Darbo stalo organizavimas – kaip tai padaryti?

Darbo stalo organizavimas – kaip tai padaryti?

Per kelis mėnesius pasaulinė pandemija daugelį mūsų privertė dirbti nuotoliniu būdu. Teko pertvarkyti savo dienos grafiką ir pakeisti gyvenimo būdą. Namuose ir bute sukūrėme darbo ir studijų vietas. Reikia pertvarkyti ir funkcionaliai sutvarkyti mūsų kambarius, ypač rašomuosius stalus.

Ar žinojote, kad sutvarkyta erdvė darbe gerina koncentraciją? Dėl to jūsų produktyvumas didėja ir gerėja jūsų savijauta! Nebereikia ieškoti rašiklio, nebereikia susipainiojusių laidų ir išmėtytų dokumentų. Turime jums įdomų straipsnį, kuris jums pasakys, kaip turėtų atrodyti gera darbo stalo organizacija! Stalai, stalviršiai ir spintelės, knygų spintos ir lentynos visada bus puikiai sutvarkyti.

7 idėjos, kurios palengvins namų biuro organizavimą

Skyriai rašomojo stalo stalčiuose

Tvarkydami rašomąjį stalą ir stalčius galėsite tvarkyti raštinės reikmenis. Vienas iš įdomių ir labai funkcionalių dalykėlių yra skaidraus organinio stiklo organizatoriai. Organizatoriuje yra daug skyrių rašikliams, segtėms, sąvaržėlėms, užrašams ir antspaudams atskirti.

Talpyklose su skyreliais bus lengviau susidėti visas smulkmenas, kurias naudojate dirbdami. Tinkamai laikant galite būti tikri, kad visi elementai yra vienoje vietoje. Nebėra netvarkos ant stalo ir nebereikia ieškoti sąvaržėlių, klijų, žirklių, rašiklių ar pieštukų. Dabar viskas po ranka – puikiai sutvarkyta. Tokie baldų aksesuarai yra absoliutus hitas!

organizer na ołówki

Lentos už stalo

Maži popieriukai taip pat puikiai tinka susikurti savo darbų sąrašą ar užsirašyti svarbaus susitikimo datą. Šių spalvingų atvirukų dėka nieko nepraleisite! Taip pat yra kamštienos, kreidos ir magnetinės lentos. Kurį pasirinksite, priklauso nuo jūsų individualių poreikių. Renkantis vieną iš aukščiau išvardytų, verta prisiminti apie jo įrengimą. Nors prie kiekvienos įsigytos plokštės yra atitinkamas tvirtinimo rinkinys, jie skiriasi priklausomai nuo lentos dydžio ir svorio. Prieš montuodami plokštę, turite ne tik pasirinkti tinkamą vietą, bet ir įsigyti priedus, kurie padės sumontuoti lentas.

Dokumentų tvarkymas – stalo sutvarkymas

Sutvarkyti savo stalą taip pat reiškia tvarkyti savo dokumentus. Greitas ir efektyvus svarbiausios informacijos inventorizavimas ir archyvavimas. Vien tik tinkamai surūšiuoti dokumentus neužtenka. Svarbu juos sutvarkyti ir saugoti taip, kad visada nesunkiai rastumėte konkretų ieškomą laišką.

Būtinai apsirūpinkite:

  • aplankai, segtuvai.
  • kartoninės dėžės, pvz., batų dėžės,
  • klipai ir dokumentų klipai,
  • lipnūs lipdukai/etiketės,
  • žymekliai ir rašiklis,
  • dokumentų segtuvai,
  • segtukas, kabės,
  • popierinis punšas
  • geltoni lipni lapeliai,

Galiausiai apibūdinkite segtuvus ir aplankus – ant jų priklijuokite lipdukus/etiketes ar lipniuosius lapelius ir pasirašykite. Toks organizavimas palengvins konkrečių dokumentų paiešką.

Prwidłowa organizacja biurka

Sutramdykite laidus ant stalo

Susipainioję kabeliai yra dažna daugelio biurų problema. Jie užima laisvą erdvę ir sukuria chaosą. Kompiuteris, monitorius, įkrovikliai, spausdintuvas – daugeliui įrenginių ir priedų reikia maitinimo jungties. Užuot laikę juos po stalu, pasinaudokite laisva vieta kojoms ir naudokite kitą sprendimą. Paslėpus laidus, stale bus skylė, per kurią bus galima pravesti laidą iš monitoriaus ar lempos. Dėl to jis neužims vietos ant stalviršio. Verta rinktis tokį rašomojo stalo modelį, kurio viršuje po anga yra nedidelė lentynėlė, ant kurios galima pastatyti ilginamąjį laidą.

Laidams pakabinti taip pat galite naudoti stalviršį, kabelių raištelius ir lipnias juostas. Populiarėja paruošti sprendimai, tokie kaip organizatoriai ir viršeliai. Gamintojai tinkina stalus, leidžiančius paslėpti ir tvarkyti laidus. Sutvarkyti savo stalą tampa lengviau.

Stovas papildomam monitoriui

Ekranas išlaikomas akių lygyje, todėl sėdėsite tiesiai ir jaustumėtės patogiau. Ekrano pakėlimas padės sumažinti kaklo ir nugaros įtampą. Vieta po monitoriumi gali būti naudojama kaip vieta, kurioje galima susidėti, pvz., dokumentus. Ekspertai teigia, kad stovėdami vertikalioje padėtyje galime priimti daugiau oro, o tai reiškia, kad organizmas geriau aprūpinamas deguonimi. Tada smegenys veikia efektyviau ir nuovargio jausmas nustoja būti toks varginantis.

Staliniai įtaisai:

  • Telefono stovas – leidžia patogiai pastatyti išmanųjį telefoną taip, kad jo ekranas būtų aiškiai matomas, todėl būtų daug lengviau žiūrėti vaizdo įrašus ar nuotraukas. Be to, jie turi įkrovimo galimybę.
  • Nešiojamojo kompiuterio kilimėlis leidžia pakoreguoti savo laikyseną. Turi įkrovimo ir vėdinimo funkciją, kuri pašalina perkaitimo riziką. Ištaisysite blogą laikyseną ir išvengsite kaklo stuburo skausmo.
  • Ausinių stovas leidžia patogiai pakabinti ausines ant specialaus laikiklio. Dėl to mano įranga ne tik gerai rodoma, bet ir nesugadinama. Ant tam skirto stovo pakabintos ausinės susidėvi daug lėčiau nei neatsargiai išmestos.
  • Stalinė lempa leidžia tinkamai apšviesti darbo vietą. Deja, ne visada pakanka pagrindinio lubų apšvietimo. Jie padeda sutelkti dėmesį į atliekamą darbą ir užtikrina akių komfortą. Naktinės lempos yra gera idėja žmonėms, dirbantiems prie kompiuterio monitoriaus. Jie dažnai turi galimybę reguliuoti šviesos intensyvumą, todėl galime laisvai pašviesinti ir pritemdyti šviesą, pvz., kai reikia žiūrėti vaizdo įrašą ar skaityti ilgesnį tekstą.
  • Stalinis laikrodis: tai asmeninė graviruota programėlė, kuri puikiai puošia stalviršį.
  • Stalinis kilimėlis greitiems užrašams su kalendoriumi – tai asmeninis greitas sąsiuvinis, su juo lengviau užsirašyti „auksines mintis“, o kalendoriuje galima pažymėti svarbias datas.

Akcesotia biurowe

Apibendrinimas

PARUOŠTA ! Jūsų stalas yra tvarkingas ir tvarkingas, o biuro įrangos organizavimas yra aukšto lygio. Švarus ir tvarkingas stalas yra būtinas; tai suteikia galimybę susitelkti ir susikoncentruoti ties savo darbo užduotimis. Pagaliau galėsite be problemų atidaryti stalčių ir jūsų padėtis prie rašomojo stalo bus tinkama. Pasistenkite skirti laiko ir tvarka užgesins daugybę gaisrų ieškant svarbių dokumentų. Gerai apgalvota darbo stalo organizacija pakeis jūsų darbą.