Madingi tapetai virtuvei

Madingi tapetai virtuvei

Raštuoti, spalvingi ir unikalūs – sienų tapetai yra dažnai pasirenkamas apdailos ir puošybos elementas vaikų kambariams, svetainėms ir holams. Visur, kur interjerą reikia pagyvinti ir paįvairinti, tapetai puikiai tinka. Raštų ir spalvų gausa paverčia itin universaliu gaminiu. Pastaraisiais metais tapetavimas vėl tapo populiarus, o spalvingos sienų faneros tapo nuolatine mūsų namų puošmena, pakeičiančia virtuvės plyteles ir puošiančia bei puošiančia interjerą.

Svarstote, ar virtuvės tapetai yra geras pasirinkimas? Ar jie dirbs sudėtingomis virtuvės sąlygomis? Ir ar jie iš viso tinka tokio tipo kambariuose. duodame patarimą! Taip! Gamintojai išleido visą tapetų kolekciją, skirtą sudėtingoms ir reiklioms patalpoms, kuriose yra daug drėgmės. Šiuolaikinės tapetų gamybos technologijos daro juos patvariu ir atspariu išorės veiksniams gaminiu.

Paruošėme trumpą straipsnį apie tapetų naudojimą virtuvėje. Norite pasisemti įkvėpimo ir savo virtuvei suteikti naujos, originalios išvaizdos? Kviečiame paskaityti.

Tapeta winylowa do kuchni

Virtuvės tapetai – ar tai gera mintis?

Iki šiol tapetus siejome su kambarių, daugiausia vaikų ir paauglių, interjeru. Šiais laikais jų galime rasti daugelyje kitų, gana neįprastų interjerų. Jie puošia biurų ir pagalbinių patalpų sienas, vonios kambarius ir net virtuves. Toks vaizdas nieko nebestebina, nes pasirodo, kad tapetai, o ne keraminės plytelės, yra vis populiaresnis būdas atnaujinti kambarį, paslėpti paviršiaus nelygumus ir greitai pakeisti dekorą.

Zmywalne okładziny - ozdoba kuchni

Madinga virtuvė – kokius tapetus verta rinktis? Štai mūsų pasiūlymai:

Šiuolaikinė virtuvė nebėra uždara, izoliuota vieta, skirta tik maisto ruošimui. Šiandien tai dažniausiai yra svetainė arba valgomasis. Vieta, kur susirenka šeima ir draugai, kartu ruošia maistą ir išgeria kavos su draugais. Kadangi virtuvė tapo pagrindine šeimos gyvenimo vieta, jos interjeras reikalauja visiškai kitokio, elegantiško ir praktiško stiliaus. Renkantis dekoratyvinius tapetus, verta atkreipti dėmesį į medžiagą, iš kurios jie pagaminti. Virtuvei reikalingas kiek kitoks gaminys nei svetainei ar miegamajam. Iš ko galima rinktis? Štai keletas idėjų, kaip įrengti savo virtuvę:

Vinilo tapetai yra produktas numeris vienas

Tarp rinkoje esančių sprendimų išsiskiria gaminiai iš vinilo.

Jų bruožas – sluoksniuota struktūra, dėl kurios gaminiai yra atsparūs įbrėžimams, UV spinduliams, taip pat trinčiai, cheminių medžiagų naudojimui ir drėgmei. Nors popierinės dangos dažniausiai asocijuojasi su subtilia ir nestabilia medžiaga, šis konkretus tipas yra priešingas visoms šioms idėjoms. Vinilo faneruotės yra ilgaamžiškumo, atsparumo ir, svarbiausia, funkcionalumo garantas. Jas galima plauti, valyti ir šluostyti – nebijant sugadinti konstrukciją ar išblukti spalvą.

Verta pabrėžti, kad vinilo dangos yra:

  • plaunamos;
  • atsparus vandeniui;
  • atsparus dėmėms;
  • ilgaamžės;
  • lengvai klijojami;
  • elegantiški ir įspūdingi.

Stiklo pluošto tapetai – vidaus apdaila

Patalpose, kuriose yra tikrai dideli drėgmės ir temperatūrų skirtumai, pavyzdžiui, virtuvėje, labai tiks ir stiklo pluošto tapetai. Jis turi keletą įdomių savybių, kurios ypač naudingos atnaujinant ir nežymiai atnaujinant kambarį. Stiklo pluošto danga paslėps nelygius paviršius ir išlygins nedidelius sienų pažeidimus, atsiradusius dėl daugelio metų naudojimo. Verta pabrėžti, kad tokio tipo gaminiai – kaip ir viniliniai – yra itin patvarūs. Gamintojai tikina, kad tapetai gali būti naudojami net keliasdešimt metų. Kas yra tikrai geras rezultatas.

Klasikiniai popieriniai tapetai - moderni virtuvė

Čia kyla klausimas: o popieriniai tapetai? Ar tokio tipo medžiaga visiškai netinkama naudoti virtuvės sąlygomis?

Turime gerų naujienų! Klasikos mėgėjai, neįsivaizduojantys interjero be popierinės dangos, gali drąsiai naudoti tokio tipo gaminius – tereikia paviršių apsaugoti permatoma stiklo danga. Tapetai už stiklo – idealus būdas į kambarį įvesti įdomų ir gana nestandartinį akcentą, kuris tikrai patrauks svečių ir vartotojų dėmesį.

Kuchnia w wiejskim stylu

Moderni virtuvė - dizainerių tapetai

Renkantis tapetų spalvą, raštą ar motyvą, verta pasitikrinti, ar jis derės prie visos kompozicijos. Nors ir gražios bei dekoratyvios, dangos gali būti gana išraiškingos, todėl nusprendus jas naudoti, verta pagalvoti apie virtuvės dizaino koncepciją. Įrengiant virtuvės interjerą reikia laikytis kelių taisyklių.

  • Renkantis raštuotus sienų tapetus, verta juos derinti su prislopintais aksesuarais ir vienos subtilios spalvos dekoratyviniais elementais. Atminkite, kad per daug gali varginti, o galutinis efektas bus atgrasus, o ne žavus. Jei norite spalvingos apdailos, rinkitės baltus virtuvės baldų komplektus. Šis derinys bus elegantiškas ir stilingas.
  • Jei sienai pasirinksite šviesius tapetus, pvz., imituojančius baltą plytą, galite šiek tiek labiau pašėlti dėl dekoratyvinių elementų aksesuarų ir spalvų. Šio tipo gaminiai puikiai dera su virtuvės baldais, kurių fasadas yra intensyvios spalvos, pvz., buteliuko žalia arba tamsiai tamsiai mėlyna.
  • Apatines virtuvės spinteles ir viršutines virtuvės spinteles skiria nedidelė erdvė, puikiai tinkanti klijuoti tapetus su virtuvės motyvu.
  • Augalinės kompozicijos, plytelių ar akmens imitacija, su virtuve susiję motyvai, pvz., puodeliai, kava ar stalo įrankiai – tai tik dalis raštų, kuriais galite papuošti sienas. Tačiau neapsiribokite vien modeliais. Tapetai nebūtinai turi nurodyti baldų elementus. Čia vienodai gerai atrodys dekoratyviniai tapetai su mėgstamu kraštovaizdžiu, gėlių motyvu, plytų motyvu ar citata.
  • Atminkite – jūsų virtuvė yra jūsų karalystė. Tik jūs turite jame jaustis gerai, todėl prieš dekoruodami sienas pagalvokite apie savo pasirinkimą. Sumontavus tapetą, juos pašalinti nėra labai lengva, o po juo esantį paviršių gali reikėti išlyginti. Taigi rinkitės protingai!

 

Kaip išsirinkti tinkamą tapetą? Sėkmingo susitarimo paslaptis – meistriškas detalių, akcentų ir motyvų balansavimas. Stiprūs atspalviai ant sienos puikiai derės prie rūpestingų, saugių grindų ar baldų spalvų. Tačiau jei orientuojatės į savitą išdėstymą ir norite, kad jūsų virtuvė būtų išskirtinė, neapkraukite jos pernelyg intensyviais motyvais.

Kita vertus, unikalūs interjerai negali sau leisti įprasto, banalaus dekoro! Kaip matote, čia nėra vieno universalaus metodo. Jūsų intuicija ir estetikos pojūtis bei geras skonis bus geriausias jūsų patarėjas.