Padėklų lova – kaip ją pasidaryti?

Padėklų lova – kaip ją pasidaryti?

Šiais laikais baldus iš padėklų galima apibūdinti kaip „must have“ bet kokiam originaliam išdėstymui. Jie ne tik gražiai atrodo sode, bet visų pirma suteikia jūsų namams žavesio ir charakterio, keičia interjerą ir skatina vis daugiau žmonių pabandyti tokius baldus pasigaminti savo rankomis.

Pastaraisiais metais populiarėja euro padėklai, kurių dėka rinkoje atsirado įvairių rūšių padėklų baldų. Tai apima padėklų lovas. Tai susiję su pasikartojančia perdirbimo mada, bet ir su praktiškumu – euro padėklai turi specifinius matmenis, kurie kiekvienai rūšiai nekinta, todėl yra ideali medžiaga perdirbimui. Be to, padėklus nesunku gauti ir dažnai galima įsigyti iš karto, tačiau pagaminti tokius baldus nėra sunku ar ypač sugeria. Kita vertus! Norėdami pagaminti lovą iš padėklų, mums tikrai reikia šiek tiek laiko, noro, euro padėklų ir, žinoma, kūrybiškumo, nes kiekvienas gali sukurti baldą, kurio neturi niekas. Tokio tipo miegamojo lovos puikiai tiks įvairaus tipo interjeruose, suteikdamos jiems gaivaus oro. Pasakojame, kaip lova iš padėklų pakeis Jūsų interjerą, kokia padėkų svarba šiais laikais, kaip iš padėklų pastatyti lovas, kaip gauti europadėklus.

Wykonanie łóżka z palet

Europadėklai – auksinė žaliava

Jau seniai žinoma, kad daugelis daiktų išmetami. Užtenka, kad kažkas neveikia taip, kaip turėtų, neatitinka mūsų lūkesčių ar tiesiog nebereikalingas. Grįžkime keletą metų atgal ir apsvarstykime, pavyzdžiui, butelius ar popierių. Anksčiau buvo punktai, kuriuose pardavinėjome makulatūrą ar butelius. Dabar tokių punktų nebėra, todėl popierius ir buteliai atsiduria sąvartynuose. Tas pats nutinka ir su nereikalingais arba brokuotais padėklais. Tačiau šie padėklai yra ir geriausias pavyzdys, kaip pasikeitė žmogaus suvokimas, nes dabar vis daugiau žmonių siekia gyventi harmonijoje su gamta ir dėl to gauti antrinių žaliavų. Iš tokių daiktų galime sukurti kažką visiškai naujo, naują daiktą, naują dekoro elementą ar visiškai naują baldą. Tai taip pat taikoma euro padėklams.

Materiał na łózko

Padėklų baldai ir praktiškumas

Anksčiau matyti soduose, balkonuose ir terasose, dabar jie vis dažniau naudojami namuose – kalbame apie lysves iš euro padėklų, kurios dėl savo praktiškumo susilaukė daugybės pritarėjų. Euro padėklai yra lengvai prieinami, juos dažnai galite nusipirkti už centus arba gauti visiškai nemokamai. Priežastis sukurti lovą iš padėklų – ne tik patraukli kaina, nes pagrindą čiužiniui galime pastatyti iš kelių padėklų, bet ir tokių baldų praktiškumas. Padėklų lovos gali tapti vienu iš universalių baldų, nes puikiai atrodys įvairiuose interjeruose: nuo kaimiško, per skandinaviško, iki modernaus ir minimalistinio. Čia verta pridurti, kad europadėklai taip pat puikiai tiks ir tokiuose įrenginiuose, kuriais siekiama parodyti prisirišimą prie gamtos ir ekologijos, taigi ir pakartotinai panaudoti žaliavas. Tokios lovos taip pat gali būti gera alternatyva jauniems žmonėms, studentams, kurie mažai laiko praleidžia namuose, taip pat žmonėms, kurie nenori išleisti daug pinigų naujai lovai.

Paint, Brush, Painting, Repair

Lova iš padėklų – unikali kiekviename žingsnyje

Euro padėklų išskirtinumą demonstruoja, pavyzdžiui, iš jų pagaminamos konstrukcijos. Iš euro padėklų galime pagaminti ne tik jaunystės ar šeimynines lovas, bet ir svetainės sėdynę ar kavos staliuką. Vis dažniau apimame idėjas, kurios leidžia nekokybiškiems daiktams suteikti naujo gyvenimo, o ne pirkti naujus. Panaši situacija ir atidžiau pažvelgus į aukščiau paminėtus padėklus – deja, padėklai priklauso grupei nereikalingų medžiagų, kurios į mūsų rankas patenka iš pramonės. Norėdami suteikti jiems kitą gyvenimą, galime, pavyzdžiui, pasistatyti savo lovą iš padėklų.

Kaip pasidaryti lovą iš padėklų – žingsnis po žingsnio

1 žingsnis – pasiruošimas

Iš padėklų pastatyti lovą reikia nedaug. Padėklus jau turime. Dabar tereikia šiek tiek laiko, darbui paruoštų rankų, pilnos idėjų ir atitinkamų parengiamųjų darbų. Pradedame nuo padėklų valymo šlifuokliu, kad pašalintume nešvarumus ir atplaišas. Tada turime užtikrinti, kad padėklai būtų tinkamai išdžiovinti.

2 žingsnis - dažymas

Kitas žingsnis yra dažų naudojimas. Padėklų dažymas ar impregnavimas – tai žingsnis, kuris pakeis mūsų padėklus, suteiks jiems charakterį, o lova bus pritaikyta mums ir mūsų poreikiams. Pastaruoju metu ypač mėgstama balta spalva, tačiau padėklus galima padengti ir laku ar laku. Lovos gerai atrodo ir po impregnavimo, nes tada įgyja natūralų charakterį.

3 žingsnis – galvos atrama

Kitas žingsnis yra galvos atramos paruošimas. Tam mums reikia padėklo arba dviejų pagal dydį supjaustytų padėklų, apmušalų putplasčio, kurį galima įsigyti specializuotose parduotuvėse arba internetu, ir medžiagos, kuria padengsime padėklus. Svarbu, kad apmušalų medžiaga būtų šiek tiek didesnė už padėklo dydį.

Padėkite apmušalų putas ant euro padėklo. Tada užtepame apmušalą ir vieną pusę užlenkiame po putplasčiu ir suklijuojame klijais. Kartokite su visomis pusėmis, ypatingą dėmesį skirdami medžiagai, kad ji būtų tinkamai priklijuota ir nesusiglamžytų. Labai svarbu tinkamai išdžiovinti galvos atramą – suklijavus kiekvieną pusę, atidėti galvos atramą į šalį, kol ji visiškai išdžius ir klijai sutvirtės. Galvos atrama taip pat gali būti nuspausta. Taip pat galite apsvarstyti galimybę įsigyti miegamojo pagalvę ir antklodę, kad lovą galėtų naudoti jūsų svečiai kaip poilsio vieta apsilankymų metu.

Pallets, Wooden Pallets, Transport

4 žingsnis – tinkamas čiužinys

Didelę reikšmę turi tai, ant ko miegame, todėl patys statydami lovą turėtume pasirūpinti ir patogiais miegamaisiais čiužiniais arba investuoti į mūsų poreikiams pritaikytus antklodes ir apsaugas. Norime, kad jis atitiktų mūsų lūkesčius, būtų patogus, bet ir saugus.

Čiužiniai iš termoplastinio putplasčio, latekso ar itin plastiško putplasčio yra labai populiarūs tarp pirkėjų. Prisiminkime ir apie ekologišką futono gaminių variantą. Šio tipo čiužiniai gaminami iš neapdorotos medvilnės, padengtos drobės medžiaga. Svarbu tai, kad futoniniai čiužiniai yra ekologiški ir gerai prilaiko stuburą.