Virtuvės baldai nedidelei virtuvei – kuriuos pasirinkti?

Virtuvės baldai nedidelei virtuvei – kuriuos pasirinkti?

Įrengti virtuvę, kad ji būtų kuo funkcionalesnė ir estetiškesnė, yra nemenkas iššūkis. Atrodytų, daugiausia problemų šiuo atžvilgiu sukelia mažos virtuvės. Niekas negali būti toliau nuo tiesos! Maža virtuvė neturi apriboti mūsų vaizduotės. Galite suplanuoti L formos salelę arba vienos eilės skydą su spintelėmis ir pridėti daug baldų pagal užsakymą. Kokias taisykles reikėtų atsiminti įrengiant nedidelę virtuvę bute? Kokie baldai geriausiai tiks labai ribotuose interjeruose? Mes suteikiame jums užuominą!

Mała kuchnia

Virtuvės dizainas ir jai perkami baldai yra nemenkas iššūkis kiekvienam, kuris įrengia savo namus. Juolab kad virtuvė – viena svarbiausių namų erdvių. Jis naudojamas ne tik ruošiant patiekalus, bet ir švenčiant juos kartu. Virtuvė yra specifinis kambarys, namo širdis, kuriam reikalingas unikalus požiūris. Sąmoningas žvilgsnis į tai, kaip turėtų atrodyti virtuvė, turi įtakos patogumui naudotis tokia patalpa, nepaisant jo formos ir dydžio. Įrengdami mažas virtuves laikykimės paprastos taisyklės: mažiau yra daugiau.

Mažos virtuvės dekoravimas: svarbiausios taisyklės

Nepriklausomai nuo dydžio, kiekviena virtuvė turėtų būti išdėstyta vadinamuoju principu. darbinis trikampis. Taigi, atskirkime tris svarbiausias zonas:

  • atsargų saugojimas,
  • gaminių ar pusgaminių ruošimas maistui ir plovimui,
  • maisto gaminimas.

Vienos eilės virtuvės baldai leidžia maksimaliai išnaudoti kambarį ir sutaupyti vietos, ypač jei jūsų virtuvė yra ilga ir siaura. Tokiu atveju virtuvės baldus pastatome išilgai vienos iš sienų, o kitoje pusėje įrengiame vietą valgymui. Ne mažiau geras sprendimas mažoms virtuvėms yra L formos virtuvės mazgas - gauname laisvą sieną, prie kurios galime pastatyti stalą su ištraukiamu viršumi. Virtuvėms dažnai pasirenkami vienos eilės baldai, kurių dėka jie sklandžiai patenka į valgomąjį ar svetainę.

Reikėtų atidžiai išanalizuoti baldų ir įrangos išdėstymą tokioje patalpoje. Didelę ir sunkią įrangą – šaldytuvą ir spintas – pastatykime ant trumpesnės sienos, už jos skirtume vietos stalviršiui, kriauklai, orkaitei ir kaitlentei. Statant spinteles kampe, verta jas aprūpinti besisukančiomis lentynomis ar ištraukiamais krepšeliais.

Aranżacja małej kuchni

Baldai mažoje virtuvėje - spalvų pasirinkimas

Mažoje virtuvėje, be baldų, spintelių ir buitinės technikos išdėstymo, labai svarbios ir mūsų naudojamos spalvos. Mažoms patalpoms rekomenduojama šviesi spalvų paletė. Galime rinktis subtilius smėlio, pilkus ar pastelinius. Taip pat populiarūs ir itin veiksmingi balti virtuvės baldai, ypač tinkami mažiems interjerams. Be to, įrengdami šviesius virtuvės stalviršius sukuriame erdvės pojūtį, ypač jei prie jų deriname virtuvės plautuvių, virtuvės maišytuvų ar virtuvinių gartraukių spalvas.

Įrengiant interjerą ir pasirenkant tinkamą virtuvės baldų komplektą, verta atkreipti dėmesį ir į spintelių fasadų blizgesį. Jų dėka pasieksime gylio ir ryškumo efektą, ypač virtuvėje be lango, kur vienintelė galimybė – dirbtinė šviesa. Žinoma, mažose virtuvėse galite naudoti tamsias spalvas, tačiau nepamirškite, kad jos turėtų būti nedideli akcentai, o ne dominuoti visumoje. Šviesa taip pat vaidina labai svarbų vaidmenį formuojant erdvę. Atsisakykime pakabinamų šviestuvų, kurie skleidžia šviesą į lubas, o vietoj taškinio apšvietimo LED diodais. Pasirūpinkime, kad kiekviena virtuvės dalis būtų tinkamai apšviesta. Gerai apšviestos virtuvės atrodo erdvesnės.

Mała kuchnia w bloku

Maža virtuvė - baldai pagal užsakymą

Tipiškame bute nedidelė virtuvė gali būti siaura ir sunkiai sutvarkyta erdvė arba tapti elegantiška ir stilinga virtuvėle šalia svetainės. Baldo pasirinkimas priklausys nuo mūsų pasirinkto varianto. Maža virtuvė ir jos baldai – kompromisų menas. Sprendžiant dėl ​​virtuvės baldų pagal užsakymą, verta orientuotis į paprastumą. Idealus sprendimas bus baldai su daugybe daiktadėžių, bet be perteklinių priedų ar sudėtingo priekinio dizaino. Projektuojant nedideles virtuves svarbiausia taisyklė – organizuoti erdvę taip, kad atskiri dizaino elementai nesusidurtų vienas su kitu ir leistų lengvai patekti į kiekvieną kampelį. Lengviausia tai pasiekti renkantis pagal užsakymą pagamintus baldus – pritaikytus mūsų individualiems poreikiams ir konkrečiai virtuvei.

Pasiteisinęs būdas optiškai padidinti nedidelę daugiabučio virtuvę – sujungti ją su svetaine. Sukūrus virtuvėlę ir bendrą svetainės erdvę visas butas atrodys daug erdvesnis. Rinkdamiesi tokį sprendimą nepamirškite išlaikyti nuoseklumo tvarkydami interjerą. Tam reikia kruopščiai derinti svetainės ir virtuvės baldus. Verta žinoti, kad sienų griovimas yra galimybė, kurios mūsų bute gali ir nebūti. Savarankiškas įsikišimas į sienos konstrukciją gali turėti pražūtingų pasekmių, todėl prieš imantis tokių drastiškų veiksmų, reikėtų pasikonsultuoti su specialistu.

wąska kuchnia w bloku

Baldai mažai virtuvei – rekomenduojami sprendimai

Maža virtuvė ir jos išdėstymas reikalauja gerai apgalvoto nedidelės erdvės plėtros plano ir kruopštaus virtuvės baldų pasirinkimo. kad jis ne tik gerai atrodytų, bet ir būtų funkcionalus. Žemiau pateiktos kelios taisyklės padės sutvarkyti vietą, kur kasdien patogiomis sąlygomis su šeimos nariais galėtume pasigaminti ir pavalgyti.

Mažoje virtuvėje puikiai tiks modernūs, lygūs fasadai be rankenėlių, taip pat klasikinės spintelės su rėmais ir stiklinimu. Svarbu, kad baldai atspindėtų kitų namų patalpų stilių ir derėtų su virtuvės įranga.

Puikus sprendimas – mobilūs baldai, t.y. baldai, kuriuos galima laisvai perstatyti arba perkelti pagal poreikį ar pageidavimą. Tai gali būti, pavyzdžiui, virtuvės vežimėliai.

Mažos virtuvės daugiabučiuose paprastai yra gana siauros. Jeigu į ją netelpa plačios spintelės, verta įsirengti baldą, kuriame būtų galima įrengti siauras, ištraukiamas dėžes arba vadinamąsias. krovinių krepšeliai. Taip pat prie viršutinės spintelės galime pritvirtinti papildomą metalinę lentyną, pvz., su puodeliais ar lėkštėmis. Daug vietos užimančius virtuvinius stalus taip pat galima pakeisti sulankstomu arba ištraukiamu variantu.

Spintelių viduje verta įrengti kabliukus – pvz., spintelėje po kriaukle galima sėkmingai pakabinti šluotą, pirštines ar kitus valymo reikmenis.

Žinoma, negalima pervertinti klasikinių stalčių ar ištraukiamų lentynų vaidmens ant kreiptuvų, nes juose galima sutalpinti daugybę daiktų ir naudingos įrangos. Tokio tipo stalčiai visada visiškai išstumiami, todėl jų turinys yra lengvai pasiekiamas. Jie puikiai tinka puodams, keptuvėms ar indams biriems maisto produktams laikyti.