Elegantiškas ir funkcionalus butas – unikalios interjero dizaino idėjos

Elegantiškas ir funkcionalus butas – unikalios interjero dizaino idėjos

Kaip gražiai ir madingai įrengti savo butą? Tai vienas dažniausiai užduodamų klausimų stilistams ir interjero dekoratoriams. Pasirodo, kad buto įrengimas savo jėgomis daugeliui iš mūsų sukelia daug problemų ir dilemų. Nepaisant labai specifinių lūkesčių, susiduriame su dideliais sunkumais rinkdami ir nuosekliai komponuodami baldus, tekstilę, aksesuarus ir dekoracijas. Ir nieko keisto, šiuo metu baldų ir apdailos rinkoje siūlomų gaminių skaičius yra toks didelis, kad gali sukelti galvos skausmą. Tokiose situacijose neįkainojamos architektūros ir interjero dizaino žinios.

Kaip išsirinkti baldus svetainei, prieškambariui, miegamajam ar virtuvei? Kaip derinti spalvas ir faktūras, kad interjeras taptų elegantiškas ir dizaineriškas? Turime keletą patikrintų patarimų, kurie padės maksimaliai išnaudoti erdvę ir sukurti gražų butą.

Nedidelis butas – išsirinkite stilių ir pradėkite!

Pirmas ir svarbiausias žingsnis – pasirinkti kryptį ir stilių, kuriuo butas bus įrengiamas. Viena dažniausių klaidų yra skirtingų, visiškai nesuderinamų stilių maišymas viename bute, o kartais net ir tam tikrame kambaryje. Jei norite, kad viskas būtų nuosekli ir tobulai sukomponuota, nustatykite stilių ir nuosekliai jo laikykitės.

Stiliaus pasirinkimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti labai paprastas. Praktikoje dažnai nutinka taip, kad tiksliai nežinome, kaip norime įsirengti savo butą. Tam turime vieną patikrintą metodą. Visiems neapsisprendusiems patariame užsimerkti ir pabandyti prisiminti Jus nustebinusią vietą, kurioje jautėmės patogiai ir jaukiai. Vieta, į kurią grįžtumėte su malonumu, kuri jums yra tobula ramybės oazė. Koks tai jausmas? Kas jame nuostabaus? Kokios spalvos ir atspalviai jame buvo panaudoti? Visos šios detalės lemia kryptį, kuria turėtų būti įrengtas jūsų butas. Galima drąsiai teigti, kad šio vidinio balso vedamas kiekvienas galės rasti sau tinkamiausią stilių.

Kokios spalvos pasirinkti

Labiausiai neapsisprendusiems gali padėti ir interneto įkvėpimai. Yra daug svetainių, skirtų interjero dizainui ir dekoravimui. Galbūt tarp jų rasite modernų butą, kuris jus taip nudžiugins, kad norėsite atkurti jo dekorą savo bute.

Buto metamorfozė žingsnis po žingsnio

Kiekvienas buto atnaujinimas ar metamorfozė prasideda nuo grindų dažymo ir apdailos.

Spalvos turi didelę galią – kaip spalvomis sukurti gražų interjerą

Grindų plokščių, lentų ar plytelių pasirinkimas yra itin svarbi stiliaus dalis ir nulems tolesnio išdėstymo kryptį. Kokio tipo grindis pasirinkti, čia nepasakysime. Skonių ir pageidavimų yra tiek, kiek yra žmonių, tačiau norėtume atkreipti dėmesį į spalvos ir atspalvio pasirinkimą. Mažiems butams geriau rinktis plokštes ir lentas, taip pat šviesių spalvų plyteles, kurios jas vizualiai padidins. Žinoma, galite nuspręsti derinti dviejų tipų paviršius ir atskirti, pavyzdžiui, virtuvę nuo likusio buto, pasirinkę kokybiškas grindų plyteles ar terakotą.

Wysoki połysk frontów mebli

Šviesios sienos geriau atrodys ir nedidelėje svetainėje. Jei mėgstate spalvas ir norite paryškinti pasirinktą interjero dalį, pvz., svetainės zoną, vieną iš sienų ar pasirinktą zoną nudažykite intensyvia spalva. Stenkitės išlaikyti pusiausvyrą ir saiką. Jei turite erdvų ir šviesų butą, galite šiek tiek pašėlti ir žaisti spalvomis. Labai įdomus ir kartu madingas sprendimas – pastaraisiais metais moderniuose, dizainerių kurtuose butuose madingi geometriniai raštai ir augaliniai motyvai.

Łączenie motywów roślinnych z drewnem

Pasirūpinkite apšvietimu

Verta paminėti dar vieną itin svarbų vidaus apdailos elementą. Tai tinkamas apšvietimas. Įsitikinkite, kad bute yra ne tik lubiniai ir pakabinami šviestuvai, bet ir papildomi šviesos taškai, tokie kaip naktinės lempos, toršerai ar sieniniai šviestuvai. Taip irengta erdvė taps malonia poilsio vieta.

Atsiminkite! Nepriklausomai nuo to, ar turite mažą ar didelį butą, nepamirškite apie tinkamą apšvietimą. Stilingas butas be jo neapsieina.

Lampa wisząca w mieszkaniu

Baldai ir aksesuarai, kurie pakeis bet kokį interjerą

Baldų pasirinkimą atskiriems namo kambariams verta pradėti nuo gerai apgalvoto plano. Patikslinus savo lūkesčius, tinkamų baldų paieška nebus sunki. Į ką verta atkreipti ypatingą dėmesį? Kiekviename kambaryje kažkas kitokio.

Virtuvė nedideliame bute

Virtuvėje pasirinkite, praktiškos ir erdvios pastatomos virtuvės spintelės, pakabinamos virtuvės spintelės ir kriauklės spintelės, kurios leidžia patogiai laikyti virtuvės prietaisus ir indus. Tai taip pat gali būti vieta valgomojo kampeliui, papildomam stalviršiui ar salai. Verta įrengti nedidelę virtuvę arba nedidelę virtuvėlę išnaudojant 100% laisvos erdvės. Mažo buto nereikėtų perstatyti, nes jis gali tapti nepatogus ir nefunkcionalus.

Kuchnia i łazienka to dwa wyjątkowe pomieszczenia,

Nepamirškite, kad virtuvė turi būti praktiška ir patogi, o joje naudojami elementai – patvarūs ir funkcionalūs – tai raktas į tobulą interjero dizainą.

Virtuvės sala – virtuvės mažuose butuose

Puikus sprendimas elegantiškam, moderniam, bet ir šeimyniniam valgomajam – ištraukiami stalai arba apvalūs stalai, kurie geriau dera mažoje erdvėje, t.y. daugiabučio namo bute. Jie taip pat puikiai tinka, kai mėgstate pakviesti draugus ir artimuosius pietų ar vakarienės.

Miegamasis bute

Miegamasis bute dažnai yra mažiausias kambarys. Ką daryti norint jį padidinti net optiškai? Šviesos šioje srityje tikrai yra – ir natūralios, ir dirbtinės. Jau pirmajame planavimo etape verta žinoti, kokių išmatavimų bus lova ir kas, be pačios lovos, turėtų tilpti miegamajame. Kartais jis taip pat tarnauja kaip drabužių spinta ar biblioteka. Rašomieji stalai, knygų lentynos, drabužių spintos, tualetiniai staliukai ir lentynos nėra vieninteliai elementai, kuriuos galima rasti daugiabučių miegamuosiuose. Jei jūsų miegamasis siauras, pasistenkite maksimaliai išnaudoti galimybes jį įrengti aukštyn.

Net ir labai mažuose butuose miegamojo išdėstymui puikiai tiks antresolė. Jos dėka įgysite papildomos erdvės ir padidinsite naudingą kambario plotą.

Svetainė bute

Kuo skiriasi svetainė bute ir svetainė name? Dažniausiai tai yra jo plėtros dydis ir galimybės. Labai dažnai viena svetainė turi derinti kelias funkcijas. Tai verta prisiminti ieškant tinkamų baldų svetainei.

Patogios sofos ar kampinės sofos, foteliai, kavos staliukai ir svetainės baldų komplektai – tai minimumas, kuris turėtų būti šioje erdvėje.

Įrengdami nedidelę erdvę nepamirškite pasirinkti atitinkamų dydžių baldų. Atsisakykite didelės spintos, kuri užgoš kambarį ir pakeiskite ją praktiška komoda ar lentyna. Dėl mažesnių baldų interjeras atrodys lengvas.

Prieškambaris bute

Dažniausiai salėje ar fojė svečius pasitinka šeimininkas, todėl šiose vietose verta investuoti į tinkamą apšvietimą ir optimalų interjero dizainą. Jei bute yra nedidelis koridorius, galime padidinti butą nuo įėjimo. Du dideli veidrodžiai, kabantys vienas prieš kitą, arba du panašūs šviestuvai su švelnia šviesa padarys kambarį erdvesnį ir draugiškesnį. Puikiai tiks ir patogi sėdynė su praktišku batų skyriumi.

Mały balkon w bloku - relaks na świeżym powietrzu - drewniane elementy