Kampinės sofos lovatiesė – kurią rinktis?

Kampinės sofos lovatiesė – kurią rinktis?

Intensyviai naudojamos kampinės sofos apmušalai – ypač jei namuose turime mažų vaikų ar gyvūnų – po kurio laiko gali atsirasti įvairių pažeidimų ar dėmių. Esant tokiai situacijai, parduotuvėse geriausia ieškoti akį traukiančio užvalkalo kampinei sofai, kuriuo būtų galima uždengti baldą. Dėl to kampinė sofa vis tiek išliks svetainės puošmena. Nėra problemų rasti tinkamą lovatiesę, kuri derėtų prie dekoro ir kitų kambario aksesuarų. Rinkoje yra didžiulis pasirinkimas. Tačiau atkreipkime dėmesį ne tik į spalvą, bet visų pirma į dydį ir medžiagą, iš kurios gaminama kampinės sofos lovatiesė.

Kokio dydžio turėtų būti kampinės sofos lovatiesė?

Prieš eidami apsipirkti turėtume apsispręsti, ar norime, kad užvalkalas dengtų tik sėdynę, ar atlošą, o gal ir sofos šonus. Dar vienas sprendimas – lovatiesę laikyti kampinės sofos užvalkalu. Tada lovatiesė gali visiškai uždengti pažeistą apmušalą. Panašiai galite „atgaivinti“ kitų minkštų baldų išvaizdą. Patrauklią išvaizdą įgis kampinės sofos, sofos ir sofos-lovos svetainei, foteliai svetainei, pufai svetainei, prie kurių parinksime tinkamo dydžio antklodes ar lovatieses, įgaus patrauklią išvaizdą, o savo namuose turėsime naujų baldų.

Stacionarių ir internetinių parduotuvių pasiūloje yra daug įdomaus dizaino lovatiesių (nors iš esmės tai užvalkalai), kurios yra pritaikytos prie konkrečių kampų dydžių ir formų. Todėl bus nesunku rasti užvalkalą kampinei sofai klasikinės L formos arba didelį, primenantį raidę U. Taip pat galite įsigyti užvalkalus pačioms sėdynėms – pavyzdžiui, vienviečių, dviviečių ar trijų- asmenine kampine sofa. Abiem atvejais dangteliai turi elastines juostas arba juosteles, kad kampai neslystų. Kai kurios įmonės į savo užvalkalus įdeda specialių kempinių, kurios įsmeigia medžiagą į sėdynės įdubas. Dėl to net ir didelių kampinių sofų užvalkalai dar geriau prisitaiko prie baldo formos.

Tačiau tipiniai kampinių sofų ir antklodžių užvalkalai tokio tipo patogumų neturi, todėl verta rinktis kiek platesnį užvalkalą, o medžiagos perteklių padėti po sėdyne.

Kaip uždengti minkštus baldus? Kokia medžiaga geriausia lovatiesei?

Dauguma lovatiesių, užtiesalų ir antklodžių yra gaminami iš audinių, kurie yra įvairių medžiagų mišinys. Etiketėje rasite, pavyzdžiui, tokius užvalkalo sudėties aprašymus: 57% medvilnė, 19% linas ir 24% poliesteris arba 85% poliesteris ir 15% elastanas. Tokiu būdu medžiaga įgauna gamintojo pageidaujamas savybes – ji ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra patvari bei atspari įvairių tipų dėmėms.

Kampinę sofos lovatiesę su poliesterio priemaiša galima skalbti skalbimo mašinoje (dažniausiai 30°C temperatūroje), nebijant, kad suskils ar nepraras spalvos. Be to, poliesterio pluoštas greitai džiūsta ir yra lengvai valomas. Kas labai svarbu, kandys to nemėgsta.

Tačiau kampinės sofos užvalkalas iš medžiagos su elastano priemaiša bus labai minkštas ir malonus liesti bei lengvai prisitaikys prie baldo formos.

Kitas populiarus priedas, naudojamas kampinių sofų ir kitų minkštų baldų užvalkaluose, yra viskozė. Dėl jo pluošto šiurkščios medžiagos tampa daug malonesnės liesti, o sintetika pralaidi orui. Viskozė pralaidi orui, todėl yra labai draugiška odai.

Jeigu turime mažų vaikų ar augintinių, renkantis lovatiesę kampinei sofai ir kitiems baldams (taip pat ir mūsų vaikiškajai lovai), reikėtų atkreipti dėmesį į audinius, kuriuos galima skalbti aukštesnėje temperatūroje. Šioje situacijoje geriausiai tiks lovatiesė iš medvilnės arba vilnos.

Taip pat verta paminėti, kad kai kurios lovatiesės yra sertifikuotos kaip saugus vaikams produktas. Tai reiškia, kad juose nėra medžiagų, kurios galėtų pakenkti mūsų vaikams.

Kampinės sofos lovatiesė kaip madinga puošmena

Kampinės sofos užvalkalai yra įvairių spalvų ir raštų. Yra ramių, natūralių spalvų lovatiesių ir užtiesalų, tačiau galima rasti ir iš spalvingų audinių su įdomiais raštais – nuo ​​gėlių, geometrinių, etninių iki puošnių. Kiekvienas ras kažką sau – tiek mėgstantis paprastų, vienspalvių audinių, tiek ieškantis subtilaus pynimo ar įspaudų medžiagų.

Kai kuriuos pirkėjus labai domina kampinė sofos lovatiesė su megztinių raštais ir kutais. Labai madingi ir kailį primenantys apdangalai minkštais šereliais.

Dauguma lovatiesių yra vienpusės, tačiau yra ir dvipusių modelių. Jei renkamės užvalkalą, geros kokybės gaminys ištemptas neturėtų būti skaidrus.

Kai kurie gamintojai kartu su lovatiese pateikia ir pagalvių užvalkalus, kurie tarnauja kaip papildoma sofos puošmena. Taip pat kampą galite papuošti pagalvėlėmis iš kitos nei lovatiesė medžiagos ir kontrastingos spalvos.

Apibendrinimas - praktiška lovatiesė kampinei sofai

Lovatiesės turi daug privalumų. Jie efektyviai apsaugos naujus minkštus baldus nuo nešvarumų ir įbrėžimų. Dėl to tiek modernios kampinės sofos, tiek klasikinio stiliaus modeliai ilgai atrodys patraukliai, tapdami svetainės puošmena. Lovatiesė taip pat yra puiki idėja pakeisti susidėvėjusio kampo išvaizdą. Tuomet verta rinktis užvalkalą su įsiūtomis gumytėmis ar kaspinais, kurie uždengs ne tik sėdynę ir atlošą, bet ir šonus.

Negana to, kampinės sofos užvalkalą, skirtingai nei patį baldą, galima nesunkiai pakeisti, pritaikant jį prie pasikeitusio interjero dizaino ir net... sezonui. Rudenį ir žiemą gali būti pageidautina minkšti ir stori užvalkalai, o pavasarį ir vasarą, pavyzdžiui, lygūs audiniai su augalų raštais.

Jei įrenginėjate namą ar butą, apsilankykite mūsų parduotuvėje www.abra-meble.pl. Čia rasite platų įvairių stilių baldų pasirinkimą ir patrauklias kainas. Be kita ko, rekomenduojame: poilsio komplektai, svetainės lentynos, svetainės sieniniai elementai, stalai ir kėdės.