Kuri spinta mažam ir dideliam miegamajam? Inspiracijos

Kuri spinta mažam ir dideliam miegamajam? Inspiracijos

Miegamasis pirmiausia yra poilsio ir poilsio vieta, bet dažnai ir daiktų laikymo vieta. Daugiabučiuose namuose erdvė retai leidžia turėti garderobą, o ne kiekvienas gali sau leisti pasistatyti spintą prieškambaryje. Esant tokiai situacijai, mums belieka drabužius ir kitą tekstilę laikyti miegamajame. Nors išsirinkti gražius ir patogius baldus dideliam kambariui neturėtų kilti problemų, funkcionalus mažų kambarių išdėstymas dažniausiai yra nemenkas iššūkis. Laimei, pasirinkimo stoka skųstis negalime. Tačiau jei parduotuvėje nerandate savo reikalavimus atitinkančio modelio, galite pasinaudoti personalizavimo parinktimi.

Miegamojo spinta: daugybė galimybių

Atsižvelgdami į stebėtiną rinkoje siūlomų drabužių spintų įvairovę, savo interjerą galime įrengti bet kokiu pasirinktu stiliumi. Tik nuo mūsų pačių priklauso, kaip turėtų atrodyti mūsų svajonių miegamasis ir kokius baldus jame talpinsime. Galima rinktis iš gatavų, modulinių ir pagal užsakymą pagamintų spintų – ypač rekomenduojama mažoms ar sunkiai įrengianoms patalpoms. Atminkite, kad jie gali tik diskretiškai papildyti miegamojo erdvę arba patraukti dėmesį savo unikalia išvaizda nuo pat slenksčio. Paaugliams ir vaikų kambariams skirtos spintos taip pat visiškai kitaip atrodys išorėje ir viduje.

Kurią miegamojo spintą pasirinkti?

Šis pasirinkimas priklauso nuo jūsų individualių poreikių ir pageidavimų bei nuo to, ar jau turite įkvėpimo. Pirmiausia pagalvokime, kiek žmonių juo naudosis, ir išsirinkime tinkamą dydį. Neabejotinas spintos pranašumas prieš komodą yra jos aukštis (dažniausiai 210 cm), kuris beveik dvigubai padidina laisvos vietos kiekį. Kalbant apie plotį, mus riboja tik laisva erdvė. Pasvarstykime, ką norime laikyti miegamajame ir kokia erdvė tai leis padaryti. Kuo daugiau drabužių ir daiktų sandėliuosime, tuo lengviau bus palaikyti tvarką ir trumpiau užtruks valymo laikas. Prisiminkime pagrindinę taisyklę: kitokios nei kvadratinės formos patalpoje didelė drabužių spinta turi būti greta trumpesnės sienos, o tai pagerina kambario proporcijas.

Dabar pažiūrėkime, koks interjeras turėtų atitikti miegamojo spinta, kad atitiktų mūsų lūkesčius. Paprastai tai daugiausia susideda iš lentynų, kurias užpildome sulankstytais drabužiais. Svarbu, kad lentynos būtų bent 30 cm atstumu viena nuo kitos, kad galėtume lengvai pasiekti drabužius gale. Suknelių, marškinių ir kostiumų pakabinimui turėtų būti skirta ne mažesnė nei 150 cm aukščio vieta (standartas yra apie 10 pakabų vienam meškerės metrui). Vietoj vieno bėgelio galime pagaminti ir du trumpesnius bėgelius, tačiau žiūrėkite, kad drabužiai nesiliestų prie grindų. Dar vienas nepamainomas miegamojo spintos elementas – stalčiai, kuriuose dažniausiai rasite apatinius, diržus ir kitus aksesuarus. Pačiame viršuje verta įrengti vieną ilgą lentyną, kurią prieisime tik karts nuo karto. Tokia erdvė tikrai pravers sezoniniams drabužiams ir lagaminams laikyti.

Išanalizavę savo ir kitų namų ūkio narių poreikius, laikas apsipirkti ir įsigyti spintą, atitinkančią jūsų estetikos jausmą ir interjero idėją.

Minimalistinio stiliaus miegamojo spinta

Šiuo metu minimalistiniai miegamieji yra labai madingi, nes leidžia atsipalaiduoti ir nusiraminti po sunkios dienos. Juose vyrauja baltos, smėlio ir pilkos spalvos atspalviai, o centrinis taškas yra lova. Šio tipo miegamuosiuose nėra įvairių dėmesį blaškančių dekoracijų, o baldai stilistiškai susilieja su aplinka. Tokiam interjerui puikiai tiks įmontuota spinta, kuri beveik susilieja su sienomis. Tokie baldai puikiai dera į diskretišką minimalistinio miegamojo eleganciją, jei jie turi vienodus fasadus, be rankenų ar rėmų. Visuma sukuria darnią, šiek tiek asketišką kompoziciją, suteikiančią puikias sąlygas atsipalaiduoti. Jei svajojate apie tokį miegamąjį ir galvojate, kur pasisemti įkvėpimo, galite, pavyzdžiui, pasikonsultuoti su interjero dekoruotoju.

Pagal užsakymą pagaminta drabužių spinta puikiai tinka mažam miegamajam

Ką daryti, jei mūsų miegamasis mažas ir jame reikia laikyti drabužius ir kitą tekstilę? Žinoma, galite ieškoti paruoštos spintos, tačiau bus labai sunku ją rasti tokio dydžio ir išdėstymo, kad nebūtų švaistoma vertingos vietos. Situacija komplikuojasi, kai miegamoji vieta yra palėpėje, su nuožulniomis sienomis, gerokai apribojančia išdėstymo galimybes. Esant tokiai situacijai, optimalus sprendimas – įsigyti pagal mūsų poreikius pritaikytus baldus.

Renkantis individualizuotą spintą, su specialisto pagalba galime ją suprojektuoti beveik nuo nulio. Savarankiškai parenkame ne tik baldo matmenis ir formą, bet ir medžiagą, priekio spalvas, atidarymo būdą bei apdailos elementus, tokius kaip rankenėlės. Miegamojo spintos interjero išvaizda priklauso ir nuo mūsų pačių, todėl verta pagalvoti, pavyzdžiui, ar norime daugiau lentynų ar stalčių ir kiek vietos norime skirti rūbams pakabinti. Nepamirškite, kad mažuose interjeruose stumdomos spintos durys tikrai yra geriausias pasirinkimas, nes net jei jos yra labai arti lovos, jas varstyti nekyla problemų.

Galvodami apie naujos miegamojo spintos dizainą, didžiausią dėmesį skirkime funkcionalumui, tačiau nepamirškime, kad tai neatmeta ir estetinės išvaizdos. Kiekvienas baldas gali būti tiek praktiška sandėliavimo vieta, tiek dizainerio dekoracija, kurios dėka miegamasis įgaus originalų charakterį.

Spalva ir medžiaga, arba kokią spintą pasirinkti mažam miegamajam

Pageidautina tokį, kuris būtų neįkyrus. Kodėl? Nors dideli kambariai suteikia mums daug laisvės, mažesniuose galioja savo taisyklės. Išraiškingų spalvų ar nestandartinių medžiagų spintos gali užgožti nedidelį miegamąjį ir vizualiai jį sumažinti. Todėl geriausia rinktis prislopintus baldus, pastelinių spalvų arba pagamintus iš šviesios medienos. Elegantiška ir nesenstanti balta spalva puikiai tinka, suteikia interjerui erdvumo ir lengvumo. Ne be reikalo skandinavišku stiliumi dekoruotas miegamasis atrodys kur kas didesnis nei tas, kuriame vyrauja glamūrinis stilius. Tačiau savo miegamojo erdvę galime pagyvinti stipriais dekoratyviniais akcentais, žaisdami tekstilės formomis, spalvomis ir faktūromis. Tačiau būkime saikingi – kitaip galime sukurti netvarkos įspūdį.

Protingas sprendimas mažame miegamajame taip pat prie spintos įrengti stiklines duris, kurios, atspindėdamos saulės šviesą, apšviečia interjerą. Veidrodinis atspindys – lengviausias būdas „apgauti“ regėjimą ir papildyti kambarį bent keliais kvadratiniais metrais.