Kaip atkimšti kriauklę?

Kaip atkimšti kriauklę?

Užsikimšusi kriauklė yra rimta problema tiek virtuvėje, tiek vonios kambaryje. Atminkite, kad vamzdžiai neužsikimš per naktį. Jei reguliariai valome kanalizaciją ir vamzdžius, užsikimšimas gali atsirasti tada, kai to mažiausiai tikimės. Virtuvėje problema – maisto likučiai, vonioje daugiausia plaukų ir kosmetikos likučiaiTačiau dėl užsikimšusios kriauklės ne visada reikia kviesti santechniką. Kaip naudojant namų gynimo priemones atkimšti kriauklę ar užsikimšusią praustuvo kanalizaciją? Pristatome patikrintus metodus, kurie leis atkimšti instaliaciją be specialisto pagalbos.

Pradėkime nuo dažniausiai pasitaikančių priežasčių, kodėl vanduo kaupiasi kriauklėje ir nenuteka. Kriauklė gali užsikimšti kasdieninio plovimo metu, kai vamzdžiais kartu su maisto likučiais ir įvairiais riebalais prateka didelis kiekis vandens. Įvairūs daiktai ar medžiagos, nusėdusios ant vamzdžių šoninių sienelių, sukuria kamštį, neleidžiantį vandeniui nutekėti iš kriauklės. Geriausias būdas sužinoti, kiek nepageidaujamų likučių susikaupė vamzdynuose, yra išardyti sifoną, pvz., jį išvalyti.

Zlew, Czyściciel, Kuchnia, Naczynia

Būdai, kaip susidoroti su užsikimšusia kriaukle – cheminės medžiagos

Cheminės medžiagos yra populiariausias ir greičiausias būdas išvalyti užsikimšusią kriauklę. Jų galime nusipirkti beveik kiekvienoje parduotuvėje, kurioje yra buitinės chemijos skyrius, o jų kainos svyruoja nuo kelių iki keliolikos eurų. Spintelės po kriaukle arba apatinės virtuvės spintelės yra ideali vieta nuolatiniam nuotekų sistemos valymo priemonėms. Viršutinės virtuvės spintelės yra tinkama vieta paslėpti buitinę chemiją mūsų namuose gyvenantiems vaikams nepasiekiamoje vietoje. Prevencija šiuo atveju yra labai svarbi.

Paprastai pagrindinė nuotekų užkimšimo priemonių sudedamoji dalis yra natrio hidroksidas (koncentracija – net virš 30 % viename iš populiarių produktų). Nors cheminių medžiagų poveikis yra labai ėsdantis ir pavojingas mūsų sveikatai, jei laikysimės produkto etiketėje pateiktų nurodymų ir dozuosime pagal gamintojo rekomendacijas, žalos mums nepadarys. Cheminės medžiagos yra veiksmingos, jei užsikimšimas įvyko tiesiai po išleidimo anga arba kai imamasi prevencinių priemonių, kad tokios situacijos nepasikartotų.

Namų priemonės užsikimšusiai kriauklei

Aplinka ir ekologija besirūpinantiems bei natūralius produktus vertinantiems žmonėms rekomenduojame naminius būdus, kaip išardyti kriauklę. Tarp populiariausių yra:

  • Soda ir actas

Labai populiarus mišinys ir dažnai naudojamas kanalizacijai atkimšti.Prieš naudodami gerai išvalykite ir išdžiovinkite kriauklę (išimkite sietelį). Supilkite pusę puodelio kepimo sodos ir pusę puodelio acto į užsikimšusią kriauklę, tada uždenkite kanalizaciją audiniu. Tarp naudojamų medžiagų įvyks cheminė reakcija ir susidarys putos, kurias reikia užpilti verdančiu vandeniu maždaug po 30 minučių.

  • soda ir druska

Kitas sodos pagrindu sukurtas metodas, kuris veiksmingai atkimš vamzdžius. Sumaišykite pusę puodelio kepimo sodos ir pusę puodelio druskos. Tada supilkite į kanalizaciją ir užpilkite karštu vandeniu.

  • citrinos rūgštis 

Kitas būdas – citrinos rūgštis ištirpinama stiklinėje šilto vandens (2 maišeliai). Ištirpus palaukti ketvirtį valandos, tada paruoštą mišinį supilti į kanalizaciją.

Guminis stūmoklis užsikimšusiems vamzdžiams

Jei nepadeda nei chemikalai, nei tie, kuriuos gaminome patys, verta naudoti tradicinį stūmoklį. Guminis stūmoklis yra daiktas, kuris buvo naudojamas labai ilgą laiką. Įsigijimo kaina yra nedidelė, todėl verta jį įsigyti prieš įvykus pavojingam užsikimšimui. Kaip atkimšti kriauklę? Instaliaciją atkimšti stūmikliu lengva, tačiau nepamirškite laisva ranka uždengti perpildymo angą prieš pat pradėdami atblokuoti vamzdžius. Padėkite guminį kaušelį prie išleidimo angos, keletą kartų paspauskite ir atidėkite strypą į šalį. Nutekėjimo linijose bus slėgio skirtumas – surinktas vanduo ir nuotekos turi laisvai tekėti į platesnius vamzdžius. Jei reikia, pakartokite operaciją, kol pasieksite norimą efektą.

Užsikimšusio sifono valymas

Jei minėti metodai nepadeda, greičiausiai užsikimšimas yra didelis, o sifonas labai užsikimšęs. Jei įmanoma, sifoną reikės išmontuoti. Atminkite, kad prieš atsukdami sifoną ir pradėdami valyti, po kriaukle padėkite dubenį, kad nutekėtų vamzdynuose likęs vanduo.

Kanalizacijos spyruoklė (angis)

Jei kriauklė vis tiek užsikimšusi, nepaisant buitinių ir chemijos produktų naudojimo, geriausia naudoti vadinamąją angis. Tai kelių metrų ilgio spyruoklinė viela su aštriu galu. Kitame gale angis turi švaistiklį, kuriuo spyruoklė įsukama į kanalizaciją. Jį sukant pašalinamos vamzdžiuose įstrigusios medžiagos ir atkimšama kriauklė.

Parduodamos spyruoklės yra nuo 1,5 iki 5 metrų, o kriauklėms skirtų žarnų storis svyruoja nuo 4 iki 6 mm. Užsikimšusios kriauklės atkimšimui reikia 2 žmonių. Vienas žmogus laiko spyruoklę, kurią įsuka kitas. Prieš naudodami sraigtą, pirmiausia atsukite sifoną. Įsukę laidą nuimkite jį atsukdami priešinga kryptimi. Gyvatė yra visiškai saugi nuotekų sistemai.

Zły, Zlew Łazienka, Kran, Wody, Biegle

Kaip išvengti kriauklės užsikimšimo?

Dažniausia virtuvės plautuvės užsikimšimo priežastis – vamzdžiuose nusėdę riebalai. Savo ruožtu prie jo prilimpa maisto likučiai, kurie patenka į vamzdžius plaunant indus. Todėl labai svarbu aliejaus nepilti į kriauklę – geriausia jį surinkti popieriniu rankšluosčiu prieš plaunant, pvz., keptuvę.

Problemų dėl užsikimšusios virtuvės kriauklės ir sifone besikaupiančių šiukšlių galima išvengti ir įrengus atliekų malūnėlį. Toks malūnėlis susmulkins visus maisto likučius, kurie atsiduria kanalizacijoje ir efektyviai užkirs kelią kamščiui susidaryti. Sumontavę tokio tipo įrenginį pašaliname rimto kriauklės užsikimšimo riziką ir dėl to sutaupome galimų išlaidų, susijusių su jos pašalinimu. Taip pat galime įsigyti papildomą sietelį, kad atliekos nepatektų į kanalizaciją.

Nepaisant viso nuotekų sistemos atblokavimo priedų asortimento, turėtumėte nepamiršti apie prevenciją ir reguliariai valyti vamzdžius specializuota valymo priemone arba naudoti vieną iš namų gynimo priemonių, ypač jei pastebite, kad vanduo iš kriauklės pradeda tekėti lėčiau. . Jei, nepaisant mūsų veiksmų, užsikimšusi kriauklė lieka užsikimšusi, neturime kitos išeities, kaip pasitelkti santechnikos specialistus.