Kaip įrengti svetainę glamour stiliuje

Kaip įrengti svetainę glamour stiliuje

Glamour interjeras – daugelio elegancijos, prašmatnumo ir prabangos mėgėjų svajonė. Šiuolaikinių ir klasikinių elementų derinys, akį traukiančios dekoracijos ir subtilios formos, sodrios spalvos – tai keletas bruožų, dėl kurių šis stilius toks išskirtinis. Kaip įrengti svetainę unikaliu žavingu išdėstymu? Priešingai nei atrodo, tai nėra taip paprasta – reikia atidžiai apsvarstyti kiekvieną smulkmeną. Mes parodysime, kaip įrengti įspūdingą svetainę!

Elegantiškas glamour interjeras

Glamour stilius, kaip galite atspėti, kilęs iš Holivudo. Taip prabangius namus ir butus puošė Amerikos šou verslo žvaigždės. Būdingas glamūrinio stiliaus bruožas – modernumo ir baroko elementų derinys.

Aranžuotės džiugina detalių grožiu – mažais akcentais, kuriuos derinant susidaro darni kompozicija. Glamour svetainė kupina puošnumo ir tuo pačiu vizualiai nurodanti meną bei tvarką.

Baroko akcentų galima rasti tokiose detalėse kaip apšvietimas, raižytos spintos kojelės ir rankenos, blizgūs audiniai ir kt. Priešingai nei atrodo, šis prabangos įspūdis nėra skirtas tik didelėms erdvėms. Taip pat galite įrengti palyginti nedidelę svetainę – tereikia pridėti keletą akcentų žvakidžių ar auksinių dekoracijų pavidalu. Įrengiant nedidelį interjerą reikia nepamiršti saiko – per daug dekoruotų elementų gali sudaryti kičo įspūdį, o mes to tikrai nenorime.

Glamūrinis svetainės apšvietimas

Vienas iš svarbiausių meistriškai įrengtos glamour svetainės elementų yra šviesos šaltiniai. Ornamentais puošti krištoliniai sietynai gražiai žiba lempučių šviesoje. Papildomai šalia fotelio padėtas aukštas šviestuvas su dekoratyviniu gaubtu arba subtilus sieninis šviestuvas, puošiantis sieną – visa tai padarys svetainę spindinčią, šviesią ir švytinčią.

Baldai glamour interjeruose

Be apšvietimo, svarbiausi elementai, puošiantys glamour svetainę, yra baldai. Stilizuoti kaip barokiniai, jie toli gražu nėra minimalistinis paprastumas. Elegantiški foteliai, sofos ir pufai turi būti minkšti ir patogūs. Glamour svetainė nėra vieta taupyti erdvę – prašmatnūs porankiai, puošnios šonų ir atlošo formos yra geidžiamiausios detalės.

Minkšti baldai turėtų būti apmušti minkštais audiniais. Veliūras pasirodo puikus pasirinkimas – ne tik malonus liesti, bet ir itin elegantiškos išvaizdos. Rinkdamiesi iš daugybės mūsų pasiūloje esančių gaminių, atkreipkite dėmesį į detales – dekoratyvinės sagos, šviesoje šviečiantys siūlai ir, žinoma, dekoruotos kojelės puikiai pabrėš baldų eleganciją.

Nusprendus svetainę įrengti glamūriškai, verta pasidairyti į jau paruoštus poilsio komplektus internete – juos sudaro sofa, foteliai, pufai, o neretai ir, pavyzdžiui, prie jų derantis kavos staliukas. Didelėse svetainėse verta rinktis didesnį komplektą, pvz., vietoj kampinės sofos dvi dvivietes sofas. Šis derinys atrodo labai elegantiškas ir pabrėžia interjero puošnumą.

Vitrinos, komodos ir spintos

Mes visiškai pamirštame apie šiuolaikinį paprastumą ir patogumą. Vietoj didžiulių įmontuojamų spintų rinkitės laisvai stovinčias Ludwik stiliaus išlenktomis kojomis. Itin blizgus, vitrinos yra stiklinės, o viduje yra daug stilingų dekoracijų. Sunkias komodas ir veidrodžius priderinus prie paauksuotų rėmų, gražiai pabrėš nepaprasta interjero elegancija.

Žinoma, sofa su barokiniu foteliu neapsieina be kavos staliuko. Tiks su stikliniu viršumi. Prabangiame interjere labiausiai pageidautina daug stiklo ir veidrodinių elementų.

O kaip spalvos? Nors seni laikai mums asocijuojasi su sunkiais baldais ir tamsiomis spalvomis, juoda spalva nebūtinai turi būti dominuojanti spalva žavingoje svetainėje. Tiesą sakant, galime rinktis iš daugybės skirtingų variantų. Jei mėgstame šviesias spalvas, geriausia rinktis smėlio, rožinę ar įvairias šviesiai pilkas spalvas. Nebijokite baltų ir tamsesnių akcentų, įskaitant madingą butelio žalią.

Užuolaidos bei staltiesės

Glamour stiliuje tekstilė vaidina labai svarbų vaidmenį. Storos, sunkios užuolaidos iš aksomo ar aksominio audinio dar labiau išryškins eleganciją ir prabangą. Gausiai dekoruotos, susiūtos aukso ar sidabro siūlais, bet ir visiškai lygios, tačiau sukuriančios prašmatnias bangas – visos tokio tipo užuolaidos puikiai dera prie glamūrinio stiliaus.

Užuolaidos būtinai turi tekėti žemyn iki grindų. Glamour svetainėje turbūt ne vieta modernaus stiliaus žaliuzėms. Pakabinant užuolaidas verta pasitelkti idėjas, kaip jas įdomiai surišti – pavyzdžiui, audinio apačioje padaryti du mazgus, kad dvi užuolaidos sukurtų simetrišką formą.

Ant sofos ir fotelių turi būti pagalvės – būtinai su dekoratyviniais raštais. Verta papuošti baldų paviršių staltiesėmis.

Židinys glamour svetainėje

Jei turime didelę svetainę, verta pagalvoti apie židinį. Toks elementas puikiai dera į žavingus išdėstymus – net jei jis paprastas ir mažas. Natūralios ugnies šiluma sukurs nepakartojamą atmosferą interjere. O jeigu butą turime tik daugiabutyje? Verta pasidomėti, ar galima įsirengti židinį. Priešingai nei atrodo, tai ne visada draudžiama.

Glamour aksesuarai

Elegantiški foteliai, dekoruotos spintos, gražūs šviestuvai – visa tai glamour interjere vaidina svarbų vaidmenį, tačiau svetainė neapsieitų be prašmatnių aksesuarų ir dekoracijų.

Ant sienų laukiami paveikslai storais dekoratyviniais rėmeliais. Geriausia rinktis baroko epochos motyvus, nors tai nėra visiškai būtina. Tačiau geriau, kad tai nebūtų tipiškai modernūs kūriniai – nesuderins su interjero stiliumi. Įvairios figūrėlės, įrėmintos nuotraukos ir kitos panašios dekoracijos taip pat atrodo žavingai.

Ant stalų ir palangių gali būti raižytų žvakidių. Jie nebūtinai turi veikti kaip apšvietimas. Nors natūralios liepsnos švytėjimas vakaro akimirkoms tikrai suteiks romantikos. Vietoj žvakidžių (ar greta jų!) į dekoratyvinius vazonėlius dėkite nedidelius augalėlius.

Balta ir kitos spalvos ant sienų

Glamour stiliui būdinga dekoracijų gausa. Todėl renkantis sienų dažų spalvą verta rinktis neutralias, pvz., smėlio, baltos ar pelenų spalvos. Per ryškios spalvos gali dominuoti mūsų glamour svetainėje. Dėl to, užuot džiuginęs prašmatnumu, jis imtų užgožti.

Glamour stiliaus naudojimas reikalauja didelio jautrumo. Dekoratyvinių elementų turėtų pakakti, kad kiekvienas galėtų lengvai atpažinti baroko įkvėpimus. Kita vertus, per daug dekoracijų užgožtų interjerą. Be to, atminkite, kad namas turi būti ne tik madingas ir vizualiai patrauklus, bet ir funkcionalus. Įkvėpimo verta paieškoti internete – ten rasite gausybę puikiai išpuoštos, spalvingo stiliaus svetainės pavyzdžių!