Valgomojo sienos dekoras - įdomiausios idėjos

Valgomojo sienos dekoras - įdomiausios idėjos

Kuriant interjerą dėmesio reikalauja ir vieta su stalu, nesvarbu, ar tai valgomajame, virtuvėje ar svetainėje. Dažnai sienų apdaila gali visiškai pakeisti interjero charakterį. Todėl verta skirti laiko galvojimui, kaip sutvarkyti sieną valgomajame. Dekoratyvinės sienos yra puikus viso interjero dizaino fonas.

Galite rinktis madingas sienas iš architektūrinio betono, suteikiančias interjerui industrinio charakterio. Dekoratyvinis akmuo, balta plyta ir natūralios medžiagos puikiai tiks moderniame ar skandinaviško stiliaus interjeruose. Yra daug idėjų, kaip dekoruoti sieną valgomajame. Šiame straipsnyje pateiksime jums įdomiausius pasiūlymus įdomiam sienų dekorui valgomajame.

Aranżacja ściany nad stołem w części jadalnianej

Plyta kaip įdomi idėja sienai įrengti valgomajame

Plytos puikiai tiks minimalistiniame ir pramoniniame interjere. Jie tinka erdviems interjerams, kur nereikia jaudintis dėl vizualinio susibūrimo efekto. Raudona arba balta plyta ant vienos sienos yra puikus fonas stalui iš medžio ar stiklo. Taip pat prie tokios valgomojo sienos galite pastatyti elegantiškas, stilių atitinkančias komodas. Moderni plytų siena valgomajame taip pat gali būti paveikslų, veidrodžių, rėmų ir gėlių fonas. Plyta veiks daugeliu stilių. Tai bus gražus fonas skandinaviškoms ir boho stiliaus kompozicijoms.

Veidrodis – elegantiška sienų dekoracija svetainėje ir valgomajame

Pakabinus veidrodžius ant sienos valgomajame, kambarys atrodys elegantiškas, šviesesnis ir didesnis. Sieną galite papuošti veidrodžiu gausiai dekoruotame aukso ar sidabro spalvos rėmelyje. Tai bus unikali dekoratyvinė funkcija, deranti prie interjero stiliaus. Šis sienų išdėstymas su veidrodžiu tiks angliškais, klasikiniais ir spalvingais stiliais dekoruotuose valgomuosiuose. Jei naudosite veidrodį be rėmelio arba su lygiu juodu rėmeliu, nesunkiai praturtinsite erdvę minimalistiniu ar lofto stiliumi dekoruotuose namuose.

Tapetai – nesenstantis būdas papuošti sieną

Valgomajame tapetai, dengiantys visą sieną, gali būti įdomi idėja. Šis sprendimas gali visiškai pakeisti interjerą. Tapetai gali turėti erdvinį efektą, įvairių struktūrų, būti įvairių raštų ir spalvų. Tiesiog pasirinkite įdomų spalvinį akcentą, kad gautumėte gražią, išskirtinę dekoraciją, kuri pritrauks dėmesį. Atminkite, kad neverta klijuoti tapetų ant daugiau nei vienos sienos, nes tai gali sukelti chaosą ir užgožti interjerą.

Neįprastas tapetų panaudojimas – tapetai rėmelyje

Įdomus sprendimas – kai užuot visą paviršių padengus tapetais, klijuojate tik pasirinktose vietose. Kitas etapas bus šių sričių įrėminimas pasirinktos spalvos juostelėmis. Tai taip pat gali būti sienos spalva, kad būtų išvengta chaoso.

Dekoratyvinė siena su nuotraukų galerija – rėmeliai

Valgomasis yra puiki vieta sukurti nuotraukų galeriją ant sienos. Pakabinami rėmai – bene populiariausias ir paprasčiausias būdas papuošti sieną šioje patalpoje. Didelis patogumas – didelis įvairių formų ir spalvų rėmelių pasirinkimas. Svarbus ir fonas, ant kurio bus kabinami nuotraukų rėmeliai, nes visa kompozicija turi būti vieno stiliaus.

Šiuolaikiniame valgomajame betono fone gali būti nuotraukų galerijos, o tai labai madingas dizaino elementas. Betoninės sienos gali tilpti ne tik į industrinį stilių. Jie dera į įvairius interjerus, tereikia tinkamai priderinti baldus, tokius kaip stalas, kėdės ir parinkti tinkamą apšvietimą virš stalo.

Ramki na ścianach i piękne obrazy odmienia wnętrze

Kokią sienų spalvą rinktis valgomajame?

Ieškodami šaunaus būdo sutvarkyti sieną valgomajame, negalite ignoruoti pačių sienų spalvų aspekto. Tinkamų dažų ir tapetų parinkimas turi didelę įtaką viso interjero išvaizdai ir namų narių savijautai.

Jei jūsų interjeras nedidelis, venkite per tamsių spalvų, kurios gali dar labiau padidinti ankštumo jausmą. Toks pribloškiantis interjeras tikrai nesukurs teigiamos nuotaikos leidžiant laiką su šeima prie stalo. Šviesūs atspalviai tiks daug geriau mažame valgomajame. Idealus pasirinkimas bus balta, smėlio, mėlyna, šviesiai geltona, rožinė. Dėl tokių spalvų jūs vizualiai padidinsite kambarį.

Su dideliais valgomaisiais, atviromis erdvėmis ir, be to, gerai apšviestomis patalpomis, turite daug daugiau erdvės manevruoti. Nereikia kreipti tiek dėmesio į naudojamų dažų ar tapetų spalvas. Ant sienos už stalo galite lengvai naudoti stiprias, sultingas spalvas, tokias kaip raudona, žalia, violetinė, ruda. Jūsų pasirinkimą riboja tik jūsų vaizduotė ir interjero stilius. Visą interjero dizaina papildys kruopščiai atrinkti priedai, kurie turi didelę reikšmę. Žinoma, kaip visada, būtina išlaikyti kambario spalvų nuoseklumą.

Ściany w salonie, czy w jadalni - modna sztukateria

Įdomi populiarių aranžuočių alternatyva

Sienų apdaila mažiau populiariu, bet ne mažiau gražiu būdu gali suteikti labai įdomių efektų. Valgomajame ant sienos panaudojus akmenį, medieną, plokštes ar kamštį, interjerui suteiksite neįtikėtinos šilumos ir jaukumo. Taip pat pagerės patalpos akustika.

Akmens privalumas – didžiulė tekstūrų, spalvų ir raštų gausa, leidžianti priderinti prie bet kokio interjero stiliaus. Be to, sienos, dengtos akmeniu arba medžiu, yra patvarios, ilgaamžės ir atrodo itin elegantiškai.

Kur kas pigesnis, todėl ir dažniau naudojamas sprendimas – valgomajame sieną apdailinti sukepintomis arba didelio formato akmens masės plytelėmis, kurios gali imituoti bet kokias pasirinktas medžiagas. Jie gali pakeisti marmurą ar medieną, yra patvarūs ir labai lengvai valomi. Tokios medžiagos gali būti naudojamos ne tik valgomajame, bet ir ant sienų svetainėje, virtuvėje ir net prieškambaryje. Naudodami juos keliose vietose sukursite unikalia aplinka.

Sienos iš lamelių – taip pat modernus sprendimas. Ant sienų jie atrodo labai stilingi ir elegantiški.