Tobula lova garantuoja gerą miegą

Tobula lova garantuoja gerą miegą

Miegas yra nepaprastai svarbus žmogaus gyvenimo elementas – jis leidžia pailsėti, atgaivinti kūną ir pasisemti jėgų darbui ar studijoms. Daugelis veiksnių turi įtakos miego efektyvumui, tačiau vienas iš svarbiausių, be abejo, yra lova. Pasakome į ką atkreipti dėmesį perkant, kad jis suteiktų reikiamą komfortą ir išliktų nepriekaištingos būklės ilgus metus!

Tinkamos lovos pasirinkimą reikėtų pradėti nuo jos matmenų – vieno modelio baldai bus patogiausi vienam, o kito – dviem. Pirmuoju atveju geriausias pasirinkimas, žinoma, bus viengulės lovos, pvz., lova Lena, kurios matmenys 94,4x213x88 cm. Puikiai tiks miegamajame, kuriame gyvena vienas suaugęs žmogus, taip pat puikiai tiks nedideliam studijos tipo butui. Porai būtina patogi dvigulė lova. Pavyzdžiui, One 160 lova yra 175,5 cm pločio ir 205 cm gylio.

Lovos suaugusiems – patvarios ir patogios

Žinoma, matmenys nėra vienintelis aspektas, lemiantis lovos funkcionalumą. Medžiagos, iš kurių jis pagamintas, yra vienodai svarbios. Jie turi būti tvirti, patvarūs ir lengvai valomi. Labai populiarios lovos iš medžio drožlių ir laminuotų plokščių. Taip pat galite rinktis iš minkštų lovų – su apmušalų audiniais, pvz., Toledo lova arba ekologiška oda. Norėdami išvalyti audinius, tereikia juos kruopščiai išsiurbti (arba išplauti specialiais baldams skirtais plovikliais), o eko odą galima nuvalyti šiek tiek drėgnu skudurėliu ir palikti išdžiūti.

Lova su galvūgaliu – taip pat labai įdomus variantas. Galvūgalis leidžia patogiai išdėstyti pagalves, padidina miego komfortą, o taip pat apsaugo sienas nuo nešvarumų. Jis gali būti pagamintas iš laminuotų lentų arba apmuštas. Pastarasis sprendimas yra išskirtinai prašmatnus ir elegantiškas, miegamajam suteikiantis jaukumo ir šiltos atmosferos.

Jaunimo lovos – į ką atkreipti dėmesį?

Šiek tiek kitokie reikalavimai taikomi vaikų ar paauglių kambariui pasirinktiems baldams. Dažniausiai tai nedidelis interjeras, todėl visi baldų elementai turi būti išskirtinai funkcionalūs. Gera idėja yra jaunystės lovos su patalynės dėže, kuri išsprendžia vaiko patalynės laikymo problemą. Jei vaiko draugai dažnai nakvoja vaiko namuose, verta pagalvoti apie pailginamo modelio su papildomu ištraukiamu miegamuoju paviršiumi įsigijimą. Itin praktiškas variantas – dviaukštės lovos su rašomuoju stalu. Jų konstrukcija primena tradicines dviaukštes lovas, tik viršutinėje dalyje yra miegamasis čiužinys, o apatinė – nedidelis rašomasis stalas su papildomomis spintelėmis. 

Žinoma, tiek kalbant apie lovas suaugusiems, tiek vaikams, svarbūs ir estetiniai klausimai. Tačiau viskas priklauso nuo individualių vartotojų skonių. Klasikinės ir elegantiškos lovos yra paprastos konstrukcijos, dekoruotos natūralių atspalvių medžiu – alksnio, ąžuolo ar pušies. Savo ruožtu, minkštos lovos dažnai džiugina savo modernia, šiek tiek futuristine ir apvalia forma. Vienintelis apribojimas yra jūsų išdėstymo vaizduotė!