Kaip atnaujinti virtuvės baldus?

Kaip atnaujinti virtuvės baldus?

Virtuvės baldų atnaujinimas – nemažas iššūkis. Tačiau tai daug pigesnė investicija, nei pakeisti visus virtuvės baldus. Ar yra koks nors patikrintas būdas atnaujinti virtuvės spinteles ir atkurti buvusią tobulą išvaizdą? Jei ieškote atsakymų ir įkvėpimo, kviečiame perskaityti šį trumpą vadovą. Mūsų specialistai parengė straipsnį, kuriame pataria, kaip atnaujinti virtuvės baldus ir kokiais efektyviausiais būdais pertvarkyti virtuvę.

Jak odnowić meble kuchenne - fronty szafek

Kaip nebrangiai atnaujinti virtuvės spinteles

Šiuolaikinės technologijos ir gamintojų išradingumas suteikia daug galimybių atnaujinti virtuvės baldus. Tai, kas prieš kurį laiką atrodė visiškai neįmanoma, dabar pasiekiama po ranka. Virtuvės spintelių atnaujinimas – jokių problemų. Tam galite naudoti bent keletą būdų. Šiandien papasakosime apie labiausiai paplitusią ir dažniausiai renkamą – virtuvės baldų dažymą. Jei ieškote įdomios idėjos, kaip pakeisti virtuvės dizainą, šis vadovas gali jus įkvėpti ir motyvuoti dirbti.

Szafki kuchenne - jak odnowić - sprawdzone pomysły.

Virtuvės metamorfozė – spintelių dažymas

Virtuvės atnaujinimas yra nemenkas iššūkis. Atnaujinti senas virtuvės spinteles, tokias kaip: pastatomos virtuvės spintelės, pakabinamos virtuvės spintelės, kriauklės spintelės, taip pat virtuvės stalai ir virtuvės kėdės yra nauja madinga interjero dizaino tendencija. Interjero dizaineriai ir stilistai mėgsta jį naudoti. Sekdami jų pavyzdžiu, vis daugiau paprastų žmonių imasi šio iššūkio ir patys atnaujina virtuvės baldus, nudažo juos nauja, įdomia spalva.

Senų baldų atnaujinimo technika turi daug privalumų ir sulaukia vis daugiau pritarėjų. Nenuostabu, kad bet kokia situacija, kai galime ką nors atnaujinti, o ne pakeisti, yra naudinga ne tik mums, bet ir aplinkai. Atrodo, kad vis labiau suvokiame savo sprendimų svarbą. Todėl stengiamės sumažinti atliekų kiekį ir kuo daugiau naudoti visus kasdienius daiktus.

Virtuvės baldų komplektai naudojami intensyviai, todėl gana greitai susidėvi. Dėmės, įbrėžimai, įlenkimai, įbrėžimai – visa tai praranda savo pirminį žavesį ir nepriekaištingą išvaizdą. Kita vertus, jie dar techniškai funkcionalūs, tad gaila jų atsikratyti. Ir čia į pagalbą ateina dažai virtuvės baldams. Jų pagalba galite atnaujinti medinių ir MDF virtuvės spintelių fasadus. Dar visai neseniai dažyti fanerą buvo neįmanoma, o geriausiu atveju – labai sunku. Šiandien turime medžiagų, kurios leidžia saugiai ir efektyviai dažyti net ir sudėtingus paviršius.

Dažai virtuvės baldams dažnai yra kur kas geresnis būdas pakeisti susidėvėjusių fasadų išvaizdą, nei pakeisti visą baldų komplektą. Jei pakeisite ir rankenėles bei stalviršius, gausite efektą, kuris nustebins ne tik jus, bet ir visus jūsų virtuvėje apsilankiusius.

Biala nowoczesna kuchnia

Pristatome trumpą nuoseklų vadovą, kaip atnaujinti medines virtuvės spinteles.

Žingsnis 1. Patikrinkite virtuvės baldų būklę

Prieš pradėdami dirbti su virtuvės restauravimu, atidžiai patikrinkite atskirų jos elementų būklę. Patikrinkite korpusų, fasadų, stalviršių, cokolių, lentynų, spintelių ir stalčių būklę. Patikrinkite, kiek rimta žala, įbrėžimai ir įtrūkimai. Jei jie nėra per dideli, galite juos užpildyti medienos glaistu. Papildymo procesas yra labai paprastas. Išvalykite vietą, kurią reikia taisyti. Galite juos švelniai šiurkštinti naudodami smulkiagrūdį švitrinį popierių. Tada užtepkite ir išlyginkite glaistą. Palaukite, kol gerai išdžius, ir vėl išlyginkite paviršių švitriniu popieriumi. Šiuo metu taip pat galite pagalvoti apie vyrių, jungiamųjų detalių ir kreiptuvų reguliavimą ir profiliavimą. Jei reikia, pakeiskite juos naujais.

kitchen house area

Žingsnis 2. Paruoškite baldų paviršių

Kitas žingsnis – atskirų modulių paviršiaus paruošimas dažymui. Kad jūsų darbas būtų lengvesnis, kiekvieną baldą pasistenkite „išskaidyti“ į kuo smulkesnius elementus. Atsukite rankenas ir rankenėles, išardykite fasadus, stalviršio juosteles, išimkite stalčius ir lentynas. Taip paruoštus elementus galėsite nudažyti tiksliai.

Nepriklausomai nuo to, ar jūsų virtuvės spintelės pagamintos iš faneros, MDF ar medžio masyvo, paruošimo ir dažymo procesas kiekvienu atveju yra labai panašus.

Pirmiausia reikia nušlifuoti baldų, kurie bus dažomi, paviršių. Tam naudokite smulkiagrūdį švitrinį popierių. Matinis paviršius geriau laikys dažus. Visą šį procesą verta atlikti labai atsargiai, nepraleidžiant nė vienos vietos. Kodėl tai taip svarbu? Nešiurkštinus paviršiaus, nauja dažų danga nepasieks reikiamo sukibimo. Dėl to po kurio laiko jis pradės luptis. Gerai paruoštas pagrindas garantuoja ilgaamžiškumą ir tolesnio darbo estetiką.

Galiausiai išsiurbkite darbo metu susidariusias dulkes ir dulkes, o tada nuvalykite kiekvieną elementą skudurėliu, suvilgytu ekstrahavimo spiritu. Spirita puikiai pašalina riebalus, kurie gali turėti įtakos dažų sluoksnio sukibimui su baldais.

Jak pomalować szafki - kuchnia z drewna

3 žingsnis. Dažykite virtuvės baldus iš faneros, lentos ar medžio

Baigę užpildyti ir šlifuoti kiekvienos spintelės paviršių, galite pereiti prie kito darbo etapo - dažymo.

Apsaugokite baldų paviršius, kurių neketinate dažyti, pvz., stalviršius, spintelių vidų, taip pat sienas ir grindis, kad išvengtumėte galimo dažų dėmių.

Renovacijai jums reikės: nedidelio teptuko, siauro ir plataus volelio, izoliacinės juostos ir tinkamai parinktų baldų dažų.

Patarimas! Pritaikykite įrankių dydį ir tipą pagal savo baldų specifiką, o šerių ilgį ir tipą – prie dažų. Informaciją apie tai, koks volelis baldams dažyti tinkamiausias, rasite gaminio techninių duomenų lape. Kiekvienas dažas gali turėti savo individualius reikalavimus. Taip pat reikėtų vadovautis gamintojo rekomendacijomis, kai kalbama apie dažymo sąlygas, sluoksnių skaičių ir laiko intervalą nuo vieno sluoksnio iki kito.

Dažydami virtuvės baldus pradėkite nuo kampelių, kampų, detalių ir sunkiai pasiekiamų vietų. Norint tiksliai padengti įdubas, frezavimą ar dekoracijas dažais, prireiks nedidelio šepetėlio. Nudažius visas šias detales, pereikite prie didesnių paviršių dažymo – naudokite didesnį teptuką ar volelį. Dažykite fragmentą po fragmento, taip dažais padengdami vėlesnes virtuvės fasadų dalis.

Kuchnia z drewna

Virtuvės baldų dažymas – ką dar verta žinoti

Kaip atnaujinti virtuvės baldus, o kartu ir virtuvę? Su galva! Pirmiausia įvertinkite žalos dydį ir reikalingus darbus, tada pasirinkite geriausius dažus virtuvės spintelių dažymui. Dėl kokybiškų baldų dažų jums nereikės galvoti apie daug laiko reikalaujantį, kruopštų atnaujinimą ir įrangos keitimą. Kam keisti, kai galima atnaujinti? Tereikia pakeisti spalvą, toną ar atspalvį bei gerai apgalvotą aksesuarų pasirinkimą, norint sukurti svajonių virtuvę su baldais, kurie atrodo kaip ant interjero žurnalo viršelio.

Jei po nuodugnios apžiūros nuspręsite, kad jūsų baldai netinka renovacijai ir nusprendėte juos pakeisti naujais, būtinai užsukite į Abra Meble parduotuvę, kurioje siūlomas platus virtuvės baldų pasirinkimas. Čia rasite ir virtuvės baldų komplektų, ir patogių modulinių baldų.

Kviečiame apsipirkti!