Kokia komoda mažyliui?

Kokia komoda mažyliui?

Kai į namus ateina naujas šeimos narys, viskas pasikeičia. Būsimi tėvai daro viską, kad sukurtų jaukų kampelį savo mažyliui. Tiulio pomponai, raukiniai, gėlės, meškiukai, drambliai, zuikiai... Viskas tam, kad kūdikiui būtų patogu. Įrengiant vaikų kambarį, verta prisiminti, kad jis turi būti ne tik jaukus, bet ir funkcionalus. Be to, šis funkcionalumas daugiausiai pasitarnaus kūdikio tėvams ir globėjams pirmaisiais gyvenimo metais. Todėl organizuojant vietą mažyliui verta pagalvoti ir apie save.

Šiandien norime pasakyti keletą žodžių apie komodą su persirengimo stalu kūdikiui. Šis labai praktiškas baldas turėtų būti „būtinosios įrangos“ sąraše. Ar tau įdomu kodėl? Pažvelkite į straipsnį.

Komoda z przewijakiem

Vaikų kambarys skirtas ne tik mažyliui

Pirmieji mažylio gyvenimo metai – laikotarpis, kai jis sąmoningai nenaudoja nei baldų, nei kitų įrangos elementų. Jį nuolat prižiūri suaugusieji ir jie naudojasi kambaryje esančiais priedais tvarkydamiesi ir žaisdami. Rinkdamiesi komodą kūdikio kambariui, būtinai atkreipkite dėmesį į šias savybes:

  • talpa/erdvė – kuri leis sutalpinti drabužius, sauskelnes, antklodes bei aksesuarus ir priežiūros kosmetiką.
  • pervystymo stalo funkcija - dažniausiai ant baldo viršaus, tai praktiškas, patikrintas ir rekomenduotinas sprendimas;
  • stalčiai/lentynos – pagal savo pageidavimus galite rinktis komodos modelį, kuriame yra tik stalčiai, stalčiai ir lentynos arba tik lentynos. Jei nuspręsite dėl stalčių, įsitikinkite, kad jie yra giliai ir tvirtai pritvirtinti. Patikrinkite veikiančias sistemas ir vadovus ir išvengsite nemalonių staigmenų.

 komoda z przewijakiem

Stalčiai ar lentynos?

Dauguma rinkoje esančių komodų turi stalčius. Atviros ar uždaros lentynos yra gana retos, nors, žinoma, yra baldų, kuriuose naudojamas toks sprendimas. Tai daugiausia miegamojo komodos, valgomojo arba prieškambario komodos. Baldai, skirti kūdikio kambariui, yra modeliai su stalčiais. Ir reikia pripažinti, kad tai labai praktiškas sprendimas. Stalčiai siūlo didžiules organizacines galimybes. Juose galite išdėstyti šliaužtinukus, kaftanus ir bodžius. Ir visada turėkite jas po ranka keičiant kūdikio vystyklus. Galite naudoti specialius organizatorius, kurie sutalpins ir sutvarkys aksesuarus bei grožio ir higienos kosmetiką stalčiuose. Žemiausiame stalčiuje galima laikyti antklodes ir papildomą patalynę.

Mėgstantys lentynas gali labai panašiai sutvarkyti ir komodos erdvę. Kiekvienoje lentynoje dėliojant pasirinktus drabužius, kosmetiką ir sauskelnes.

Neabejotinas komodos pranašumas – praktiška prieiga prie turinio. Kalbant apie lentynas, naudojimo patogumas yra šiek tiek mažesnis.

Komoda su pervystymo stalu vaiko kambariui

Komoda kūdikiui su pervystymo stalu yra labai praktiškas sprendimas. Jo dėka vaiką perrengti ir prižiūrėti yra labai paprasta. Visi reikalingi drabužiai, sauskelnės ir kosmetika yra lengvai pasiekiami. Kiekvienas tėvas žino, kaip svarbu visus kūdikio reikmenis rasti vienoje vietoje. Šiuo požiūriu absoliutus hitas yra komoda su pervystymo stalu.

Šis daugiafunkcis baldas leidžia sutaupyti vietos ir puikiai išnaudoti erdvę vaiko kambaryje. O kai vaikas paauga ir slinkti ant komodos nebegalima, nereikia jos keisti nauju modeliu. Ant komodos montuojami persirengimo staleliai lengvai nuimami, o pati komoda gali būti naudojama ne vienerius metus.

Pats persirengimo stalas dažnai reikalauja papildomo rėmo arba vietos montavimui, pvz., ant lovos. Tačiau lovos rėmas nėra pati geriausia vieta persirengimo stalui. riboja erdvę ir galimybę naudoti baldus. Būtent todėl būsimi tėvai vis labiau noriai naudoja tokius aksesuarus kaip komoda ir persirengimo stalas viename.

Šis sprendimas turi du trūkumus. Viena yra persirengimo stalo naudojimo trukmė – mažylis jį peraugs vos po kelių mėnesių. Antrasis yra kaina. Komodos su persirengimo stalu kainuoja kelis šimtus zlotų. Kartais ekonomiškesnis sprendimas – komodą ir persirengimo stalą įsigyti atskirai.

przewijaki na komodzie

Komodos dydis

Komodos pasirinkimas labai priklauso nuo patalpos, kurioje bus pastatyti baldai, dydžio. Kūdikiams skirtų komodų, kurios taip pat bus naudojamos sandėliavimui ir persirengimui, viršaus plotis turėtų būti apie 70 cm. Aukštis vidutiniškai 80 cm. Tai matmenys, kurie garantuos komfortą ir saugumą vaikui ant persirengimo stalo, taip pat ir jo tėvams.

Komodos skiriasi ir stalčių dydžiu. Tie, kurie turi gilius stalčius, dažniausiai turės tris. Taip pat yra modelių su keturiais ar net penkiais siaurais stalčiais, tačiau šie bus daug mažiau erdvūs, todėl ne tokie praktiški. Verta atsisakyti daugiau stalčių dėl jų talpos ir funkcionalumo.

Renkantis komodą kūdikio kambariui, verta atkreipti dėmesį į papildomus elementus ir priedus, kuriuos gamintojas įtraukia į komplektaciją. Šiuo metu vaikiški baldai siūlo tikrai nuostabias galimybes. Prie persirengimo stalo galite rinktis komodą su įmontuotu rėmu voniai. Šis sprendimas pateiktas nuotraukoje.

 

Komoda, przewijak i wanienka w jednym 

Pervystymo stalas su komoda - privalumai ir trūkumai

Kaip ir bet kuris baldas, komoda su persirengimo stalu turi ir privalumų, ir trūkumų. Verta juos žinoti prieš priimant galutinį sprendimą.

Daugiafunkcinių baldų privalumai:

  • vieta praktiškam vaiko daiktų, t.y. rūbų, sauskelnių, kosmetikos, antklodžių ir kt., saugojimui ir organizavimui.
  • funkcionalumas ir patogumas – viskas po ranka.
  • taupymas vietos ir erdves kambaryje.
  • stilingas išdėstymas – verta pabrėžti, kad komodos vaikų kambariui dažnai būna mielos ir žavios, sukuriančios pasakišką atmosferą vaiko kambaryje.

Persirengimo stalo ant komodos trūkumai:

  • ne kiekvienas modelis yra saugus, ieškant komodos su persirengimo stalu žiūrėkite, kad šoninė apsauga būtų pastatyta aukštai, tai apsaugos vaiką nuo galimo kritimo.
  • Kaina - tokios komodos kainuoja brangiausiai, įmontuotas persirengimo stalas pabrangina 20-30%. lyginant su baldais be persirengimo stalo.

Komoda

Vaikų kambarys yra maža ir kartu didelė jūsų mažylio karalystė. Kiekvienas, turintis vaiką, geriausiai žino, kiek pastangų reikia, kad jis įgautų pasakos charakterį ir išvaizdą. Ar norite, kad jūsų kambario interjeras būtų draugiškas ir saugus, užpildytas laimingos vaikystės atmosfera? Jei taip, būtinai užsukite į Abra Meble parduotuvę, kurioje rasite įdomių, funkcionalių ir patogių baldų vaikų kambariui, baldų paauglio kambariui, taip pat miegamojo, svetainės ir virtuvės baldų. Apsilankykite pas mus ir sužinokite, ką galite pasirinkti.