Miegamojo spalvos – kokias pasirinkti?

Miegamojo spalvos – kokias pasirinkti?

Daugelis žmonių norėtų, kad jų butų interjeras būtų jaukus, atmosferinis, o kartais net avangardinis! Tačiau ne visi žino, ką daryti, kad pasirinkta kompozicija būtų vientisa ir estetiška. Kaip pasirinkti sienų spalvą, kad jos derėtų prie medinių baldų, kur pakabinti paveikslą ar pastatyti tualetinį staliuką? Jei nedirbate su interjero dizaineriu, o jūsų vienintelis patarėjas yra sutuoktinis ar draugas, visi šie sprendimai gali atimti daug laiko ir būti itin sunkūs.

Didžiausia sėkmė interjero dizaino srityje gali būti tinkamų dažų pasirinkimas sienoms miegamajame dažyti. Todėl verta žinoti: kurie atspalviai dera, kokia sienų spalva tinka minimalistiniam interjerui, o kokių spalvų geriau vengti. Todėl jei domitės, kokios spalvos miegamajame dažniausiai naudojamos stilingam ir jaukiam dekorui sukurti, raginame perskaityti mūsų vadovą.

Ściana w sypialni, Kolory do sypialni, Tapeta na ścianie, Dekoracje w pokoju, Sypialnia

Tinkamos sienų spalvos miegamajame

Verta prisiminti, kad spalvos, kuriomis mus supa, turi įtakos mūsų nuotaikai ir net psichinei sveikatai! Moksliškai įrodyta, kad šviesiuose, žaliuose ar geltonuose kambariuose apsistoję žmonės per greitai nepavargsta, o jų savijauta būna aukšta ilgesnę dienos dalį. Tačiau tie, kurie visą dieną praleidžia tamsiame, tamsiai mėlyname ar pilkame kambaryje, yra labiau linkę į depresiją ir vangumą. Miegamasis yra vieta, kur reikia atsipalaiduoti, nusiraminti ir, svarbiausia, pailsėti. Štai kodėl miegamojo spalva turėtų būti parinkta labai atsargiai.

Įkvepiančios spalvos miegamajam

Iš itin teigiamą įtaką mūsų savijautai darančių miegamojo sienų spalvų ryškiausios žalia ir mėlyna. Šios spalvos nėra nuobodžios, bet ir ne per ryškios. Šiais atspalviais kurtas interjeras skirtas priartinti namiškią prie gamtos. Tokie atspalviai kaip žydra, mėlyna, mėtų ar pastelinė žalia puikiai atkuria vandenį ir dangų, taip pat žalią žolę ir augmeniją. Sienos miegamajame, pasirinkus šias dvi spalvas, suteiks jums visišką ramybę, atsinaujinimą ir harmoniją. Dar daugiau – žalia spalva puikiai tinka akims pailsinti po sunkios darbo dienos prie monitoriaus!

Najlepsze kolory ścian, Sypialnia,  Jaki kolor wybrać do sypialni, Zieleń

Citrininė ar laimo sienelė kartu su baltomis dekoracijomis taip pat bus geras pasirinkimas. Taip pat galite pasirinkti rugiagėlių mėlyną arba oranžinį atspalvį. Yra daug spalvų, skatinančių tikrą ramybę ir atsipalaidavimą, ir tai mums labiausiai rūpi. Taip pat miegamajam galite rinktis šiltas spalvas, puikiai derančias prie boho ar skandinaviško stiliaus. Mes kalbame apie spalvas; smėlio, kreminės, rudos ir rožinės spalvos. Jei nei vienas iš minėtų pasiūlymų jūsų pakankamai neįtikino, visada galite pasilikti prie klasikos. Balta spalva visada bus tobula bet kokiam interjerui ir derės prie visų derinių.

Kokią spalvą pasirinkti mažam miegamajam?

Mažiems plotams gali prireikti šiek tiek daugiau įsitraukti renkantis tinkamą miegamojo sienos spalvą. Mažuose miegamuosiuose paprastai yra įmontuotos erdvios miegamojo spintos, nedideli naktiniai staleliai ir staliukai bei minimalus sienų meno kūrinių kiekis. Mažoje patalpoje galima patalpinti nedidelį kiekį baldų, todėl svarbu kruopščiai derinti atitinkamą sienų spalvą. Per daug kontrastingų ir tamsių atspalvių naudojimas gali turėti priešingą poveikį nei numatyta. Mažam interjerui reikalingas akcentas, kuris jį optiškai padidins, taigi – šviesios, akį džiuginančios sienų spalvos. Jei norite pasiekti erdvumo efektą, mažam miegamajam rinkitės baltą, kreminę, švelniai rožinę ar mėlyną spalvas. Šios šviesios spalvos padės atspindėti šviesą ir vizualiai išplėsti nedidelę erdvę.

Paprastas ir minimalistinis baltas miegamasis gali būti puikus pasirinkimas. Renkantis šį sprendimą galite naudoti dvi parinktis. Pirmasis – visas sienas nudažyti baltai, o interjero akcentą sustiprinti tokiais aksesuarais kaip spalvingos pagalvės ir antklodės miegamajam arba raštuoti kilimėliai miegamajam. Taip pat galite nudažyti vieną sieną visiškai kita spalva, kad jūsų mažas interjeras atrodytų ryškiai. Tačiau nepersistenkite su per tamsiomis spalvomis, kad stiprus kontrastas neužgožtų mažo miegamojo. Tobulą dažų spalvą išsirinkti nelengva, tačiau verta žinoti, kokias spalvas rinktis, kad derinimo procese nepadarytumėte elementarių klaidų.

Ściany, Kolor ścian w sypialni, Biała sypialnia, Kanapa

Tinkamos spalvos miegamajame prie tamsių ir šviesių baldų

Miegamojo spalvas taip pat reikėtų parinkti atsižvelgiant į kambario apstatymą. Jei turite šviesius baldus, t.y. baltą, pušies, natūralaus nedažyto medžio ar buko, jums nereikia kreipti ypatingo dėmesio į tobulą dažų atspalvį. Tai universalūs baldai, tinkantys beveik bet kokiai sienų spalvai. Ryškios miegamojo spintos ar miegamojo tualetiniai staliukai gali būti derinami su žalia, mėlyna, geltona ir balta spalvomis. Taip pat galite pasirinkti neseniai norimą skandinavišką stilių ir laikytis tik baltos spalvos – tiek ant sienų, tiek ant baldų. Baltos spintos kartais susilieja su sienų kraštais, vizualiai padidindamos kambario erdvę.

Neįtikėtinai moteriškas sprendimas – persikinio arba pudros rožinės spalvos atspalvis. Šios pastelinės spalvos yra švelnios akiai, o jų naudojami stiliai puikiai derės tiek prie elegantiško, tiek prie boho stiliaus. Taip įrengtame miegamajame galite naudoti įdomius akcentus madingų veidrodžių ar dekoratyvinių gėlių vazonų pavidalu.

Sypialnia, Jasna przestrzeń, Różowa ściana, Kanapa, Jasna sypialnia

Svajonių miegamasis – kur ieškoti įkvėpimo?

Norėdami, kad miegamasis būtų papuoštas taip, kaip svajojote, galite pasisemti įkvėpimo iš nuotraukų iš interneto. Yra daug tinklaraščių, kurių autoriai skelbia savo asmeninius ar sutiktus tobulai suprojektuotus miegamųjų kambarius. Taip pat galite nueiti į didelio formato baldų parduotuvę, kur dažnai pateikiamos vizualizacijos ir konkrečių dažų pavyzdžiai. Galbūt sutiktas dizainas padės apsispręsti, kokią miegamojo sienų spalvą pasirinkti, o kurios – būtinai atmesti. Kita idėja gali būti internetinis interjero kūrėjas, kuriame galite virtualiai nudažyti sienas ir pamatyti, ar pasirinkta spalva dera su baldais ir dekoracijomis.