Jaukus miegamasis – kaip jį susikurti?

Jaukus miegamasis – kaip jį susikurti?

Jaukus miegamasis – kiekvieno svajonė. Dėl gyvenimo tempo, kasdien mūsų laukiančių užduočių, darbų ir pareigų gausybės – vertiname poilsio ir miego vertę. Stengiamės sukurti tobulą poilsio vietą jūsų namuose. Zona, kurioje jausimės saugiai ir patogiai. Kur galime pasikrauti baterijas ir patogiai pailsėti.

Kaip sutvarkyti jaukų miegamąjį? Kas turėtų būti jo viduje? Mes jums duodame patarimą!

Przytulna sypialnia na poddaszu

Apgalvotas išdėstymas – raktas į jaukų miegamąjį

Prieš pradėdami tvarkyti savo miegamojo interjerą, pagalvokite, kokiomis spalvomis ir stiliumi jis turėtų būti laikomas. Visos šviesios, pastelinės spalvos puikiai tinka miegamajam. Miegamasis turėtų skatinti ramybę ir atsipalaidavimą, todėl jį įrengdami orientuokite į paprastumą ir minimalizmą. Jei mėgstate ryškias spalvas bei sultingas spalvas ir norėtumėte jas kontrabanda įnešti į šį interjerą, pasirinkite vieną iš sienų, ant kurios naudosite dominuojančią spalvą. Likusią dalį nudažykite viena prislopinta spalva. Spalvą galite suteikti aksesuarais ir interjero apdailos elementais, pvz., užuolaidomis, pagalvėmis, kilimais, šviestuvais ar apmušta galvos atrama. Vienas išraiškingas elementas pabrėš miegamojo charakterį ir pagyvins visą stilių.

Miegamojo sienoms pasirinkę subtilias pastelines spalvas, tokias kaip balta, smėlio, kreminė, pilka, pudros rožinė, sukursite idealų pagrindą išdėstymui ir „žaismui“ su aksesuarais. Nepamirškite, kad būtent dekoracijos ir aksesuarai lemia jaukumą ir užbaigia išdėstymą.

Jei norite jaukaus ir atmosferiško interjero, apdailai ir apdailai naudokite medieną. Galite rinktis medines sienų plokštes arba medinius baldus, tokius kaip miegamojo spintos, komodos, tualetiniai staliukai, naktiniai staleliai ir lentynos. Taip pat ant grindų galite naudoti medieną medinių plokščių arba grindų lentų pavidalu. Kartu su šviesiomis spalvomis jis sukurs išskirtinai atmosferinį interjerą, puikiai tinkantį poilsiui.

Przytulna sypialnia połączenie drewna i jasnych kolorów

Lova – miegamojo širdis

Kad miegamasis būtų jaukus, jame turi būti patogi lova. Apgaudinėti nėra prasmės. Kad ir kaip stengtumėtės, sugalvokite neįprastas kompozicijas, investuokite į geriausius aksesuarus ir tekstilę, sukurkite magišką atmosferą, viskas bus nenaudinga be patogios lovos.

Renkantis tinkamą baldą, atsižvelkite į jo matmenis. Išmatuokite kambarį, išanalizuokite visų baldų (t.y. spintų, komodų ir lentynų) išdėstymą ir apsvarstykite, kuris modelis čia tiks geriausiai. Jei kambario dydis tai leidžia, rinkitės didelę, patogią lovą. Vienam žmogui jis turėtų būti apie 80 cm, o dviems – apie 140 cm. Kuo platesni baldai, tuo didesnis naudojimosi komfortas.

Kitas svarbus veiksnys, į kurį verta atsižvelgti renkantis lovą, yra baldų aukštis. Kodėl verta atkreipti dėmesį į šią konkrečią savybę? Nes neteisingai parinkti matmenys sukels nepatogų naudojimą. Žmonės, kenčiantys nuo kelių problemų, turėtų atkreipti ypatingą dėmesį į šį parametrą. Optimalus sprendimas – iki 70 cm aukščio lova.

Atsiminkite! Jei norite turėti jaukų miegamąjį, kuriame galėtumėte atsipalaiduoti ir patogiai išsimiegoti, savo miegamojo išdėstymui rinkitės didelę, patogią lovą!

Kokį stilių pasirinkti miegamojo dekoravimui?

Interjero dizainas – tinkamas išdėstymas ir nuoseklus atskirų dizaino elementų derinimas yra nemenkas iššūkis. Pateikiame keletą įdomiausių idėjų, kaip įrengti poilsio vietą.

Rustikalinis miegamasis

Rustikalinis stilius – įkvėptas kaimo, į interjerą įveda folkloro elementus, rankų darbo dekoracijas, natūralius gaminius ir medieną. Idiliška ir jauki, šilta kaimiško miegamojo atmosfera – viena dažniausiai pasirenkamų miegamojo įrengimo tendencijų. Tai atspindi tradicinio kaimo namo paprastumą, atmosferą, kurią daugelis prisimename iš vaikystės. Mėgstame grįžti prie šių idiliškų akimirkų, todėl taip norime į savo namų interjerą įvesti „kaimišką“ stilių.

Priklausomai nuo jūsų individualių pageidavimų, įrengdami miegamąjį šiuo stiliumi, galite nuspręsti įvesti išraiškingus liaudiškus elementus, tokius kaip gobelenai, makramė, pinti baldai, arba apsiriboti smulkiomis detalėmis, pavyzdžiui, siuvinėtais pavyduliais. Raktas į gerai išpuoštą, kaimišką interjerą – derinti medieną ir natūralius audinius. Verta pabrėžti, kad kaimiškas stilius siūlo daugybę interpretavimo galimybių.

Przytulne pomieszczenie - wybór odpowiedniego łóżka

Jaukus skandinaviškas miegamasis

Skandinaviškam stiliui būdingas minimalizmas, natūralumas ir paprastumas. Skandinaviško stiliaus interjeras yra šviesus ir erdvus, pastelinių spalvų ir funkcionalių, tačiau minimalistinių baldų. Šiuolaikiniame skandinaviškame stiliuje dera gamtos spalvos ir išraiškingos aksesuarų spalvos. „Scandi“ stilius taip pat reiškia aistrą natūralioms medžiagoms, tokioms kaip linas, medvilnė, mediena, akmuo ir popierius. Šviesa čia vaidina svarbų vaidmenį, todėl skandinaviškuose kambariuose yra dideli langai, į kuriuos patenka daug natūralios šviesos.

Jei norite, kad jūsų miegamajame būtų tokia unikali, šviesi atmosfera, pasirūpinkite visais aukščiau minėtais elementais. Atminkite, kad detalės turi įtakos galutinei išvaizdai. Skandinaviško stiliaus miegamasis yra laisvos erdvės ir paprastumo derinys. Tokiame interjere turi būti vazoninių augalų, minkštų kilimų ir pagalvių.

Sypialnie w stylu skandynawskim - aranżacja łóżka

Glamour miegamasis. Kontrastų menas jaukiame miegamajame

Vienas iš glamūrinį stilių lemiančių veiksnių – išraiškingi kontrastai, įdomūs geometriniai raštai ir originalūs deriniai. Ir tai ne tik šviesių ir tamsių elementų derinimas. Kiekvienas aiškus kontūras ar geometrinis raštas telpa į stiliaus rėmus. Glamour stiliuje drąsiai derinami labai skirtingos kilmės objektai. Žavingam interjerui ypač būdinga išskirtinė pirmenybė derinti įvairias struktūras, pvz., matinius ir blizgius. Pliušinės pagalvės ir satinu dengtas fotelis – tai būdingas derinys. Daugybė kontrastų reiškia, kad glamour stilius dažnai ribojasi su kiču. Tačiau gerai parinktas jis niekada nepatenka į kičą.

Wnętrze glamour kusi przytulnością.

Mažas miegamasis palėpėje

Mažas interjeras, esantis tiesiai po stogu, gali būti nemenkas iššūkis, tačiau mes taip pat turime pasitvirtinusią idėją! Kad palėpėje esantis miegamasis būtų jaukus ir funkcionalus, išnaudokite erdvę po šlaitais. Geriausias sprendimas – suprojektuoti pagal užsakymą pagamintą konstrukciją, kuri leistų kuo labiau užpildyti laisvą erdvę. Atminkite, kad mažas palėpės miegamasis nemėgsta perteklinių dekoracijų ir didžiulių aksesuarų, todėl žaiskite su šviesa, audiniais ir spalvomis. Trafaretas, tapetai ar lipdukas gali suteikti gražią išvaizdą miegamojo sienai.

Jaukumas miegamajame yra be galo svarbus. Dėl intymios, šiltos atmosferos daug lengviau atsipalaiduoti ir užtikrinti sveiką, saugų miegą. Taigi, jei jūsų miegamajame trūksta švelnių, draugiškų natų, būtinai išbandykite stilingą metamorfozę, kuri privers jus su malonumu nuklysti į Morfėjaus glėbį!