Kaip įrengti paauglio kambarį

Kaip įrengti paauglio kambarį

Paauglio kambario dekoravimas daugeliui tėvų gali būti tikras iššūkis. Kartų skirtumai, skoniai ir pageidavimai kartais apsunkina susitarimą šiuo klausimu.

Kaip suplanuoti renovaciją ir sutvarkyti interjerą taip, kad būtų suderintos abi pusės? Į ką reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį renkantis baldus, tekstilę, dekoracijas ir aksesuarus? Apie tai šiandien norime jums papasakoti. Mūsų specialistai surinko ir parengė keletą patikrintų patarimų, kurie padės rasti kompromisą ir sutvarkyti tobulą jaunimo kambarį, kuriuo džiaugsitės abu.

Paauglio kambario sutvarkymas – nuo ko pradėti, kaip išsirinkti interjero stilių ir suplanuoti erdvę

Jaunimo kambarys – tai kambarys, kuriam reikalingas geras ir gerai apgalvotas dizainas. Jo kūrimui verta įtraukti jauną žmogų, kuris bus jo savininkas. Turbūt nėra nieko blogiau, kaip primesti vaikui suaugusiojo viziją. Jaunas žmogus turi teisę į savo tapatybę ir saviraišką. Planuodami savo paauglio sūnaus ar dukters kambario išdėstymą, atminkite, kad ir jūs kažkada buvote jaunas, turėjote savo pomėgius ir aistras, dėl kurių išsiskirsite iš kitų, taip pat tikrai norėjote, kad jūsų kambarys būtų unikalus jums.

Jūsų svajonių ramybės ir saugumo prieglobstis, kurio labai reikia visiems jauniems žmonėms.

Kiekvienam paaugliui tikrai patiks kartu dekoruoti interjerą. Tai, kas iki šiol atrodė nemažas iššūkis, jums bus puiki pramoga ir ideali galimybė praleisti laiką kartu. Mes, suaugusieji, šiandien turime daug daugiau galimybių nei anksčiau turėjo mūsų tėvai. Jais kartu su vaiku sutvarkykime paauglio kambarį.

Prieš pradėdami dirbti kartu eikite į kelias baldų parduotuves, ieškokite įkvėpimo internete, o įdomių sprendimų ieškokite interjero tinklaraščiuose. Tai padės nustatyti stilių, kuriuo kambarys bus įrengtas.

Kaip nudažyti paauglio kambarį – sienų spalvų pasirinkimas

Paauglio kambario dekoravimas dažniausiai prasideda nuo tapybos. Leiskite vaikui pačiam pasirinkti spalvą arba bent jau įsiklausyti, kurie atspalviai jam patinka labiausiai. Net jei paauglio pasirinkimas skiriasi nuo jūsų įsivaizdavimo ir skonio, pabandykite jį priimti. Jei pasirinktos spalvos yra pernelyg ryškios, pabandykite rasti kompromisą. Pasiūlykite vaikui spalvas, kurios suteiks saugų foną susitarimui ir per greitai nenuobodžiaus.

Šį sezoną itin madingos švelnios pastelinės, pilkos, smėlio spalvos arba intensyvios, sultingos gamtos spalvos, tokios kaip žalia ar mėlyna.

Paauglys svajoja apie juodą kambarį? Tai neturi būti tragedija. Pasirinkite vieną sieną ir nudažykite ją juodai lentos dažais. Likusioms sienoms rinkitės šviesius dažus, kurie subalansuos interjerą ir neleis kambariui jaustis mažam ir pribloškiančiam.

Taip pat verta paminėti nuostabias tapetų ir fototapetų teikiamas galimybes. Jie yra puiki alternatyva klasikiniams dažams ir leidžia visiškai pakeisti vaiko kambario išvaizdą.

Atminkite, kad nėra nieko blogiau už nepatenkintą paauglį, todėl stenkitės, kad kambario spalvos pasirinkimas būtų bendras sprendimas. Juk tai privatus paauglio prieglobstis, kuriame jis turėtų jaustis laisvai ir saugiai.

Kaip įrengti paauglio kambarį

Baldai paauglio kambaryje turi atlikti daug svarbių užduočių, todėl pirmasis ir svarbiausias kriterijus juos renkantis turėtų būti funkcionalumas. Galite rinktis iš modulių susidedančius baldus arba jau paruoštus jaunimo baldų komplektus, paprastai vadinamus sieniniais elementais. Paaugliui skirtame kambaryje turi būti patogi lova su talpykla patalynei, rašomasis stalas mokymuisi ir žaidimams, patogi ir erdvi drabužių spinta, taip pat komodos, lentynos ir lentynos, kurios leis praktiškai suprojektuoti interjerą ir sutalpinti visus daiktus. dalykų, kuriuos turi jūsų augantis vaikas.

Kokius baldus reikėtų rinktis, norint elegantiškai ir funkcionaliai įrengti jaunimo kambarį? Siūlome, kad geriausiai tiktų kartu su vaiku augantys baldai. Labai populiarūs rašomieji stalai su reguliuojamomis viršūnėmis arba lovos, kurias galima pailginti, kad jų dydis prisitaikytų prie vaiko ūgio. Verta pabrėžti, kad mažo vaiko poreikiai visiškai skiriasi nuo paauglio. Augantis žmogus džiaugsis turėdamas papildomos vietos savo niekučiams ir smulkmenoms laikyti. Knygų lentynos su daugybe lentynų šiuo atžvilgiu yra nepakeičiamos ir turėtų būti dedamos šalia darbo stalo. Stalviršis gali būti papuoštas daugybe organizatorių ir aksesuarų, kurie padės palaikyti tvarką ir sugrupuoti mokyklines reikmenis.

Visada problema yra mažas vaikų kambario dydis. Jei kambaryje reikia sutalpinti ir funkcionalius baldus, ir rašomąjį stalą, ir patogią lovą, apsvarstykite, kurie elementai yra būtini, o kurių galite praleisti. Mažoje erdvėje verta rinktis funkcinį minimalizmą, kad kambarys neužgožtų ir neatrodytų dar mažesnis nei yra iš tikrųjų. Pasiteisinęs būdas optiškai padidinti interjerą ir papildomai jį apšviesti – didelis veidrodis.

Taip pat atminkite, kad berniuko kambarys turėtų būti įrengtas šiek tiek kitaip nei mergaitės kambarys. Renkantis baldus, dekoracijas ir aksesuarus, gerai pabrėžti vaiko individualumą.

Rinkdamiesi baldus atminkite, kad daugumai paauglių kambarys yra vizitine kortele, todėl pasistenkite kambarį sutvarkyti taip, kad vaikas jame būtų laimingas ir jaustųsi gerai.

Tekstilė, dekoracijos ir aksesuarai, kurie sukurs jaunimo kambario atmosferą

Jaunimo kambarys – tai ne tik baldai, bet ir tekstilė, dekoracijos bei aksesuarai, kurie lemia interjero charakterį, daro jį šiltu ir jaukiu. Norėdami papuošti kambarį augančiam sūnui ar dukrai, verta pasirinkti elementus, kurie atspindės jų aistras ir pomėgius. Jei jūsų dukra mėgsta madą ir noriai kuria naujus stilius, ji tikrai džiaugsis, jei jos kambaryje bus patogi spinta su dideliu veidrodžiu. Kiekvienos paauglės svajonės išsipildymas – tualetinis staliukas, kuris leis jai kasdien pasidaryti subtilų makiažą.

Jei norite papuošti jauno sportininko jaunimo kambarį, rinkitės dekoro elementus, kurie nurodys jo aistrą. Paauglio kambaryje turi būti elementų, kurie išskiria vaiką ir daro jį išskirtinį. Pagalvokite apie patogią tekstilę ir minkštas pagalves, kurios padarys interjerą jaukų. Jaunimo kambarį sušildys kilimas, kuris gali tapti puikia puošmena.

Jaunimo baldų gamintojai, siekdami pateisinti didelius jaunimo lūkesčius, dažnai prie baldų komplektų prideda įdomių ir praktiškų aksesuarų, padedančių sutvarkyti mokinio erdvę. Vienas iš tokių puikių išradimų – kamštinė lenta, kurią galima pakabinti virš rašomojo stalo. Dauguma paauglių ant tokių lentų kabina nuotraukas su draugais, šventinius suvenyrus, niekučius, kurie yra gražūs prisiminimai. Įsigiję kamštinę lentą tikrai suteiksite vaikui didelį džiaugsmą ir įdėsite įdomų jo kambario interjero akcentą.

Paauglio kambario įrengimas palėpėje

Jaunimo kambaryje palėpėje galioja kiek kitokios taisyklės. Tokio tipo interjeras reikalauja tikrai gero organizavimo ir gero baldų išdėstymo. Šie baldai turi būti pritaikyti prie kambario dydžio ir daugybės šlaitų. Moduliniai baldai kur kas geriau pasiteisins nedidelėje palėpės patalpoje, nes gali būti laisvai statomi net ir nuolydžiose vietose.