Kaip įrengti vaiko kambarį?

Kaip įrengti vaiko kambarį?

Vaikų ar paauglių kambarys dažnai yra nedidelė erdvė, tačiau jame turi būti daug ikimokyklinukui ar mokiniui būtinų baldų. Be funkcionalumo, jie turėtų džiuginti akį ir gražiu dizainu. Taigi, kaip įrengti praktišką ir madingą kambarį vaikui? Štai keletas mūsų patarimų!

Pirmiausia keli žodžiai apie labai svarbų saugumo klausimą. Įrengdami kambarį vaikui, įsitikinkite, kad visos medžiagos, baldų elementai, aksesuarai ir dekoracijos turi atitinkamus sertifikatus. Vaikiški baldai turi būti stabilios konstrukcijos, tvirti ir patvarūs, tekstilė, tokia kaip pagalvės ar užuolaidos, turi antialerginių savybių ir lengvai plaunamas, o apšvietimas turi būti įrengtas taip, kad maži vaikai negalėtų sugadinti jungiklių ar lizdai. Tik toks kambarys bus patogus, jaukus ir, svarbiausia, saugus.

Jaunimo rašomieji stalai

Labai svarbus baldų elementas vaiko kambaryje – rašomasis stalas. Su juo daug laiko praleis ir pradinukai, ir paaugliai gimnazistai, todėl tai turi būti patvarūs, funkcionalūs ir patogūs baldai. Ant vaikiško stalo, be plataus stalviršio, ant kurio galima laisvai rašyti ir kuriame tilps biuro lempa, turėtų būti bent viena spintelė ar stalčius vadovėliams, sąsiuviniams ir kitiems mokykliniams reikmenims. Be to, gali būti komplektuojamas su ištraukiamu viršumi kompiuterio klaviatūrai ir šoniniais stalčiais. Tokių baldų pavyzdys – Sonoma ąžuolo rašomasis stalas Krister su baltai blizgiais stalčių fasadais.

Šalia rašomojo stalo turi būti patogi, minkšta pasukama Aston kėdė. Ji turi turėti tinkamai profiliuotą, ergonomišką sėdynę ir atlošą, užtikrinančią taisyklingą vaiko stuburo padėtį ilgas mokymosi valandas. Biuro kėdutė vaikui taip pat gali turėti galimybę reguliuoti atlošo aukštį ir kampą, taip pat naudojimo komfortą padidinančius porankius.

Geriausios jaunimo lovos

Po mokymosi kiekvienas vaikas turi atsinaujinti miego metu, o tam būtina patogi lova. Galite pasirinkti tradicinį lovos rėmą su rėmu ir atskiru čiužiniu arba Olaf II kušetę su sėdyne, užpildyta porolonu ir bonnel spyruoklėmis. Svarbu, kad miegamasis paviršius užtikrintų tinkamą vaiko kūno padėtį ir būtų lengvai prižiūrimas (todėl verta rinktis čiužinį su nuimamu užvalkalu, o esant vaikams, kurie linkę į įvairius nelaimingus atsitikimus, įsigyti papildomą čiužinio apsauga).

Vaiko lova turėtų turėti ir kitų funkcinių vertybių. Labai naudinga yra ištraukiama komoda arba stalčius patalynei (kaip ir lovoms iš Imoss kolekcijos). Kitas įdomus variantas – sulankstomos lovos, ant kurių draugas ar pusbrolis gali patogiai pernakvoti.

Taip pat negalime pamiršti ir vizualinių vertybių. Vaikų kambario baldai turi būti estetiški ir dizaino požiūriu pritaikyti tiek vaiko amžiui, tiek skoniui. Juk tai jo kambarys ir, visų pirma, jis turėtų ten gerai jaustis!