Ruda spalva interjere – stiliai ir kompozicijos, kuriose tiks ši unikali spalva!

Ruda spalva interjere – stiliai ir kompozicijos, kuriose tiks ši unikali spalva!

Šiuolaikinės kompozicijos naudoja daug spalvų, tiek drąsių, tiek šiek tiek prislopintų. Madinguose interjeruose naudojami įvairių spalvų tamsūs ir šviesūs atspalviai, suteikiantys jiems tinkamą charakterį ir sukuriantys foną visiems apstatymo elementams. Interjere spalvos atsiranda ir baldų bei sumaniai išdėstytų aksesuarų pavidalu. Interjere itin populiarios žemiškos spalvos.

Smėlio ar sodriai rudos spalvos kambariai yra jaukūs, malonūs ir kviečiantys apsilankyti. Pažiūrėkite, kokio dizaino stiliaus rudos spalvos tiks, kaip ją įvesti į interjerus ir su kuo derinti rudas spalvas.

Brązowe kolory - z czym łączyć i gdzie używać?

Kodėl verta rinktis rudų atspalvių interjerus?

Interjero dizaine daugelis savininkų ir dizainerių linkę naudoti rudus atspalvius. Ruda spalva šilta ir maloni, suteikia jaukumo ir ramina. Į interjerą ją galima įvesti su rudais baldais, rudais aksesuarais ar rudomis sienomis.

Rudos spalvos dera beveik prie visko. Žemiškų spalvų paletė taip pat pakankamai didelė, kad be vargo galėsite rinktis tiek šviesias spalvas, tiek galėsite džiaugtis kiek tamsesnėmis rudomis spalvomis.

Rudos spalvos interjeras reiškia artumą gamtai, jaukumą ir ramybę. Ruda gali būti ir dominuojantis, ir įdomus interjero dizaino papildymas. Interjere lengva derinti rudus baldus ar sienas su kitomis medžiagomis ir spalvomis. Viena vertus, tai maloni ir lengvai derinama spalva, kita vertus, labai elegantiška ir subtili.

nowoczesny wystrój - połączenie szarości i brązów

Šviesiai ruda ar tamsiai ruda? Kurį atspalvį pasirinkti?

Rudos spalvų gama tikrai plati, todėl čia nesunkiai rasite tiek šviesių, tiek tamsesnių variantų. Didelis pasirinkimas leidžia susikurti tokį išdėstymą, kuris puikiai derės prie pateikto interjero stiliaus bei individualių gyventojų pageidavimų.

Įvairių atspalvių ruda – idealus variantas svetainei, miegamajam, virtuvei, jaunimo kambariui, vonios kambariui ir holui.

Labai dažnai į interjerą įvedami įvairūs rudi atspalviai, derinant, pavyzdžiui, tamsiai rudus baldus ir sienas, dažytas visais smėlio spalvos atspalviais.

Kaip geriausia derinti rudą spalvą?

Patraukli ruda gali būti dominuojanti interjero savybė, tačiau net ir tada ją lydi kitos spalvos ir įdomios medžiagos. Ruda – itin natūralistinė spalva, todėl puikiai atrodys su natūraliomis medžiagomis: natūraliu medžiu ar natūraliu akmeniu. Žaliavas galima derinti tiek su šviesiais, tiek su tamsiais rudos atspalviais. Taip pat populiaru derinti rudą su metalu (pvz., ruda siena ir metaliniai šviestuvai).

Prie rudos spalvos taip pat puikiai dera butelio žalia, juoda, balta ir pilka. Jei kambarys dekoruotas rudomis spalvomis, verta jį pašviesinti ir pagyvinti, pvz., intensyvia geltona, oranžine ar raudona spalva. Kartu su šiltomis spalvomis rudi atspalviai atrodys tikrai jaukiai.

Svarbu ne tik kitos spalvos ir medžiagos, bet ir motyvai bei raštai. Įdomūs tapetai su gėlių motyvais ar pilni geometrinių raštų puikiai atrodys elegantiškame interjere, jei jo spalvos bus pagrįstos rudos spalvos. Prie rudos spalvos puikiai dera ir su gamta susiję motyvai, ir abstraktesnės formos.

drewno i brąz w salonie

Kur pravers rudi baldai?

Rudos spalvos dera prie daugelio derinių, o vienas iš populiariausių būdų rudą įvesti į interjerą yra rudos spalvos baldų pirkimas. Su rudais baldais interjeras bus išskirtinai elegantiškas ir jaukus.

Kalbant apie rudus baldus, dažniausiai perkami iš medžio ar lentos pagaminti modeliai, turintys natūralaus medžio raštą ir spalvą. Tokie natūralūs rudi atspalviai yra išskirtinai estetiški. Šios spalvos baldai suteikia interjerui šilumos.

Įdomus variantas bus rudos vitrinos ir lentynos, taip pat rudos svetainės sienelės ir patrauklus stalas.

Kalbant apie baldus, populiarūs tiek šviesūs, tiek tamsūs rudi atspalviai. Šviesūs baldai puikiai atrodys, kai turite tamsias sienas. Baltas ar kremines sienas verta derinti su tamsesnių atspalvių baldais. Tokie kontrastai yra patrauklūs ir dažnai naudojami.

Ar jums labiau patinka balti baldai? Jei taip, rinkitės šviesiai smėlio spalvą kaip sienų spalvą. Šviesūs baldai atrodys stulbinančiai smėlio spalvos sienų fone!

Kokiomis aplinkybėmis reikėtų įvesti rudus aksesuarus?

Įvesti rudus baldus į interjerą ir sutvarkyti jaukų kambarį nėra sunku. Rudos spalvos taip pat gali būti įtrauktos į kambarius su atitinkamomis dekoracijomis. Kaip išsirinkti rudų atspalvių aksesuarus, kad jie būtų įdomūs, o erdvė būtų išskirtinė? Pasirodo, tai dar paprasčiau nei rudų baldų atveju.

Madingos rudos spalvos būna įvairių atspalvių, o lengviausia šias spalvas įvesti į interjerą per tekstilę. Dekorui bus naudinga patalpinti patalpoje rudos spalvos antklodes, pagalves ar užuolaidas. Pūkuoti, rudi kilimai taip pat būtų gera idėja.

Tokios malonios dekoracijos padarys kambarį jaukesnį, ramesnį ir suteiks šilto charakterio.

Neabejotinas rudos spalvos privalumas yra tai, kad ji gražiai dera su kitomis spalvomis, o tuo pačiu galite įvesti rudą tiek į šviesų, tiek į tamsų interjerą. Žemės spalvos yra universalios, šviesios kaip dramblio kaulo arba tokios tamsios, kad beveik atrodo juodos.

brązowe kolory do bieli w salonie

Ruda spalva įvairiose interjero dizaino stiliuse.

Patraukliose, moderniose ir madingose ​​įvairių interjero stilių kompozicijose dažnai naudojamas rudų atspalvių grožis. Vintažinio, retro, industrinio, rustikalinio ar kaimiško stiliaus interjeras dažnai neapsieina be rudos spalvos grožio. Šiose kompozicijose ruda derinama su pilkais atspalviais, čia taip pat puikiai atrodys medis ar natūralus akmuo.

Glamour, modernus ar minimalistinis stilius taip pat gali panaudoti žemiškų spalvų grožį. Dažniausiai naudojama šviesiai smėlio arba tamsiai ruda. Ši spalva naudojama tiek baldams, tiek aksesuarams: šviestuvams, tekstilei ir dekoracijoms.