Komodos transformacija. Pasisemkite įkvėpimo!

Komodos transformacija. Pasisemkite įkvėpimo!

Įrengdami svetainę norite, kad ji būtų funkcionali, patogi, stilinga ir stilinga. Svarstote, kaip sutvarkyti interjerą, kad suteiktumėte jam charakterio ir nuojautos? Jūs naršote įkvėpimo šaltinius, ieškote dizainerių pasiūlymų, bet niekas jūsų nežavi. Trūksta to „kažko“, dėl ko jūsų svetainė bus unikali ir nepakartojama. Jei manote, kad tai jūsų problema, turime jums įdomią idėją. Ką? Komodos transformacija.

Metamorfoza komody - komoda wykonana z płyty

Mūsų namuose, palėpėse, rūsiuose ir garažuose snaudžia nuostabūs baldai su siela, padengti dulkėmis. Jie tarnavo tavo seneliams, gal net proseneliams, vėliau buvo pakeisti moderniais baldais, atidėti į šalį, pamiršti. Šiandien jie vėl susilaukia palankumo ir pelno pripažinimą. Šiek tiek patobulinus veidą, jie įgauna visiškai kitokią išvaizdą. Jie džiugina ir praturtina bet kokią erdvę.

Ar ne per sunku atnaujinti seną komodą? Ar verta darbus atlikti patiems, o gal geriau patikėti profesionalams? Ar turite abejonių? Kviečiame perskaityti straipsnį, papasakosime, kaip nesunkiai atnaujinti seną komodą ir atkurti buvusią puikią formą.

Pomysł na metamorfozę komody - poszukaj inspiracji

Komodos transformacija - reikalingos medžiagos ir įrankiai

Komodos transformavimas nėra nei sunkus, nei daug laiko reikalaujantis, tačiau tam reikia gerai pasiruošti iš anksto. Taigi, prieš pradėdami dirbti, surinkite viską, kas gali būti naudinga metamorfozės metu. Ko ieškoti? Kuo pasirūpinti? Čia yra pagrindinių medžiagų sąrašas:

  • sena komoda,
  • spintelių ir stalčių rankenos;
  • komodos kojos;
  • šlifuoklis arba švitrinis popierius;
  • šepetys ar volelis
  • lakas, beicas ar dažai pasirinkta spalva;
  • fanera;
  • naujos rankenos ir kojelės;
  • mentele prie medžio;
  • vaitspiritas

Brązowa komódka - pomalowana farba malarską.

Kaip atnaujinti seną komodą – žingsnis po žingsnio instrukcijas

1 žingsnis. Vietos ir komodos paruošimas

Jei renovacija vyks namuose, paruoškite patogią vietą. Pritvirtinkite grindis ir baldus artimiausioje vietoje. Verta tai daryti atsargiai, kad šlifavimo ir dažymo metu nepažeistumėte grindų, nesuteptumėte stalo ir pan.. Ar vieta paruošta? Tada kimbam prie darbo.

Atidžiai apžiūrėkite baldus. Apverskite visus judančius elementus, t. y. duris, rankenas, kojas. Išimkite stalčius ir vitrinas. Dirbti su tokiu būdu paruoštais elementais bus daug lengviau. Pirmasis renovacijos žingsnis bus kruopštus viso paviršiaus valymas. Tam galite naudoti smulkintuvą arba smulkiagrūdį švitrinį popierių. Nereikia nušluostyti viso lako ar dažų sluoksnio iki pat medienos. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai matuoti jo paviršių, kad galėtumėte jį paruošti vėlesniam dažymui. Jei išvalysite atskirus elementus, suprasite, kodėl verta komodą išardyti į smulkesnes dalis.

Jak dopasować kolor do wnętrza

Žingsnis 2. Tarpų užpildymas

Išvalę ir išmatinę komodą atidžiai apžiūrėkite visą baldą. Gali pasirodyti, kad laikas jame paliko savo pėdsaką, palikdamas defektų, įtrūkimų, įlenkimų ar, pavyzdžiui, skylių nuo suplyšusių vyrių. Visus juos galite pašalinti naudodami baldų glaistą.

Komodų taisymo ir atnaujinimo gaminių, tokių kaip glaistas, dažai, lakas, galite rasti mūsų internetinėje arba stacionarinėje Abra Meble parduotuvėje.

Užpildykite jį ir išlyginkite visus trūkumus. Palikite baldus išdžiūti – pagal instrukcijas ant glaisto. Kai viskas gerai išdžius, išlyginkite koreguotų vietų paviršių švitriniu popieriumi arba šlifuokliu. Šiame etape galite išgręžti naujas skylutes rankenoms ar kojoms.

Galiausiai visą baldą nuvalykite vaitspiritu, kuris pašalins dulkių daleles ir nešvarumus.

Malujemy starą komodę!

3 žingsnis. Dažymas/dengimas

Dabar galite lengvai nudažyti arba apklijuoti švarią, išlygintą komodą, atsižvelgdami į savo skonį ir pageidavimus. Tikras pastarųjų metų hitas – baldų atnaujinimas naudojant matinius gaminius. Tokiu gaminiu nudažyta komoda įgauna elegantišką, orų išvaizdą. Vietoj dažų galite naudoti laką ar beicą, ypač jei komoda pagaminta iš geros formos taurios medienos.

Ką verta prisiminti? Visų pirma, apie tinkamo produkto pasirinkimą. Jei nuspręsite dažyti dažais, rinkitės specialiai medienai skirtus. Baldams pakelti galite naudoti akrilinius, vandens pagrindo dažus, jie praktiškai bekvapiai, be vargo galiu nudažyti namuose. Naudoti pagrindą nebūtina, nors, žinoma, jei tai padarysite, nesuklysite.

Ypač rekomenduojame kazeininius dažus. Kas tai per produktas? Dažuose yra kazeino, arba, kitaip tariant, natūralaus pieno baltymo pagrindu pagamintos medžiagos. Jis yra atsparus drėgmei ir gana patvarus, ypač lyginant su, pavyzdžiui, kreidiniais dažais, kurie taip pat dažnai naudojami atnaujinti ir atnaujinti baldus, tokius kaip miegamojo komodos, jaunimo komodos ar prieškambario komodos. Kazeininiai dažai priklauso kreidinių dažų grupei – tiesa, jie yra daug atsparesni ir daug geriau dengia. Dažnai jau dengiant pirmą sluoksnį galima pasiekti beveik tobulą dengiamąjį efektą. Šio tipo medžiaga leidžia sukurti gražią matinę apdailą. Pasirinkta spalva priklauso nuo jūsų individualių poreikių ir pageidavimų. Galutinė komodos išvaizda gali būti įspūdinga.

Metamorfoza - kolejny ciekawy pomysł.

Apklijavimas

Jei nuspręsite komodą apklijuoti tapetais ar specialia fanera, šiame etape paruoškite medžiagą ir klijuokite. Bandymas reikalauja daug detalesnio ir labai tikslaus darbo. Išmatuokite kiekvieną elementą ir perkelkite matmenis ant tapetų arba faneros, palikdami maždaug 1 cm perteklių. Svarbu atkreipti dėmesį į raštą ir jo išdėstymą, ypač ruošiant medžiagą baldų durims ir stalčiams. Iškirpę elementą, užtepkite tapetą klijais. Norėdami tolygiai paskirstyti produktą, jums reikės šepetėlio arba nedidelio volelio. Paruoštą faneros gabalą uždėkite ant elemento, kurį norite juo padengti. Klijuojant puikiai veikia klijavimo iš viršaus į apačią technika. Lėtai prispauskite medžiagą prie nurodyto elemento ir nuolat taisykite visus nelygumus. Dabar galite iškirpti bet kokį perteklinį tapetą arba sulenkti juos į vidų.

4 veiksmas. Rankenų ir kojų tvirtinimas

Komoda beveik paruošta. Dar reikia sumontuoti rankenas, vyrius ir baldų kojeles. Jei transformavimui naudojote dažus, įsitikinkite, kad jie gerai išdžiūsta. Įsukite rankenas į anksčiau paruoštas skylutes. Čia verta paminėti, kad rankenos yra tas komodos elementas, galintis suteikti jai visiškai kitokią išvaizdą. Šiuo metu itin madinga tamsiai mėlynos spalvos matines derinti su sidabrinėmis arba auksinėmis rankenomis. Surinkimo varžtai dažniausiai yra komplekte, tačiau įsitikinkite, kad jie yra pakankamai ilgi ir pakankami rankenai pritvirtinti prie baldo.

5 žingsnis. Surinkimas

Baigę valyti, dažyti ir prisukti rankenas, galėsite komodą vėl surinkti į vieną visumą. Įdėkite stalčius, įdėkite visas lentynas ir stiklą į vitriną.

Pasiruošę! Dabar komodą galite patalpinti interjere ir mėgautis jos žavesiu.

Senos komodos atnaujinimas – kokį stilių rinktis?

Šioje vietoje norime pasakyti dar keletą žodžių apie madingiausius išdėstymo stilius ir pasiūlyti, ką daryti, kad komoda derėtų prie kitų interjero dizaino elementų.

  • Retro

Jei jūsų svetainė įrengta retro stiliumi, puikiai tiks balta komoda. Galite pabrėžti jo senovinį charakterį darydami švelnius įbrėžimus, kurie suteiks sendinto baldo efektą. Puikus būdas sukurti kaimiško stiliaus komodą – naudoti dekupažo techniką. Subtilumo baldams galite suteikti ir sumontavę naujas porcelianines rankenėles – pvz., su gėlių motyvais. Retro stiliaus komoda puikiai tiks kaip virtuvės, svetainės ir prieškambario puošmena.

  • Skandinaviškas

Skandinaviško stiliaus komoda turės būti lengva ir ryški. Baigdami naudokite švelnias, lengvas kojeles ir rankenas. Jų galite įsigyti bet kurioje baldų parduotuvėje, nors, žinoma, kviečiame apsipirkti mūsų parduotuvėje „Abra Meble“. Skandinaviško interjero dizaino kvintesencija – baltos ir medžio derinys. Jūsų komoda gali sujungti šiuos du elementus ir taip sukurti darnų išdėstymą su kitais svetainės baldais.

  • Modernus

Pakelti seną komodą, kad ji atrodytų šiuolaikiška, nebūtinai turi būti sunku. Jei nežinote, kaip pasiekti šį efektą, rinkitės tamsias spalvas (pvz., tamsiai mėlyną ar juodą) arba žaiskite su kontrastais. Šiais laikais itin madingos ir auksinės rankenos, suteikiančios baldams elegancijos.

Komoda