Kuri spinta prieškambaryje: maža ar didelė? Inspiracijos!

Kuri spinta prieškambaryje: maža ar didelė? Inspiracijos!

Prieškambario baldai visų pirma turi būti funkcionalūs, nes erdvė šioje patalpoje paprastai yra labai ribota. Prieškambaris dažnai yra ne tik įėjimas į namą ar butą, bet ir kaip sandėliukas ar drabužių spinta. Čia laukiami svečiai, todėl salės interjero dizainas turi būti estetiškas. Kuri drabužių spinta skirta mažam kambariui?

Kuri spinta prieškambaryje tiks geriausiai?

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis spintą?

Kabykla rūtams, veidrodis, batų lentynos, dviračių reikmenų laikymo vieta, vieta skėčiams... Salėje, kuri naudojama įeinant į namus, bet ir priimant (dažnai nepraneštus) svečius, daug telpa. Mažose salėse tai gali būti sunku. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad kambarys būtų praktiškas ir estetiškas?

Tačiau prieš nuspręsdami, kokią spintą pasirinkti, būtinai tinkamai sutvarkykite erdvę. Prieškambario interjeras dažniausiai yra nedidelis, todėl visi nereikalingi elementai užgriozdina kambarį ir apsunkina laisvą judėjimą.

Nuneškite retai naudojamą dviratį į rūsį, nuo kilimėlio į spintos lentynas perkelkite seniai nedėvėtus batus, į rūbinę ar miegamojo spintą nuneškite paltus, kurių šiuo metų laiku nedėvite, taip pat Atsikratykite visko, ko jums šiuo metu nereikia – jūsų prieškambaris iš karto pradės atrodyti daug erdvesnis ir aiškesnis.

Prieškambarį labai svarbus praktiškas požiūris – ir kiekvienas laisvas centimetras yra aukso vertės.

Pagal užsakymą pagaminta prieškambario spinta – tai verta atsiminti

Įdomus sprendimas – galimybė užsisakyti pagal užsakymą pagamintą spintą prieškambaryje. Tai geriausias variantas, jei salė nedidelė ir joje norėtumėte sutilpti daug. Baldai pagal užsakymą yra visiškai pritaikyti pagal jūsų poreikius. Jūs nuspręsite dėl jų galutinio dydžio ir išvaizdos. Be to, galite juos visiškai pritaikyti prie nestandartinio kambario išplanavimo. Kitas sprendimas – užsakyti įmontuotą spintą, kuri kaip vidinę erdvę naudoja įdubą sienoje.

Vienas iš pagal užsakymą pagamintos prieškambario spintos privalumų – unikalus funkcionalumas. Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis pagal užsakymą pagamintą prieškambario spintą? laisvos erdvės matmenys - pasirinkite vietą, kur spinta netrukdys jūsų kasdieninio judėjimo metu ir tiksliai išmatuokite, kiek turite laisvos vietos:

  • funkcija – spinta dažniausiai naudojama rūbams laikyti, tačiau joje galima sutalpinti ir daug kitų dalykų. Funkciniai modeliai, kuriuose taip pat yra lentynos batams, gali paversti drabužių spinta maža persirengimo kambariu. Jei esate vienas iš laimingųjų rūbinės savininkų, galite rinktis spintą su atviromis lentynomis, kurios suteikia greitą prieigą prie ant jų padėtų daiktų ir galimybę iš karto pakeisti jų išdėstymą.
  • baldų dydis – spintos atveju svarbiausia yra gera organizacija, kuri leis išnaudoti kiekvieną jos nedidelės erdvės kampelį. Standartinis gylis yra 60 cm. Jei norite jame laikyti didesnius daiktus, rinkitės modelį, kurio vidus yra 80 arba 90 cm gylio;
  • spintos durų tipas – galimi trys tipai. Stumdomos durys, kurių durims atidaryti nereikia papildomos vietos priešais spintą. Sulankstomos durys, geriausiai tinka siauresnėms nei 90 cm spintoms. Stumdomos ir sulankstomos durys, naudojamos didesnėse spintose;
  • kaip bus įrengtas koridorius – svarbu, kad jūsų prieškambario spinta atitiktų likusio kambario išvaizdą. Rinkdamiesi atsižvelkite į sienų, grindų ir visų kitų jame esančių baldų spalvas. Galutiniame rezultate visi prieškambario dekoro elementai turėtų sukurti vientisą visumą;
  • spintos interjeras – pasirūpinkite, kad suplanuotame balde būtų visi organizavimą palengvinantys elementai: universalios lentynos, batų lentynos, strypai ir pakabos drabužių daiktams, krepšeliai ir stalčiai. Tai padės jums išlaikyti tvarką ir greitai rasti tai, ko jums reikia.

Ar prieškambaryje veiks modulinė spinta?

Modulinės spintelės yra labai lanksčios naudojimo ir galimos daugybe variantų. Dėl jų modulių, atliekančių įvairias funkcijas, galite sukurti unikalų ir labai praktišką išdėstymą. Kiekvienas rinkinys susideda iš kelių elementų, kuriuos galima laisvai derinti.

Nesvarbu, kokio tipo kambarys – ilgas, trumpas, siauras ar platus – tokia spinta puikiai tiks bet kokio tipo interjere. Geras variantas yra ir veidrodis, kuris – atspindėdamas interjerą – visada optiškai padidins patalpą. Be to, tai praktiškas sprendimas – eidami į darbą galite pasitikrinti savo išvaizdą.

Kiek lentynų ir stalčių turėtų turėti drabužių spinta, pirmiausia priklauso nuo to, ką joje ketinate laikyti. Stalčių užtenka smulkmenoms, pavyzdžiui, pirštinėms, šalikams ar rankinėms. Tačiau jei spinta turi tarnauti ir kaip pilna spinta – tai yra, joje tilps paltai ar elegantiška apranga – verta rinktis aukštesnio aukščio ir įtaisytų strypų modelį.

Drabužių spinta siauram holui

Prieškambaris paprastai nepriskiriamas plačiam kambariui. Paprastai tai yra ilgas ir gana siauras interjeras, kurį sunku sutvarkyti, kad jo nebūtų užgriozdinta. Svarbu, kad prieiga prie spintos būtų visiškai laisva ir netrukdytų lengvai judėti.

Prieškambaryje pravartu rinktis spintą su stumdomomis durimis, kurios neatsidarys į išorę. Įdomi idėja, kad jūsų nedidelė spinta atrodytų neįprastai – papuošti ją LED šviečiančia juostele. Jis ne tik atrodys originaliai, bet ir net tamsiu paros metu galėsite rasti visus reikalingus daiktus neįjungę šviesos.

Kaip papuošti spintas prieškambaryje?

Prieškambario baldus reikėtų dažnai valyti, nes juose saugomi drabužiai ir būtiniausi daiktai. Apdulkėję baldai niekada neatrodo estetiškai. Jei baldas turi veidrodį, taip pat turėtumėte įsitikinti, kad jis nėra nešvarus.

Norėdami pakeisti savo prieškambario spintos išvaizdą, galite ją padengti baldiniais tapetais, kurių raštas gali būti beveik bet koks tik nori. Tai įmanoma dėl naujausių technologijų naudojimo. Taip pat galite papuošti stumdomas duris, sukurdami veidrodinę mozaiką arba priklijuodami spalvingus lipdukus.

Verta atkreipti dėmesį, ar drabužių spinta nėra per daug spalvinga. Svarbu, kad jo išvaizda neprieštarautų kitiems salės dekoro elementams. Prie bedurių spintų su atviromis lentynomis galite pridėti įdomių dekoracijų – prie baldų spalvos derančių nuotraukų rėmelių, dirbtinių gėlių, gyvų augalų, originalių figūrėlių ar elegantiškos knygų kolekcijos. Tačiau atminkite, kad verta išlaikyti saiką, vadovaujantis principu, kad per daug visko yra nesveika.