Mažos virtuvės įrengimas bute

Mažos virtuvės įrengimas bute

Maža virtuvė bute dažnai yra didžiulis logistikos ir interjero iššūkis. Tam reikia sumaniai išdėstyti atskirus elementus ir maksimaliai išnaudoti laisvą erdvę. Maža virtuvė – didelė problema? Nebūtinai. Nedidelė virtuvė turi savo taisykles, tačiau jei į interjero kūrimą žvelgsite ramiai, su atitinkamomis žiniomis ir konkrečiais lūkesčiais, gali pasirodyti, kad „velnias ne toks baisus, koks yra nupieštas“. Praktiškas ir funkcionalus mažos erdvės suprojektavimas taps malonumu.

Ką verta žinoti organizuojant mažus interjerus? Kaip planuoti baldų ir buitinės technikos išdėstymą? Tai sužinosite iš toliau pateikto straipsnio.

Mała kuchnia w bloku z górnymi szafkami - biała kuchnia, aranżacja kuchni

Mažos virtuvės įrengimas bute – geras planas yra pusė sėkmės

Virtuvės butuose dažnai yra mažos, siauros ir nepatogios patalpos. Norint juose įdėti visus reikalingus elementus, reikia praktiškai išnaudoti kiekvieną erdvės kvadratinį centimetrą. Norint funkcionaliai sutvarkyti nedidelę virtuvę, reikės geros idėjos ir iš anksto parengto plano.

Tokiose situacijose į pagalbą ateina internetinės interjero dizaino programos. Jie leidžia išbandyti įvairius derinius bei nustatymus ir dėl to pasirinkti geriausią ir praktiškiausią. Ar verta juos naudoti? Žinoma. Jau vien todėl, kad jie leidžia vizualizuoti jūsų lūkesčius ir pašalinti galimas klaidas, kurios gali būti padarytos įrengiant nedidelę ir siaurą virtuvę projektavimo etape.

Mała kuchnia w bloku - ciekawe aranżacje wnętrz, osłony przesuwne, mobilne meble w twojej kuchni

Maža virtuvė bute – kokie virtuvės baldai?

Vienas iš svarbiausių klausimų, su kuriuo susiduriame ruošdamiesi remontui ar pirmą kartą įrengdami virtuvę – baldų pasirinkimas.

Gali kilti pagunda sakyti, kad virtuvės baldai yra vienas iš svarbiausių kiekvienos mažos virtuvės dizaino elementų, kurie daugiausia lemia jos funkcionalumą, komfortą ir eleganciją. Kokius baldus mažoms virtuvėms verta rinktis? Yra keletas galimybių. Tai gali būti pagal užsakymą pagaminti baldai konkrečiai erdvei, tačiau toks sprendimas yra gana brangus. Tai gali būti ir virtuvės baldų komplektai ar moduliniai baldai, kurie, mūsų nuomone, yra tikras pastarųjų metų hitas. Koks jų fenomenas? Taip yra todėl, kad jie leidžia laisvai derinti atskirus elementus ir sukurti savo unikalų virtuvės dizainą, kuris gali būti neįkainojamas mažose virtuvėse. Moduliai yra puikus būdas maksimaliai išnaudoti turimą erdvę ir sukurti tikrai stilingą ir funkcionalią mažą virtuvę.

Kokius elementus galima rasti tarp modulių: pakabinamos virtuvės spintelės, pastatomos virtuvės spintelės, kriauklės spintelės, virtuvės stalviršiai, virtuvės stulpai, spintelės įmontuotoms indaplovėms, orkaitėms ir kaitlentėms.

Aranżacja kuchni - mala kuchnia - zabudowa kuchenna

Darbinio trikampio principas – ar tiks siaurose virtuvėse?

Viena iš pagrindinių bet kurios virtuvės zonos išdėstymo taisyklių yra laikytis darbo trikampio principo. Net stilingiausia virtuvė tinkamai neatliks savo funkcijos, jei šis principas bus pažeistas arba, dar blogiau, į jį visai neatsižvelgta projektojant.

Kas yra trikampio taisyklė? Svarbiausi virtuvės prietaisai, tokie kaip kriauklė, šaldytuvas ir orkaitė, turėtų būti išdėstyti trikampio kampuose, nubrėžtuose virtuvės interjero projekcijos atžvilgiu. Atkreipkite dėmesį, kad bendras visų trikampio atšakų ilgis negali viršyti 7 m.

Kaip įrengti virtuvėlę?

Virtuvė paprastai neturi daug papildomos erdvės, todėl jos teisingas išdėstymas yra toks svarbus. Jei laikysitės paprastų išdėstymo taisyklių, išvardytų žemiau, kambario neužgriozdinsite:

  • padalinti virtuvės zoną į funkcines dalis, pvz., dalį, skirtą indams plauti, gaminti ar patiekti maistą;

  • Tamsios spalvos labai prastai atrodo siaurame kambaryje, nereikia visiškai atsisakyti tamsių spalvų. Pakeiskite juos šviesiomis, pastelinėmis baldų ir sienų spalvomis, naudokite tamsesnes kaip aksesuarus ir dekoracijas;

  • kartais mažiau yra geriau – ir būtent taip yra virtuvėlėse, kuriose galioja savo išdėstymo taisyklės. Taigi rinkitės minimalistinį stilių;

  • įsitikinkite, kad įrengėte keletą šviesos taškų, tai padidins kambarį;

  • pasistenkite padaryti vietos papildomam stalviršiui – šis vidaus apdailos elementas visada yra aukso vertės;

  • patikrinkite virtuvės įkvėpimo šaltinius – jie gali būti vertingi patarimai.

Mała kuchnia, zabudowa kuchenna, otwarte półki

Kaip įrengti mažą virtuvę, atvirą svetainei?

Pastaraisiais metais erdvių atvėrimas tapo labai madinga. Vienas geriausių įmanomų sprendimų – nedidelę virtuvę atidaryti į svetainę. Ši procedūra leidžia optiškai padidinti vidų ir paskirti atskiras zonas, t.y. kaitvietės, patiekalų patiekimo, skalbimo zoną. Virtuvė, atvira į svetainę, net jei ji nėra labai didelė, suteikia daug daugiau galimybių nei mažas, siauras ir sandarus uždaras kambarys. Mažos virtuvės tampa optiškai didesnės.

Erdvę tarp svetainės ir virtuvės galima atskirti virtuvės salele arba stalviršiu. Jei svetainės pusėje bus pastatytos papildomos kėdės, nedidelė virtuvėlė įgis gana erdvią vietą pavalgyti.

Jei neplanuojate saloje statyti kėdžių ar taburečių, svetainės pusėje galite pastatyti vyno šaldytuvą arba komodą virtuvės reikmenims.

 Dzięki tym zamiennikom nie pozbędziesz się z kuchni potrzebnego wyposażenia

Spalvos – kokios spalvos geriausiai tiks mažoje virtuvėje

Mažos virtuvės nedidinsime, net jei labai norėtume. Yra dar vienas sprendimas, kaip pasiekti interjero ergonomiką, galime laisvai panaudoti keletą senų ir patikrintų gudrybių optiškai padidinti erdvę. Vienas iš jų – tinkamas spalvų ir atspalvių pasirinkimas.

Jei vietos yra nedaug, galite apsvarstyti skandinaviško stiliaus virtuvę. Toks interjero stilius čia puikiai tiks.

Skandinaviškam stiliui būdinga lengva kambario fasadų, sienų ir baldų apdaila. Virtuvės apšvietimas balta ir kitomis šviesiomis spalvomis yra sprendimas, kuris nepabrangina virtuvės atnaujinimo, bet tuo pačiu suteikia jai elegancijos.

Anksčiau minėjome, kad blizgūs fasadai atspindi šviesą. Kai derinama su balta spalva, šis efektas tik sustiprėja. Taip pat turėtumėte apsvarstyti šviesios spalvos grindis. Žinoma, ne balta. Nerekomenduojama naudoti baltų dažų ant virtuvės grindų. Puikiai tiks prie šviesaus medžio ar pilkų atspalvių. Skandinaviškas stilius taip pat apima medienos, ypač medinių paviršių, naudojimą.

Apšvietimo vaidmuo

Mažai virtuvei reikalingas puikus apšvietimas. Sunku nesutikti su teiginiu, kad šviesa kiekvienoje virtuvėje atlieka labai svarbų vaidmenį. Tinkamai parinkto apšvietimo dėka galite sukurti nepakartojamą atmosferą ir pagyvinti bet kokį interjerą. Šviesa turi didžiulę galią, todėl jos pritaikymas prie interjero dydžio ir charakterio yra prioritetas. Verta apsvarstyti galimybę prijungti nedidelius lubinius šviestuvus, kurie stilingai apšvies visą interjerą. Sieniniai šviestuvai apšviečia stalviršį ir optiškai pailgina baldus. Be to, galite pasirinkti šviestuvą, kabantį tiesiai virš darbo salelės.

Mała kuchnia w kształcie litery L- zlewozmywak jednokomorowy,