Kokį maišytuvą pasirinkti vonios kriauklei?

Kokį maišytuvą pasirinkti vonios kriauklei?

Vonios apdaila yra nepaprastai svarbi. Tinkama keramika, gražios plytelės, unikalūs aksesuarai – visa tai sukurs kažką originalaus ir estetiško, padarys vonios kambarį tiesiog gražų, o naudotis kambariu – malonumą. Mūsų internetinė parduotuvė Abra Meble siūlo platų prekių pasirinkimą, kurie padarys Jūsų vonios kambarį išskirtiniu. Vonios maišytuvai, skirti praustuvams, nusipelno ypatingo dėmesio – pasidomėkite, kaip išsirinkti vonios maišytuvo dydį ir tipą, kad jis geriausiai pasitarnautų.

dwuuchwytowa bateria do łazienkowej umywalki

Koks turi būti praustuvo čiaupas?

Tinkamas praustuvo čiaupas – tai gaminys, kuris atitiks visus jūsų reikalavimus. Todėl jei domitės geru mišiniu oras - vandou, pasirūpinkite vandens aeraciją padidinančiu maišytuvu. Vandens temperatūros reguliavimas bus įmanomas dėl termostatų ir sklandaus reguliavimo vienos svirties maišytuvuose. Visuomeniniuose pastatuose verta įrengti bekontaktį maišytuvą – tai sumažins ligų plitimo galimybę.

Todėl praustuvo čiaupai gali būti tikrai skirtingi. Svarbu ne tik maišytuvo tipas, bet ir praustuvo maišytuvo aukštis (ant stalviršio ar montuojamas ant sienos), taip pat praustuvo maišytuvo montavimo būdas. Taigi kaip išsirinkti praustuvo čiaupą vonios kambariui? Pažvelk!

bateria jednouchwytowa ścienna z ciepłą i zimną wodą

Kokie yra vonios maišytuvai?

Vonios maišytuvai gali būti skirstomi į keletą tipų, priklausomai nuo jų konstrukcijos, surinkimo ar išvaizdos. Galite rinktis stovinčius ir pakabinamus maišytuvus. Laisvai pastatomi modeliai montuojami tiesiai į baldus arba į praustuvą. Renkantis furnitūrą, atkreipkite dėmesį, kad montavimas nebūtų sudėtingas – todėl praustuvėje reikia išpjauti atitinkamą skylę. Kalbant apie vonios baldų komplektus, tokias skyles lengviau išpjauti, todėl maišytuvo padėties nustatymas yra lengvesnis. Pakabinamus maišytuvus galima montuoti kaip potinkinius, verta rinktis šį modelį, jei norite įrengti modernų vonios kambarį.

Taip pat svarbu ir rankenų tipas. Šiuolaikiniame interjere dažniau naudojami vienos rankenos maišytuvai, o klasikinėse kompozicijose dažniau naudojami dviejų rankenų vonios maišytuvai. Praustuvo maišytuvas turi būti patogus naudoti, todėl rinkitės tokį tipą, kuris tiks jums ir jūsų šeimai.

Vonios kambario įranga yra praktiška, bet ir estetiška. Renkantis praustuvo čiaupą, verta atsižvelgti į viso vonios kambario išvaizdą, prie keramikos, plytelių ir spalvų derinamas čiaupas pabrėš išdėstymą ir taps unikaliu interjero elementu.

Termostatinės galvutės ir termostatiniai čiaupai

Praustuvo čiaupas turi būti funkcionalus ir saugus. Būtinai nustatykite tinkamą vandens temperatūrą, kad išvengtumėte nusiplikymo. Taip sutaupysite ir vandens, nes iš čiaupo iš karto gali ištekėti tinkamos temperatūros vanduo.

Praustuvo maišytuvas su termostatu ypač praverčia, kai vonios kambaryje naudojasi vaikai. Tokie praustuvo maišytuvai yra saugūs vaikams ir yra lengvai naudojami. Tai užtikrina aukščiausio lygio higieną ir saugumą. Renkantis praustuvo čiaupą, verta rinktis modelį su termostatu.

jak wybrać baterię łazienkową?

Kaip išsirinkti tinkamo dydžio vonios maišytuvą?

Prieš perkant praustuvo maišytuvą, verta pasidomėti montavimo elementų, prie kurių bus jungiamas maišytuvas, dydį. Vamzdžių plotis instaliacijoje ir vonios maišytuve turi būti vienodas. Šiuolaikiniai įrenginiai yra universalūs ir jiems tiks beveik visi maišytuvų modeliai. Senesnės instaliacijos gali būti šiek tiek platesnės, vonios maišytuvus galite montuoti su siauresniu apšvietimu, tačiau reikės naudoti atitinkamus adapterius. Todėl vonios maišytuvo dydis yra svarbus, jei nesate tikri dėl montavimo, verta pasikonsultuoti su specialistu.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad tinkamai išsirinktumėte tinkamą vonios maišytuvą?

Praustuvo maišytuvai skiriasi dydžiu, montavimo būdu ir išvaizda. Tinkamas praustuvo čiaupas pabrėš jūsų vonios kambario dizaino grožį. Todėl bateriją verta įsigyti ir estetiniu požiūriu.

Stalviršiai praustuvai turi labai savitą išvaizdą – stalviršis su keraminiu dubenėliu yra šiuolaikiškas ir estetiškas. Tačiau į tokį praustuvą sumontuoti čiaupą yra sunkiau, jis montuojamas į stalviršį arba kaip įleidžiamas modelis. Stalviršyje sumontuotas čiaupas turi būti aukštai, kad netrukdytų vandens tekėjimui ir vanduo neišsilietų per praustuvo kraštą.

Klasikiniams vonios kambariams skirti vonios maišytuvai dažnai parduodami kaip dviejų rankenų, montuojamas ant sienos modelis. Maišytuvas dažnai būna šiek tiek sulenktas snapelio gale. Snapelis nėra ilgas, tačiau maišytuvas turi didelę estetinę vertę ir gali būti išskirtinai dekoruotas.

umywalka nablatowa i bateria - pokrętła zainstalowane na ścianie

Savo ruožtu modernesnio interjero maišytuvas – minimalizmu ir paprastumu pasižymintis gaminys. Čiaupas neturi būti per didelis, snapelio forma paprasta. Maišytuvai dažnai būna aukšti ir su viena rankena. Jei įrengiamas praustuvas ant stalviršio, praustuvo čiaupas dažnai montuojamas ne centre už praustuvo, o dešinėje pusėje, todėl minimalizmas ir paprastumas šiek tiek sulaužomi. Tai neturi įtakos tinkamam jo veikimui ir funkcionalumui.

Snapelis gali būti montuojamas ir ant sienos šiuolaikiniuose vonios kambariuose, tačiau svarbu pasirinkti montavimą ir atitinkamą paslėptą elementą. Patraukliai atrodo potinkiniai praustuvo maišytuvai, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad pasirinktumėte tvirtą ir patvarų modelį, kadangi tokį praustuvo maišytuvą suremontuoti gali būti sunku.