Kaip išsirinkti tinkamą kėdę?

Kaip išsirinkti tinkamą kėdę?

Nėra pilnai įrengto, funkcionalaus ir patogaus buto be kėdžių komplekto. Priklausomai nuo kambario, kuriame jie bus pastatyti, jie turėtų turėti šiek tiek kitokias savybes. Patariame, kaip išsirinkti kėdes virtuvei, valgomajam, svetainei ir jaunimo kambariui.

Prieš šimtmečius kėdės buvo skirtos aukštesniųjų sluoksnių atstovams – vargšai visuomenės sluoksniai kasdien sėdėdavo ant žemų, medinių suolų. Gausiai dekoruotų kėdžių, apmuštų brangiais audiniais, buvo galima rasti tik aristokratijos rūmuose ir rezidencijose. Šiais laikais jų būna įvairių ir be jų sunku įsivaizduoti kasdienybę.

Geriausios valgomojo kėdės

Kėdės – nepamainomas baldų elementas valgomajame ar svetainėje, kur yra erdvė pavalgyti kartu. Renkantis tobulus modelius, visų pirma reikėtų atkreipti dėmesį į jų konstrukciją ir aukštį. Svetainės ar valgomojo kėdės turi turėti tinkamai profiliuotą sėdynę ir atlošą, užtikrinantį komfortą net ir ilgai sėdint. Papildomai jie turi būti pritaikyti prie stalo aukščio – kad būtų galima patogiai tvarkyti stalo įrankius ir sėdint atsiremti dilbiais į prekystalį.

Kitas svarbus klausimas – kėdžių dizainas. Yra dvi galimybės – jie gali derėti prie stalo ir kitų baldų elementų spalvos arba sukurti jiems intriguojančią atsvarą. Niekas netrukdo prie klasikinio medinio stalo pasirinkti kėdes su metaliniais rėmais, o ne tradicines kojas. Įdomus sprendimas – ir specialiais audiniais ar eko oda apmuštos kėdės. Jie ne tik gražiai atrodo, bet ir itin patogūs.

Virtuvės kėdės

Virtuvė kiekviename bute yra tam tikra vieta. Maisto ruošimas reiškia, kad viduje esantys baldai yra veikiami purvo ir drėgmės. Todėl virtuvės kėdės turėtų būti pagamintos iš lengvai valomų medžiagų – tai gali būti natūrali mediena arba patvarus plastikas. Norėdami pašalinti nešvarumus, tiesiog nuvalykite jį drėgnu skudurėliu. Virtuvėje geriau vengti minkštų kėdžių, ypač su audiniais. Medžiagos gali dėmėti ir sugerti virtuvės kvapus.

Jaunimo foteliai ir kėdės

Vaiko kambaryje taip pat turėtų būti tinkama kėdė – ypač jei jis eina į mokyklą ir jam reikia kampelio namų darbams atlikti ir mokytis. Studentų naudojamuose interjeruose tinkamas pasirinkimas gali būti moderni besisukanti kėdė, pastatyta prie pat stalo. Specialiai profiliuotos sėdynės ir atlošai, mechanizmas, leidžiantis pasukti kėdutę nesikėlus, taip pat papildomi porankiai kai kuriuose modeliuose užtikrina vaiko komfortą ir – kas labai svarbu – taisyklingą stuburo padėtį mokantis. Taip pat verta atminti, kad pasukama kėdė gali būti ilgalaikė investicija. Tiesiog pasirinkite modelį su galimybe reguliuoti aukštį, pavyzdžiui, Olaf kėdę, kuri taip pat turi trijų spalvų membraninį apmušalą.