Kokia vonia bus geriausia buto vonios kambariui?

Kokia vonia bus geriausia buto vonios kambariui?

Maži vonios kambariai daugiabučiuose yra vietos, kur reikia skirti ypatingą dėmesį erdvės dizainui. Kiekvienas elementas turi būti įtrauktas į interjerą gerai apgalvojus, kitaip vonios kambarys greitai taps nepatogiai ankštas, o interjeras taps nepraktiškas.

Taigi, ar tokioje erdvėje galima pastatyti vonią? Taip, tačiau renkantis tinkamus šių gaminių modelius reikia į tai atsižvelgti atsargiai. Pažiūrėkite, kas bus naudinga mažame vonios kambaryje.

Vonia mažame vonios kambaryje – ar tai įmanoma?

Bute svarbu sutaupyti vietos. Ten įrengti vonios kambariai dažniausiai būna labai maži kambariai, tačiau juose turi tilpti svarbiausi elementai: vieta prausimuisi (praktiškas dušas arba patogi vonia), tualetas, praustuvas, o kartais ir skalbimo mašina bei vonios baldai. Įrangos ir furnitūros daug, todėl labai rekomenduotinas sumanus išdėstymas ir neįprastas erdvės panaudojimas.

Paplitęs įsitikinimas, kad mažuose vonios kambariuose nėra vietos vonioms. Tačiau rinka patenkino daugiabučių vonios kambarių projektuotojų ir savininkų poreikius, todėl net ir mažame vonios kambaryje dabar gali tilpti atskirai pastatomos vonios. Kurie modeliai bus geriausias sprendimas? Kaip juos sutvarkyti, kad būtų tinkamai išnaudota erdvė ir kaip sutvarkyti erdvę aplink? Dėl klausimų gali svaigti galva, bet mes pasistengsime į visus atsakyti.

Kokią vonią pasirinkti?

Mažos vonios puikiai tinka mažiems vonios kambariams. Vonia gali būti maža, bet tai nereiškia, kad ji nebus praktiška. Maža vonia bus vieta ne tik maudynėms palaikyti higieną, bet ir atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos. Rinkoje yra įvairių mažų vonių – prieš rinkdamiesi konkretų vonios modelį, būtinai pasidomėkite jos gyliu ir pasidomėkite bent keliais pasiūlymais.

Laisvai pastatomos vonios grožis mažame vonios kambaryje

Laisvai pastatoma vonia – tai vonios modelis, kuriam nereikia tvirtinimo prie sienos ar jokio papildomo dangčio. Laisvai pastatomą vonią galite pastatyti beveik bet kur ir ji atrodys įdomiai iš visų pusių. Mažam vonios kambariui įrengus tokį gaminį tikrai gali būti naudinga – laisvai pastatomos vonios be įmontuotų konstrukcijų atrodys lengvos ir optiškai užims mažiau vietos, todėl puikiai tiks mažame vonios kambaryje.

Dėl plataus laisvai pastatomų vonių pasirinkimo galite pasirinkti tinkamą gaminio dydį. Mažiems vonios kambariams puikiai tiks mažesnės atskirai pastatomos vonios. Laisvai pastatomai voniai reikės atitinkamų maišytuvų, todėl pirkdami laisvai pastatomą vonią būtinai rinkitės jai praktišką furnitūrą.

Išdėstymas su atskirai pastatyta vonia mažame vonios kambaryje

Laisvai pastatomų vonių atveju mažuose vonios kambariuose gerai rinktis pakabinamas lentynas, kurios gali būti tvirtinamos prie sienos virš vonios. Vonios kambariui pravers papildoma erdvė kosmetikai ar rankšluosčiams laikyti, o siena nebus tuščia ir nuobodi.

Stačiakampės vonios ar kampinės vonios nedideliam vonios kambariui?

Žinoma, populiarus vonios pasirinkimas mažuose vonios kambariuose yra tradicinės stačiakampės vonios. Stačiakampė vonia mažame vonios kambaryje gali užimti kiek daugiau vietos nei laisvai pastatoma vonia, tačiau įmontuota konstrukcija padės išlaikyti tvarkingumą ir minimalizmo įspūdį. Didelis vonios išmatavimų pasirinkimas leis išsirinkti tinkamus gaminius praktiškai bet kokiam vonios kambariui.

Mažame vonios kambaryje geriau rinktis stačiakampes vonias nei dideles kampines. Vonios kampe vietos yra daugiau, tačiau kampinė vonia dažniausiai yra didelis modelis, kuris užims per daug vietos mažame vonios kambaryje. Mažas vonios kambarys su vonia turi būti kruopščiai ir apgalvotai suprojektuotas. Gerai, jei rinksitės trumpų vonių modelius. Dėl to galėsite mėgautis maudymosi komfortu ir tuo pačiu tinkamai išnaudoti turimą erdvę.

Stačiakampių vonių modeliai

Kaip ir laisvai pastatomos vonios atveju, taip ir įmontuotuose modeliuose verta įrengti lentynas ant sienų. Jų funkcionalumas tikrai puikus, jie taip pat suteiks komforto maudantis, nes ten esantys daiktai maudantis bus ranka pasiekiami.

Mieszkanie w bloku - aranżacja łazienek

Vonia su dušu – įdomus ir praktiškas derinys

Tiek atskirai stovinčios, tiek įmontuotos konstrukcijos vonios atveju, įrengiant vonios kambario interjerus, galima erdvę suplanuoti taip, kad galėtumėte mėgautis tiek atpalaiduojančia vonia, tiek galimybe greitai ir gaiviai išsimaudyti po dušu. Sukurkite vonią su dušu savo vonios kambaryje.

Vonios ar dušai? O kaip iš karto sudėlioti abu variantus?

Tereikia prie vonios pridėti atitinkamą dušo furnitūrą – dušo maišytuvą arba dušo skydą. Drėgną zoną nuo likusio vonios kambario galima lengvai atskirti dušo sienelėmis arba dušo užuolaidomis. Taip išvengsite per didelio vandens taškymosi maudymosi metu.

Dušo maišytuvas vonioms – funkcionalus vonios kambarys kiekvienam

Dušo maišytuvą galite montuoti šalia atskirai stovinčios arba įmontuojamos vonios – abiem atvejais jis tikrai puikiai atliks savo funkciją ir leis sumaniai išnaudoti erdvę. Šis sprendimas taip pat idealus, kai namiškiai turi skirtingus pageidavimus; jei vieni gyventojai renkasi vonias, o kiti – dušus, taip suprojektuotas vonios kambarys su vonia ir dušu pateisins kiekvieno lūkesčius.

Sumanūs sprendimai mažoje erdvėje

Mažos vonios mažame vonios kambaryje padės išspręsti daugybę problemų, tačiau verta atminti, kad svarbiausia yra sumanūs ir praktiški sprendimai ne tik dėl pačių vonių, bet ir dėl likusių kambario elementų. Geros erdvės organizavimo dėka galėsite tikrai praktiškai įrengti nedidelį vonios kambarį.

Vonios kambario baldai nedideliam butui

Mažiems vonios kambariams pravartu rinktis pakabinamas lentynas. Jų dėka galite sutaupyti šiek tiek vietos naudodami sienas, o ne grindis. Taip pat geras sprendimas bus įrengti didelį veidrodį, kuris optiškai padidins erdvę. Be veidrodžio, svarbus bus ir geras apšvietimas. Tamsus kambarys gali atrodyti daug siauresnis, daug šviesos padidina vonios kambarį, taip pat šviesios ar baltos sienų, grindų ir baldų apdailos spalvos.

Taip pat pravartu rinktis pakabinamo praustuvo modelį. Labai patogus naudoti ir suteikia interjerui lengvumo pojūtį.