Kaip įrengti nedidelę svetainę su stalu

Kaip įrengti nedidelę svetainę su stalu

Įrengti nedidelę svetainę yra nemenkas iššūkis. Tai gali būti varginanti net kvalifikuotiems interjero dekoratoriams, dizaineriams ir stilistams. Tam reikia tobulo erdvės planavimo, atsižvelgiant į savininko poreikius ir nuoseklų elegancijos bei funkcionalumo derinį.

Didžiausias sunkumas – įrengti nedidelę svetainę su staliuku, prie kurio tilptų kelių žmonių šeima. Šeimos stalas dažnai yra didelis, masyvus baldas, kuriam reikia tinkamo paviršiaus ir erdvės aplink jį. Kaip įrengti nedidelę svetainę su stalu, kad iš vienos pusės jis suteiktų naudojimosi laisvę, o iš kitos – užimtų kuo mažiau vietos? Mes suteikiame jums užuominą!

Mūsų specialistai paruošė keletą patikrintų gudrybių, kurios padės įrengti nedidelę svetainę su stalu. Jie patars, kaip išsirinkti tinkamus svetainės baldus ir juos išdėstyti taip, kad visas išdėstymas būtų ir elegantiškas, ir funkcionalus.

Kaip įrengti nedidelę svetainę su stalu – pasirinkite tinkamą formą

Kokios formos turėtų būti funkcionalus stalas mažai svetainei? Apvalus, ovalus, kvadratinis ar stačiakampis? Kaip išsirinkti tinkamus baldus? Prieš pradėdami ieškoti, atidžiai išmatuokite vietą, kur bus pastatytas stalas ir kėdės. Ši paprasta procedūra leis iš pradžių nustatyti baldų dydį ir formą bei suplanuoti viso interjero išdėstymą. Daug kas priklauso nuo to, kiek turite vietos ir kiek sėdimų vietų reikia turėti prie stalo.

Su mažiausiais sunkumais susiduria tie, kuriems reikia nedidelio stalviršio dviem ar trims žmonėms. Jų išdėstymo galimybės yra daug didesnės. Jie gali rinktis apvalų stalą arba kvadratinį stalą. Gamintojai siūlo tikrai didelį mažų ir vidutinių dydžių svetainės stalų pasirinkimą, kurie puikiai atitiks nedidelės šeimos poreikius. Dauguma šio tipo modelių yra skirti naudoti keturiems žmonėms.

Problema iškyla tada, kai mažoje buto svetainėje turi tilpti šeimos stalas ir kėdės daugiau nei keturiems žmonėms. Įrengiant nedidelę svetainę su stalu, geriausias sprendimas bus kvadratiniai arba stačiakampiai baldai. Juos galima lengvai pastatyti prie sienos ir ištraukti valgymui. Idealus sprendimas tokiam išdėstymui bus dekoratyvinės taburetės ar kėdės, kurios lengvai tilps po stalviršiu, neužimdamos papildomos vietos aplink stalą.

Kaip įrengti nedidelę svetainę su stalu?

Maža svetainė - didelis stalas

Jei bijote, kad per šventes ar šeimos šventes prie nedidelio šeimos stalo nesutilps visi svečiai, apsvarstykite galimybę rinktis sulankstomus baldus. Mūsų nuomone, tai viena geriausių išdėstymo galimybių tiek dizaino, tiek funkcionalumo prasme. Sulankstytas – puiki alternatyva šeimai, o išskleistas telpa net keliolika žmonių. Jei dažnai organizuojate susibūrimus ir žinote, kad prie stalo bus reikalnga papildoma vieta, ištiesiamo stalo pasirinkimas bus puikus pasirinkimas!

Kiekvienas, svajojantis apie apvalų stalą, turi atsiminti, kad nedidelius kambarius papuošti gana sunku. Netinka statyti kampe ar prie sienos, tai nefunkcionalus ir neelegantiškas sprendimas. Apvalus stalas mažoje svetainėje geriausiai atrodo centre, todėl geriau tinka didesniuose kambariuose. Tačiau jei nenorite tokio modelio atsisakyti, rinkitės modelį su atlenkiamu viršumi. Tai neužima tiek daug vietos ir visada galėsite paversti daug didesniu baldu.

SPECIALISTŲ PATARIMAI

Svetainės dekoravimas stalu gali būti nemenkas iššūkis, ypač jei jūsų bute yra nedidelė svetainė. Visų pirma, interjero funkcionalumas. Net ir gražiausiai dekoruota, „užgriozdinta“ erdvė neatstos komforto ir patogumo, kurį suteikia baldų minimalizmas.

Ištraukiamas stalas – būdas įrengti nedidelę svetainę su valgomuoju

Mažose patalpose sujungta svetainė ir valgomasis reikalauja daug daugiafunkcinių sprendimų. Tai ypač svarbu, kai jūsų bute tikrai mažai vietos, o svetainė turi veikti kaip svečių kambarys ir valgomasis vienu metu. Tokiu atveju nėra galimybės priešais sofą turėti atskirą valgomojo stalą ir nedidelį kavos staliuką. Išlankstomas kavos staliukas gali būti puikus sprendimas, norint įrengti nedidelę svetainę bute. Svetainės stalas dažnai yra reguliuojamo aukščio. Dieną, žiūrint televizorių ar atsipalaidavus po vakarienės, jie gali pakeisti kavos staliuką, prie kurio lengvai pasidėsite puodelį kavos. O kai atvyks svečiai, tiesiog pakelkite jį šiek tiek aukščiau, išnaudodami visas staliuko galimybes, pvz., valgydami kartu. Per kelias akimirkas galėsite turėti didelį valgomojo stalą. Taigi, jei galvojate, kaip įrengti nedidelę svetainę su stalu, sulankstomas kavos staliukas su reguliuojamu aukščiu bus geriausias sprendimas.

Taip pat galite labai moderniai įrengti nedidelę svetainę su valgomuoju ir su atvira virtuve. Šio sprendimo dėka galėsime priimti svečius ir ruošti jiems vaišes vienu metu. Derinant svetainę ir virtuvę itin svarbus tinkamas baldų pasirinkimas ir išdėstymas. Stalo ir kėdžių komplektas gali sukurti ribą tarp erdvių – virtuvės ir svetainės. Stalas turi suteikti pakankamai vietos sėdėjimui ir leisti lengvai judėti tarp dviejų zonų – valgomojo ir virtuvės.

Likusius baldus suplanuokite – bute įrengiame nedidelę svetainę

Apriboti dekoratyvinius elementus gyvenamajame kambaryje iki minimumo yra geras sprendimas, jei kambario erdvė labai ribota. Pasirinkite keletą praktiškiausių baldų, tokių kaip: komodos, spintos, vitrinos ir lentynos. Padėkite juos prie vienos iš sienų arba išdėstykite skirtingose ​​svetainės vietose. Rinkitės patogias sofas, fotelius ar kampines sofas. Šis išdėstymas suteikia daug vietos saugojimui ir tuo pačiu patogią vietą sėdėti. Įdėję šiuos pagrindinius dizaino elementus, pagalvokite, kur jis tiks geriausiai.

Atsiminkite! Minimalizmas puikiai tiks mažoje svetainėje. Svetainė su per daug baldų ir priedų gali tapti nefunkcionali ir nepatogi. Interjero formavimui verta rinktis tik būtinus elementus.

Meble do kuchni i pokoju z kuchnią

Maža svetainė bute. Nuo ko pradėti?

Kaip įrengti stilingą ir madingą svetainę su stalu, atsižvelgiant į jo mažą dydį? Štai trys klausimai, į kuriuos reikia atsižvelgti rengiant projektą:

  • planuojamas biudžetas: įrengima neabejotinai reikia pritaikyti prie mūsų turimos pinigų sumos. Nuo jų priklauso ne tik griežtai suprantamas svetainės dizainas bute, bet ir stiliaus pasirinkimas, apstatymo elementai, sienų ir grindų apdaila.

  • funkcionalumas ir patogumas: į nedidelį interjerą neįmanoma sutalpinti ne tik stalo, bet ir daugybės pufų, sofų, sofų-lovų ir kitų baldų, jei negalite tikėtis patogaus judėjimo tarp jų; Valgomajame turi būti pakankamai vietos, kad ji neatrodytų netvarkinga ir teiktų patogių sprendimų

  • erdvės išdėstymas kambaryje: kiekviename buto kambaryje yra apribota erdvė, pvz., durų ir langų išdėstymas, saulės šviesos patekimas ir pan. Interjeras turi būti įrengtas taip, kad būtų atsižvelgta į buto išplanavimą. erdvė interjere.

Raskite savo stilių!

Nedidelė svetainė su skandinaviško stiliaus stalu

Mažoje svetainėje galite sėkmingai naudoti labai madingą skandinavišką stilių. Atrodo, kad viskas čia puikiai dera į nedidelį interjerą: šviesios sienų spalvos, retos dekoracijos ir kokybiški mediniai baldai. Stalas baltu stalviršiu ir nuožulniomis kojomis puikiai papildys skandinavišką svetainės interjerą. Atrodo, kad „Scandi“ stilius yra pritaikytas mažiems interjerams, juos išdėstant kaip niekas kitas.

Jei turite nedidelę svetainę, būtinai išbandykite stilių, įkvėptą Tolimosios Šiaurės tendencijų.

Małe pomieszczenia - funkcjonalny wystrój

Kaip įrengti mažą svetainę su stalu? Vertingas minimalizmas interjero dizaine

Kaip įrengti mažą svetainę minimalistiniu stiliumi? Daug įkvėpimo galite rasti internetiniuose tinklaraščiuose ir vaizdo įrašuose. Rinkitės daug natūralios šviesos ir paprastą interjero išplanavimą. Nedidelės svetainės su stalu dekorą papildys patogi sofa ir du kibirai foteliai.

Stalas minimalistinėje svetainėje

Čia labai svarbu pasirinkti tinkamus svetainės baldus. Į tokią erdvę ne visada pavyksta sutalpinti pilno dydžio stalą. Dalį jos vaidmens perims kavos staliukas. Tada valgomasis perkeliamas į virtuvę, o tai atrodo praktiškesnis sprendimas.

Aranżacje, mieszkanie, pomieszczenie,  wnętrze domu styl skandynawski

Nedidelė glamour svetainė

Maža svetainė bute neatmeta modernių, įspūdingų įrengimų. Galite pabandyti į ją įvesti blizgantį glamūrinį stilių. Kas turėtų būti įtraukta į madingą žavesio saloną? Elegantiški, minkšti baldai ir nedidelis kavos staliukas, būtinai su stikliniu arba veidrodiniu stalviršiu, yra būtini. Didesniame interjere tai gali būti viso dydžio stalas ir minkštos kėdės auksinėmis kojomis.

Jak zaaranżować dom meble z drewna

Ko reikėtų vengti kuriant glamour stilių?

Nors glamūrinis stilius asocijuojasi su blizgesiu, turtu, puošnumu, sodriomis dekoracijomis ir auksavimu, dekoratyvinių aksesuarų skaičius neturėtų būti per didelis. Jei pasirinksite saikingumą, glamour stilius gali atsirasti jūsų mažoje svetainėje. Kokie stalai tiks kasdieniame glamour interjere? Galima rinktis labiau klasikinį arba visiškai modernų modelį. Svarbiausia, kad tai padarytų įspūdį.