoje sofoje. Kaip tai padaryti?

Pažeistos spyruoklės sofoje ar fotelyje gali būti tikra problema. Ar toks defektas būtinai reiškia, kad jūsų mėgstamiausias baldas atsidurs sąvartyne? Ar verta taupyti ir atnaujinti spyruoklinę sofą? Ar prasminga taisyti minkštus baldus?

Jei jūsų mėgstamas fotelis ar sena sofa, kuriai esate labai sentimentalūs, reikalauja atnaujinimo ar remonto, nerizikuokite, geriau pasinaudokite gero specialisto pagalba, kuris ne tik greičiau, efektyviau ir estetiškiau atliks užduotį. Tik žmogus, turintis daug žinių ir didelę patirtį apmušalų srityje, gali efektyviai atnaujinti senus, susidėvėjusius poilsio baldus, suteikdamas jiems antrą gyvenimą.

Kiek kainuoja pakeisti spyruokles sofoje? Kokius papildomus darbus reikėtų patikėti specialistui, kad sofa atrodytų kaip nauja? Atsakymus į šiuos ir daugelį kitų klausimų rasite toliau pateiktame straipsnyje.

  renowacja wersalki

Baldai ant spyruoklių

Spyruoklės dažniausiai naudojamos kaip daugelio minkštų baldų ir čiužinių elementas. Jie užtikrina komfortą ir patogumą naudoti. Patogiausiais laikomi foteliai, sofos, sofos, kampinės sofos ir sofos, kurių sėdynės pagamintos iš spyruoklių. Nors dažnai to nesuvokiame kasdien, spyruoklės mus supa daugelyje svetainės ir miegamojo baldų. Jas labai dažnai ir noriai naudoja gamintojai ir tuo pačiu vertina vartotojai. Jie yra daug geresnė alternatyva nei putos ir kempinės, kurios laikui bėgant deformuojasi ir praranda savo elastingumą. Nenuostabu, kad minkšti baldai ant spyruoklių tapo nuolatine mūsų namų detale, suteikiančia komforto ir patogumo naudoti.

Naprawa mebli na sprężynach - jasna tapicerka

Dviejų tipų spyruoklės

Poilsio baldai dažniausiai gaminami iš Bonnell arba banginių spyruoklių. Kai kuriuose modeliuose naudojamos abiejų tipų spyruoklės, ypač klasikinės sofos,  foteliai, lovos, taip pat visi poilsio komplektai. Tai susiję su jų savybėmis, taigi – funkcionalumu ir daug didesniu naudojimo komfortu.

  • bonell spyruoklės;
  • banguotos spyruoklės.

Bonnell spyruoklės dažniausiai naudojamos minkštuose balduose ir čiužiniuose. Jie pagaminti iš  plieninės vielos klepsidros formos. Jų aukštis nuo 9 iki 14 cm. Atskiri elementai sujungiami viela, taip išgaunant įvairių matmenų formas, pritaikytas konkretaus baldo dydžiui. Būtent konstrukcija garantuoja progresyvų elastingumą, t.y. atsparumą, priklausantį nuo slėgio jėgos, kurio įprastuose, tradiciniuose čiužiniuose tikrai nėra.

Būdingas Bonnell spyruoklių bruožas yra jų progresyvumas. Ką tai reiškia? Jų atsparumas didėja didėjant slėgiui. Dėl tolygiai paskirstyto Bonnell spyruoklių slėgio jos neleidžia deformuotis minkštuose balduose ir čiužiniuose.

Bonnell spyruoklės daugiausia naudojamos čiužinių gamyboje, tačiau jos naudojamos ir minkštuose balduose, tokiuose kaip sofos, kampines sofos ir foteliai.

Banginės spyruoklės taip pat vadinamos zig-zag spyruoklėmis. Tai, kaip rodo pavadinimas, bangų pavidalu išlenktos plieninės vielos, kurios daugiausia naudojamos minkštuose balduose. Jie montuojami lygiagrečiai vienas kitam, todėl galima sukurti stabilų tinklelį, laikantį tiek baldo sėdynes, tiek atlošus. Banginės spyruoklės tvirtinamos prie sofos ar miegamojo lovos karkaso naudojant specialius kabliukus. Kartu su kitais sluoksniais, pvz., putplasčiu, jie neleidžia deformuotis.

Naprawa mebli - renowacja łóżka

Bonnell ar banginės spyruoklės – pritaikymas ir veikimo būdas

Dėl Bonnell spyruoklių baldai ir čiužiniai tampa patogūs. Modeliai, kuriuose jie naudojami, yra atsparūs deformacijai net ir po daugelio naudojimo metų. Minkštuose balduose naudojamos banginės spyruoklės yra atsakingos už tai, kad jų sėdynės nesugriūtų. Jų dėka kiti sluoksniai, pavyzdžiui, putplastis, tampa patvaresni ir ne taip jautriai keičia savo pradinę formą. Trumpai tariant, tokie elementai kaip „Bonnell“ ar banguotos spyruoklės užtikrina atskirų interjero dizaino elementų, tokių kaip čiužiniai ir minkšti baldai, naudojimo patogumą ir ilgaamžiškumą.

Materiały tapicerskie  do mebli

Spyruoklių taisymas sofoje – ar verta?

Sutaisyti baldus ir pakeisti jų spyruokles nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Tam reikia žinių, įgūdžių, patirties ir tinkamos įrangos. Jei nelaikote savęs apmušalų ekspertu, patikėkite šią užduotį profesionalams.

Ar verta investuoti į specialistų pagalbą? Ar sofos remontas yra pelningas? Gal geriau pirkti naują sofą-lovą, o senąją išmesti? Deja, aiškaus atsakymo į šį klausimą nėra. Jei esame prisirišę prie senos sofos, fotelio ar lovos ir mums patinka jos forma bei stilius, verta pabandyti pakeisti apmušalus ir spyruokles. Tačiau jei sugadintas baldas jums nėra itin brangus, apsvarstykite galimybę jį pakeisti nauju. Kartais verta išleisti šiek tiek papildomų pinigų ir investuoti į naujus baldus, o ne nesėkmingai remontuoti senus.

tapicerka mebli - meble do renowacji

Ar įmanoma pakeisti spyruokles sofoje?

Spyruoklių keitimas sofoje yra sudėtingas darbas, reikalaujantis žinių apie spyruoklinių sofų konstrukciją. Juk ne kiekviena sofa pastatyta vienodai! Parduotuvėse rasite spyruoklinių sofų, užpildytų gofruotomis, Bonnell ir kišeninėmis spyruoklėmis, kurios skiriasi savo forma ir patogumu naudoti. Banginės spyruoklės yra sinusinės formos ir veikia kaip apmušalų putplasčio pagrindas. Miegamosiose sofose jos paskirstytos tarp vieno ir kito krašto, sukuriant rėmą primenančią struktūrą.

Bonnell spyruoklės yra smėlio laikrodžių formos, dedamos viena šalia kitos, sujungtos viela. Kadangi jie sudaro kompaktišką sistemą, spaudžiami jie nesugriūva tik vienoje vietoje, o per visą paviršių. Savo ruožtu sofos-lovos su kišeninėmis spyruoklėmis yra sukonstruotos taip, kad kiekviena spyruoklė būtų įdėta į atskirą kišenę ir spaudimas ant čiužinio vienoje vietoje nesukelia viso paviršiaus judėjimo. Tai itin praktiškas pasirinkimas, ypač kai ant vienos sofos miega du žmonės.

Investuojant į sofos spyruoklių keitimą, verta pagalvoti apie papildomas atnaujinimo procedūras. Juk sofos atnaujinimas – puikus metas atnaujinti interjero išvaizdą ir net kardinaliai pakeisti buto stilių. Apsilankę pas apmušalą su ketinimu pakeisti sofos spyruokles, taip pat galime jo paprašyti pakeisti apmušalus, kojeles ir net pačios sofos formą!

Meble tapicerowane - tapicerka w ciekawym kolorze

Kaip pataisyti spyruokles miegamojoje sofoje - žingsnis po žingsnio

Labiausiai smalsiems iš jūsų parengėme trumpą instrukciją, kaip taisyti spyruokles miegamojoje sofoje. Galbūt kas nors pabandys išsaugoti savo mylimus baldus.

Išmontavimas

Kiekviena sofa gaminama individualiai. Tačiau minkštiems baldams taikomos tam tikros bendros taisyklės. Turėtumėte įvertinti, kaip buvo pagaminti baldai, ir rasti galutinius sluoksnius. Norėdami pasiekti spyruokles, turite išardyti sofą visiškai priešingai nei ji buvo sukurta. Dažniausiai galutinis maskavimo elementas yra dėžutės viduje esantis audinys, prisegtas prie rėmo.

Kabių nuėmimas

Sulūžusios „Bennell“ spyruoklės yra pavojingos ir gali sugadinti sofos užvalkalą, drabužius, patalynę ir tt Pirmiausia atsuktuvu atsukite segtukus ir nuimkite juos plokščiomis replėmis. Išardome apmušalų sluoksnius po vieną, kol pasiekiame spyruokles. Išardome įdėklą su įtrūkusiomis Bonnell spyruoklėmis, bet paliekame apatines plokščias spyruokles, ant kurių buvo paremtos Bonnell spyruoklės. Tai bus mūsų pakaitinio porolono čiužinio išdėstymo pagrindas.

Sofos remontas

Poliuretano kempinė, kurios kietumas yra 36 ar daugiau, sėkmingai pakeis mūsų pažeistas spyruokles. Vietoj nuimtų spyruoklių galime naudoti kempinės bloką iš poliuretano putų. Blokas turi būti supjaustytas šiek tiek didesnis nei spyruoklių dydis. Atsarga, priklausomai nuo kempinės kietumo, turi būti 1-2 cm kiekviename matmenyje. Supjaustome kempinę pagal dydį, galite tai padaryti patys arba užsisakyti gatavų elementų iš apmušalų medžiagų didmenininko. Kempinės elementą galima papildomai apvynioti lininiu arba kanapiniu audiniu. Alternatyva gali būti pritvirtinti čiužinį, pvz., naudojant diržus, o ne pritvirtinti čiužinį į sofą.

Wymiana mebli czy naprawa sprężyn?  Co lepsze?

Čiužinio taisymas

Jei norime atkurti pirminę sofos čiužinio formą, reikia pakeisti lūžusių spyruoklių suplėšytą apmušalų medžiagos užvalkalą. Išardome visą seną audinį, išsiuvame susiuvamas vietas ir naudojame kaip raštą naujam apmušaliniam audiniui. Vietoj spyruoklių dedame poliuretano putų bloką. Pasiuvame naują medžiaginį užvalkalą ir uždedame ant baldų. Norėdami pritvirtinti dangtelį prie rėmo, naudojame apmušalų segiklį ir kabes. Visi čiužinio sluoksniai turi būti nuolat montuojami atvirkštine tvarka.

Naujas prisegamas čiužinys

Jei norime pasigaminti naują čiužinį, užvalkalą siuvame iš apmušalinės medžiagos. Į dangtelį įdėkite išpjautą poliuretano putų bloką. Šiam tikslui pravartu naudoti siuvimo mašiną. Dangtis turi būti šiek tiek griežtesnė nei kempinės dydis. Uždenkite kempinę dangteliu ir uždarykite dangtelį. Iš tos pačios medžiagos siuvame tvirtinimo dirželius ir dirželiais pritvirtiname čiužinį prie rėmų. Dabar čiužinį galime bet kada išvalyti nuėmę nuo sofos ir išskalbdami bei išdžiovindami, pvz., balkone.

Norėdami taisyti sofą, mums reikia tinkamos medžiagos, apmušalų audinio ar odos. Oda – labai varginantis dalykas, odinių sofų remontą geriau patikėti profesionaliems baldų gamintojams. Su audiniu tai daug lengviau ir tokį apmušalą galite pakeisti patys. Visi apmušalų audiniai skirstomi į austas ir neaustines. Šiuo atveju neaustiniai audiniai dažniausiai turi sintetinį pagrindą ir sintetinę dangą. Populiariausi apmušalų audiniai yra:

  • Flock yra minkšta, maloni liesti medžiaga. Tvirtas, patvarus, neblunkantis. Tinka valyti neutraliais plovikliais. Sudėtis: apie 65% sintetika ir 35% medvilnė.
  • Veliūras yra plaukų audinys. Skirtingai nuo flocko, jis yra austas, o ne klijuojamas. Todėl jis yra patvaresnis ir natūralesnis, tačiau ir kaina didesnė. Pagrindas yra dviejų tipų: medvilnės ir vilnos.
  • Žakardas – tai dirbtinis šilkas, labai patvari medžiaga, pasižyminti dideliu atsparumu blukimui. Audinys yra dviejų sluoksnių, todėl kiekviena pusė gali būti naudojama baldų apmušaluose.
  • Šenilis yra tvirtas ir patvarus aksominis audinys. Jie gaminami dviem versijomis: lipnios ir austinės, pastaroji yra natūralesnė ir atitinkamai brangesnė. Aukštos kokybės šenilinis paviršius linkęs pūkuotis.
  • Gobelenas – natūralus apmušalų audinys, galima sakyti „elitas“ tarp apmušalų medžiagų. Lengva valyti su plovikliais. Brangiausia medžiaga.

Eksploatacija

Nepriklausomai nuo to, kokį metodą naudosime, gautas efektas nuves mus į tikslą. Nebebus pavojingų sulūžusių spyruoklių ir dažniausiai suplyšusios apmušalų medžiagos. Turėsime minkštą, malonią vietą sėdėti ir miegoti. Papildomas judančio čiužinio privalumas – galimybė pakeisti kempinę, kai ji susiraukšlėja, nereikia išardyti visos sofos.

Meble i materiały tapicerskie

Kiek kainuoja pakeisti spyruokles sofoje?

Kokia spyruoklių ir kitų baldų atnaujinimo medžiagų kaina? Na, sunku pasakyti. Viskas priklauso nuo pačios sofos dydžio, užsakomų darbų apimties ir net nuo šalies regiono, kuriame norėtume pasinaudoti paslauga. Juk kampinėje sofoje pakeisti spyruokles kainuos kur kas brangiau nei mažame fotelyje. Vieno spyruoklių keitimas sofoje taip pat bus daug brangesnis nei ši procedūra kartu su papildomu apmušalų ar sulankstymo mechanizmo atnaujinimu. Todėl geriausia pasikonsultuoti su vietiniu baldininku ir nustatyti individualaus užsakymo kainą.

Apmušalų keitimas yra sudėtingas menas, reikalaujantis žinių, patirties ir specializuotų įrankių. Neverta imtis šios užduoties savarankiškai, nes poveikis gali būti ne toks, kokio tikėtasi. Geriau pasitelkti apmušalų pagalbą. Labai svarbu pasirinkti tokią apmušalų įmonę, kuri turi nusistovėjusią poziciją rinkoje ir turi palankias nuomones. Siekiant užtikrinti ilgaamžiškumą ir gražią išvaizdą, svarbios apmušalų technologijos ir aukščiausios kokybės medžiagos. Galite nuspręsti apmušalus pakeisti kažkuo labai panašiu į ankstesnį arba pasirinkti visiškai kitokio stiliaus apmušalus. Viskas priklauso nuo kliento skonio ir pageidavimų. Senus baldus galima apmušti įvairiomis medžiagomis. Galima rinktis iš audinių, pvz., šenilinio, žakardo, mikropluošto, veliūro, natūralios ir dirbtinės odos. Pakeitę apmušalus galite pagerinti viso baldo būklę. Geras apmušalų meistras gali pakeisti kojeles, pakeisti susidėvėjusias kempines ir spyruokles, pridėti skiautinių. Dėl to seni foteliai, sofos ir sofos atrodys kaip nauji, o apmušalo darbo efektas patenkins net išrankiausius klientus.

Išlaidos, susijusios su baldų apmušimu, nėra mažos, tačiau dažniausiai mažesnės nei perkant naujus baldus. Tačiau kartais kaina nėra svarbiausia. Kai kurie baldai yra labai svarbūs, turi savo sielą ir jų neverta atsikratyti. Tokiu atveju apmušalų keitimas yra tobulas sprendimas ir neverta svarstyti.