Svetainė su virtuvė. Kaip suprojektuoti?

Svetainė su virtuvė. Kaip suprojektuoti?

Virtuvė atvira į svetainę arba svetainė su virtuvė – tai du paprasti ir praktiški būdai sujungti kambarius į vieną funkcionalią visumą. Svetainė su virtuvė yra puikus sprendimas ten, kur dėl erdvės priežasčių neįmanoma sukurti savarankiškos virtuvės. Tai modernus ir dizainerių sukurtas būdas įrengti madingą interjerą, kuriame dominuoja atviros erdvės. Dar visai neseniai virtuvėlės buvo populiarus sprendimas mažuose butuose senuose daugiabučiuose. Šiandien jie vis dažniau atsiranda prabangiuose butuose ir vienkiemiuose.

Nepriklausomai nuo priežasčių, dėl kurių nusprendėte įrengti virtuvėlę, mes jums pasakysime, kaip padaryti interjerą ne tik praktišką, bet ir stilingą.

Kuchnia w rogu salonu - pomysł na funkcjonalny aneks

 

Virtuvėlė, kas tai?

Virtuvėlė yra viename kambaryje atskirta erdvė, kuri atlieka virtuvės funkciją. Dažnai derinamas su svetaine ar valgomuoju.

Virtuvėlės – itin vertinami ir noriai renkami sprendimai, ypač tarp jaunų žmonių, ieškančių šiuolaikiškų įrengimų. Pagrindinis jų privalumas yra vietos taupymas name ar bute, taip pat galimybė vienu metu ruošti maistą ir pasikalbėti su draugais ir šeimos nariais, kurie yra visai šalia – dažniausiai gretimame gyvenamajame kambaryje.

Virtuvėlė, kuri atlieka virtuvės funkciją, turi leisti patogiai dirbti – efektyviai ruošti maistą, bet ir laisvai atsipalaiduoti svetainėje. Nusprendę sujungti šias dvi patalpas, atminkite, kad gaminant maistą, virtuvės kvapai bus jaučiami svetainėje, todėl svarbiausias atviros erdvės organizavimo elementas yra jos funkcionalumas. Ką tai reiškia? Daugiausia virtuvėje svetainėje turėtų būti efektyvus gartraukis. Ne mažiau svarbu yra teisingas stalviršių ir buitinės technikos išdėstymas. Daugiau apie tai po akimirkos.

 

Aneks kuchenny w salonie -funkcjonalne kuchnie.

Kaip funkcionaliai įrengti virtuvėlę

Praktiškas virtuvės erdvės organizavimas yra nepakeičiamas kiekvieno dizaino elementas. Ne tik elegantiška, dizaineriška išvaizda, bet ir išmintingas išplanavimas leis naudotis virtuvėle patogiai ir maloniai. Kaip praktiškai įrengti virtuvėlę? Į ką verta atkreipti dėmesį?

Funkcionalumas virtuvėje pirmiausia susijęs su tinkamu spintelių išdėstymu ir darbo zonų išdėstymu. Idealioje virtuvėje būtina naudoti darbo trikampio principą. Ši paprasta taisyklė reiškia, kad visa buitinė technika ir virtuvės reikmenys yra išdėstyti tokiu atstumu, kuris žymiai pagerina darbo komfortą ir sumažina žingsnių, atliekamų ruošiant maistą, skaičių.

Atstumai tarp prietaisų darbiniame trikampyje turi būti šiose ribose:

  • 120-210 cm tarp šaldytuvo ir kriauklės;
  • 120-210 cm tarp kriauklės ir viryklės;
  • 120-270 cm tarp šaldytuvo ir viryklės.

Sukaupus patiekalams ruošti skirtą plotą ir kartu praleisto laiko bei valgymo funkcijų perkėlimas į svetainę inicijavo atvirų į svetainę virtuvių tendenciją.

Patarimas! Derindami virtuvėlę su svetaine, sutelkite dėmesį į funkcionalumą. Rinkitės tokius virtuvės baldų komplektus, kurie, viena vertus, atitiks jūsų estetinius ir vizualinius lūkesčius, o iš kitos – suteiks 100% komfortą dirbant ir gaminant maistą. Tinkamai išdėliokite savo pakabinamas virtuvės spinteles ir stovinčias virtuvės spinteles, rinkitės kokybiškus virtuvės stalviršius ir nepamirškite jų paviršiaus padaryti kuo ilgesnį – tai labai palengvins jūsų darbą virtuvėje.

Virtuvė atvira į svetainę

Virtuvė, atvira valgomajam arba svetainei, yra viena iš daugelio virtuvės įrengimo galimybių. Virtuvės baldai tokio tipo interjere yra išdėstyti prie vienos iš sienų, kampe arba papildomai su funkcine salele, kuri labai dažnai sudaro ribą tarp virtuvėlės ir svetainės ar valgomojo. Su svetaine sujungta virtuvėlė – tai komfortas, funkcionalumas ir elegancija viename.

Jau namų dekoro projektavimo stadijoje verta apsispręsti, ar virtuvėlę vizualiai atskirti, ar sukurti vieną kulinarinę ir valgomojo erdvę. Jei norime atskirti poilsio zoną ir virtuvės zoną, tai galime padaryti pastatydami barą, žemą sieną, virtuvės salelę ar stalą. Kiekvienas sprendimas turi daug privalumų. Sunku patarti, kas bus geriausia. Pasirinkimą turėtų padiktuoti konkretūs lūkesčiai ir interjero išplanavimas.

Taip pat galite pagalvoti apie ažūrinę pertvarą. Tai labai madingas ir itin stilingas dizaino elementas. Vizualinė virtuvės ir svetainės riba gali būti pažymėta skirtinga sienų spalva arba kitokio tipo grindimis.

Mada tokiu būdu derinti kambarius yra požiūrio į maisto gaminimą evoliucijos rezultatas. Šiais laikais vis labiau norime gaminti maistą šeimai ir draugams. Mėgstame laiką virtuvėje leisti su savo artimaisiais. Pagal principą, kad niekas mūsų taip nesuvienija, kaip valgių ruošimas kartu.

Kuchnia otwarta na pokój

Virtuvė svetainėje

Svetainėje esanti virtuvėlė yra ne kas kita, kaip virtuvės erdvė, atskirta svetainės viduje. Derinant virtuvę su svetaine verta rinktis baldus įmontuojamai buitinei technikai. Šis sprendimas įves tvarką ir elegantišką minimalizmą bei neleis svetainei vizualiai „perkrauti“ sunkios virtuvės technikos.

Koks yra geriausias būdas įrengti virtuvę svetainėje? Puikus būdas yra įrengti maisto ruošimo vietą prie vienos iš sienų arba kambario kampe. Naudodami virtuvės baldus galėsite lengvai atskirti virtuvėlę nuo kambario. Renkantis virtuvę svetainėje, verta atkreipti dėmesį į nuoseklų virtuvės ir svetainės baldų derinį. Viskas turi sudaryti vieną visumą. Nerizikuokite derindami skirtingus stilius ir tekstūras, nebent turite patirties ir puikios intuicijos. Tokioje situacijoje geriausiai tiks klasikinis.

Kuchnia w salonie.

Virtuvės baldai – kuriuos pasirinkti?

Jau kurį laiką interjero dizaino tendencijos skatina atsisakyti pakabinamų virtuvės spintelių ir kurti plačias apatines konstrukcijas. Ar šis sprendimas veiks virtuvėje? Viskas priklauso nuo kambario dydžio ir darbo zonos organizavimo bei planavimo idėjos. Šiandien platus modulinių baldų asortimentas siūlo neribotą mozaikų išdėstymą. Todėl kurdami virtuvę galite pritaikyti jos dekorą ir išplanavimą pagal savo poreikius.

Virtuvėje, kuri turi būti funkcionali, turi būti įrengtas atitinkamas skaičius spintelių, lentynų, stalčių ir skyrių. Prisiminkite tokius elementus kaip: tinkama spintelė kriauklei, spintelė įmontuojamai viryklei, indaplovei ar skalbimo mašinai, patogus stalas ir kėdės, salelės kėdės.

Virtuvėlė, kurioje tik apatinės virtuvės spintelės ir lentynos, o pakabinamus modulius pakeis komodos, tikrai bus optiškai didesnė nei iki lubų užstatita patalpa. Tačiau vietos virtuvės reikmenims ir indams laikyti sumažės. Todėl prieš apsispręsdami dėl tokio sprendimo gerai pagalvokite, ar tokio efekto tikitės ir ar tik žemesnės konstrukcijos, ar virtuvė bus pakankamai funkcionali.

Jei ieškote elegantiškų ir funkcionalių baldų virtuvei, svetainei ar valgomajam, būtinai užsukite į mūsų Abra Meble parduotuvę. Su mumis surengsite gražų ir funkcionalų interjerą.