Kaip papuošti stalą? Pasisemkite įkvėpimo!

Kaip papuošti stalą? Pasisemkite įkvėpimo!

Ar žinojote, kad gražiai dekoruotas stalas yra 1/3 sėkmės organizuojant svetainės interjerą? Galite pabandyti išdėstyti baldus, pasirinkti įdomius aksesuarus ir tekstilę, tačiau jei stalas bus paliktas tuščias, taško virš „i“ trūks. Dekoras nebus baigtas. Net kukli ir labai subtili stalo puošmena padarys interjerą atmosferišką ir vientisą. Jis įgis charakterį ir netgi gali įgauti aštrų pranašumą.

Kaip papuošti stalą taip, kad jis sudarytų darnią visumą su kitais interjero dizaino elementais? Kaip sujungti svetainės baldus, komodas, vitrinas, sofas, kampines sofas ir stalus į elegantišką visumą? Mes suteikiame jums užuominą!

Mes paruošėme jums keletą įdomių aranžacijų su stalu, kuris atlieka pagrindinį vaidmenį. Pažiūrėkite ir pasisemkite įkvėpimo!

Dekoracje stołu - stolik z obrusem

Stalo dekoravimas – kasdien

Iš pradžių verta paminėti, kad kasdieniniam naudojimui pasirenkamos skirtingos dekoracijos, o ypatingoms progoms – skirtingos. Kasdienis dekoravimas turėtų būti susijęs su interjero atmosfera ir stiliumi, kuriuo jis buvo dekoruotas. Ieškant idėjų ir įkvėpimo verta apsidairyti, ieškoti charakteringų elementų, dominuojančių spalvų, dekoracijų, augalų. Viskas, kas buvo panaudota įrengiant interjerą, gali tapti įkvėpimu ir stalo dekoravimo vadovu.

Kas gali būti ant stalų? Štai įdomiausios idėjos!

Kasdienį stalą galima papuošti patikrintais aksesuarais, tokiais kaip servetėlės, staltiesės, žvakės ir žvakidės, taip pat skintos gėlės ir vazoniniai augalai. Yra tiek daug galimybių. Tiek, kad joje lengva pasiklysti ir dėl to persistengti su dekoru.

Nuo ko pradėti ruošti dekoracijas? Nuo interjero stiliaus nustatymo. Skiriasi tai, kas tinka rustikaliniam, Provanso ir kaimo atmosferai, o kas tinka modernioms, vintažinėms ir glamour kompozicijoms. Kitas svarbus elementas yra spalvų schemos nustatymas. Įrengdami butą dažnai pasirenkame vieną pagrindinę spalvą, kuri nuosekliai, subtiliai pagauna interjerą. Tai gali būti augaliniai motyvai, makramė, pasidabruotos dekoracijos, keramika ir t.t.. Visa tai galite panaudoti ir stalui papuošti.

Kompozycja kwiatowa do aranżacji stolika

Stalo dekoracijos rustikalinio, kaimiško ir provansiško stiliaus

Visus tris stilius sieja meilė gamtai, paprastumas ir idiliškas grožis. Stalui papuošti galite naudoti rankų darbo arba megztus serverius ir stalo takelius. Pinti pinti krepšeliai, dekoracijos iš makramės. Negalite praleisti gyvų, skintų gėlių – geriausia lauko gėlių, įdėtų į stiklinę vazą. Į savo Provanso dekoraciją galite įtraukti levandų elementus. Tai gali būti pati levanda arba jas nurodantys dekoratyviniai elementai, pavyzdžiui, purpurinės servetėlės, porcelianas su levandų motyvu. Natūralus, paprastas stalo dekoravimo stilius puikiai tiks ir klasikiniame bei boho interjere.

Wazon, Wnętrze, Design, White, Kwiat

Modernaus ir glamour stiliaus stalo dekoracijos

Šiuolaikiškam, elegantiškam interjerui reikalingos dizainerių sukurtos stalo dekoracijos. Kas į jį turėtų būti įtraukta? Kaip pabrėžti svetainės charakterį?

Galite naudoti modernias žvakides, vazas ar dekoratyvines figūrėles – kuriant originalias kompozicijas. Atsisakykite sunkių staltiesių ir siuvinėtų servetėlių – jos čia netiks ir sugadins interjero dizainą. Vietoj skintų gėlių ant stalo galite padėti nedidelius vazoninius augalus. Gyvi augalai visada sušildo dekorą ir sukuria jaukią atmosferą.

Nowoczesny salon - ciekawe wykorzystanie ozdób

Kai geriau mažiau – minimalistinis stalo dekoravimas

Dekoruojant stalą visada verta laikytis saiko ir sveiko proto. Neverta kurti plačių, įmantrių kompozicijų, kurios užimtų visą stalviršį. Vieta ant stalo turi būti funkcionaliai išdėstyta. Jokios dekoracijos neturi trukdyti valgyti ar – dar blogiau – uždengti priešais sėdinčius svečius. Atsisakykite didžiulių puokščių. Jei mėgstate gyvas gėles, dekoravimui rinkitės nedideles puokštes ar pavienius augalus, „neatsargiai“ įdėtus į permatomą vazą. Toks dekoras suteiks stalui lengvumo ir neužgoš nei interjero, nei paties stalo.

Principas „kuo mažiau, tuo geriau“ puikiai veikia gyvenamosiose patalpose, kur likę dekoratyviniai elementai yra labai dekoratyvūs ir pritraukia dėmesį, suteikdami visai patalpai charakterio. Gyvenamųjų kambarių atveju tai gali būti apšvietimas. Kai virš stalo atsiranda didelės lempos, norint išlaikyti pusiausvyrą, stalas neturėtų būti per daug dekoruotas.

Verta prisiminti, kad svetainės stalai dekoruojami kitaip nei valgomojo stalai.

Żywe kwiaty idealny element każdej aranżacji

Kaip papuošti stalą Kalėdoms?

Dekoruodami stalą šventiniu laikotarpiu, pvz., Kūčių vakarienei ar Kūčių pietums, laikomės kiek kitokių taisyklių. Žiemos atostogos yra tas ypatingas metų laikas, kai galime sau leisti šiek tiek beprotybės, puošnumo ir spindesio. Prabangus Kūčių stalas – taip! Tai yra būtent tobulas pasirinkimas.

Świątecznego Stołu, Świąteczny Obiad

Kalėdų spalvos

Kokios spalvos turėtų būti ant Kūčių stalo? Dažniausiai dekoratorių renkasi baltos, raudonos, auksinės ir butelio žalios spalvos. Tai kvintesencija to, kas siejama su Kalėdomis. Dygsnio balta spalva, auksinis pirmosios žvaigždės švytėjimas, sodri eglės žaluma ir raudona simbolizuojanti meilę.

Elegantiškos staltiesės

Ant šventinio stalo negali trūkti staltiesės. Jis gali būti klasikinis baltas arba su kalėdiniais raštais. Galite priderinti prie savo svetainės spalvų. Nepriklausomai nuo to, kokią spalvą pasirinksite, atkreipkite dėmesį į medžiagos kokybę. Šiuo ypatingu metu verta rinktis geresnės kokybės gaminius, nei naudojami kasdien.

Spygliuočių vainikai

Ant Kūčių stalo negali trūkti eglių. Dažniausiai naudojame dekoratyvinių kalėdinių papuošimų pavidalu. Jo kvapas įneša į interjerą nepakartojamą kalėdinę atmosferą, kurios niekas negali pakeisti. Ruošiant Kūčių stalo puošmeną verta panaudoti bent kelias gyvas mėgstamo spygliuočių šakeles.

Aranżacja świąteczna

Žvakės ir žvakidės

Kūčių stalas jau beveik paruoštas, bet panašu, kad kažko dar trūksta. Jei taip, vadinasi, pamiršote atmosferines žvakes ir elegantiškas žvakides. Niekas taip nepabrėžia unikalios Kalėdų atmosferos, kaip mirgančios šviesos ir malonus kvapas.

Rinkdamiesi kalėdinius aksesuarus rinkitės dekoratyvines ir kvapiąsias žvakes. Stalą galite papuošti mažomis žvakutėmis žvakidėse, kurios nurodo žiemos ir Kalėdų motyvus. Naudodami šį puošybos elementą įgausite ne tik stilingą stalo išvaizdą, bet ir malonų kvapą, kuris pasklis virš jo.

Jei ieškote įdomių, stilingų aksesuarų ir dekoratyvinių elementų, kad sukurtumėte unikalų stalo išdėstymą svetainėje, būtinai užsukite į mūsų Abra Meble parduotuvę. O gal jums reikia patogaus stalo ir kėdžių komplekto, suolo ar kavos staliuko? Visa tai turime savo pasiūlyme. Kviečiame apsipirkti!