Kaip teisingai išdėstyti lovą miegamajame?

Kaip teisingai išdėstyti lovą miegamajame?

Kaip teisingai išdėstyti lovą miegamajame?

Funkcionalus ir gražus miegamasis? Toks ryšys įmanomas! Tinkamas lovos, spintų, naktinių staliukų, komodų ir kitos įrangos išdėstymas miegamąjį pavers tinkama vieta poilsiui ir vizualiai patrauklia. Tinkamai išdėstę baldus taip pat galite įgyti daug papildomos erdvės, o miegamojo išvaizda pradžiugins kiekvieną.

Derinant įrangą miegamajame tikrai verta vadovautis feng shui principais ir derinti atskirų elementų išdėstymą prie durų ir langų. Svarbiausias baldas kiekviename miegamajame neabejotinai bus lova, todėl šiame straipsnyje mes sutelksime dėmesį į šį elementą. Pažiūrėkite, kokia lovos padėtis lango ir durų atžvilgiu bus pati palankiausia, pasidomėkite, kaip pastatyti lovą mažame miegamajame ar siaurame miegamajame, taip pat kaip sureguliuoti įrangą, kad erdvė būtų funkcionali ir patrauklus.

Jei nežinote, kaip pasistatyti lovą, tai lengvai išmoksite iš šio straipsnio.

 

Kaip išdėstyti lovą pagal feng shui principus?

Feng shui taisyklės, kaip pastatyti lovą miegamajame, yra labai paprastos – baldas turi būti nugara į sieną, bet ne priešais duris. Pagal feng shui filosofiją lovos negalima statyti tiesiai po langu.

Lovos padėtis skirta sukurti patogią ir patrauklią erdvę. Vadovaujantis feng shui principais susikursite ne tik patogų ir ramų miegamąjį, bet ir kambarį, kuris bus tiesiog funkcionalus.

Pastatyti lovą priešais duris yra bloga mintis ne tik dėl feng shui priežasčių – iš koridoriaus matoma lova sumažins privatumą, o miegamasis yra itin intymi vieta. Jei norite patalpinti lovą patalpoje, atminkite, kad miego kokybė taip pat reiškia ir tinkamo privatumo bei intymumo užtikrinimą miegantiems žmonėms.

 

Ką feng shui sako apie erdvę namuose?

Įrengiant gyvenamąsias patalpas vis dažniau taikomi feng shui principai. Patraukli feng shui filosofija sukurta siekiant sukurti patogias gyvenamąsias vietas, kuriose galėsite atsipalaiduoti nuo streso ir kasdienio šurmulio. Pagal feng shui principus galite sutvarkyti ir savo miegamąjį, meistriškai jame išdėliodami baldus. Taisyklėmis galima vadovautis ne tik dėl lovos išdėstymo, bet ir įrengiant drabužių spintą ar komodą.

Sumanus įrangos išdėstymas pagal feng shui principus gali atnešti gerovę į namus, padėti šeimos reikaluose ir užtikrinti gerovę. Netinkamas baldų išdėstymas gali duoti visiškai priešingus rezultatus.

 

Kur turėtų būti miegamasis?

Pagal feng shui principus ir miego komfortui miegamasis turėtų būti pietvakarinėje namo dalyje. Įrengiant erdvę miegamajame, verta atsižvelgti į šį faktą.

Miegamojo įrengimo taisyklės skiriasi ir dažnai priklauso ne tik nuo feng shui, bet ir nuo miegamojo stiliaus. Kur dėti lovas taip pat gali lemti interjero stilius ir, žinoma, individualūs vartotojų pageidavimai.

 

Kur turėtų būti lova, atsižvelgiant į pasaulio kryptis?

Verta lovą išdėstyti ne tik pagal feng shui principus, bet ir nepamiršti tinkamai išdėstyti baldus pagal pasaulio kryptis. Dėl to, kad Žemė turi savo magnetinį lauką, geras lovos išdėstymas pagal šį lauką ir feng shui principus užtikrins geresnį poilsį ir tvirtesnį miegą.

Todėl lova turi būti pastatyta taip, kad viršutinė lovos dalis būtų nukreipta į šiaurę, o apatinė – į pietus. Dėl to galva bus nukreipta į šiaurę, o kojos - į pietus. Toks išdėstymas užtikrina, kad miegančiojo kūno magnetinis laukas ir Žemės magnetinis laukas būtų tinkami, veiktų kartu ir užtikrintų geresnį miegą.

Todėl lovą geriausia statyti prie šiaurinės sienos taip, kad galvūgalis būtų prie šios sienos. Atminkite, kad jei norite teisingai pastatyti lovą, taip pat turėtumėte tinkamai pastatyti lovos galvūgalį sienos atžvilgiu. Nestatykite per arti sienos, geriau baldus šiek tiek atitraukite, kad nesugadintumėte ir nesuteptumėte sienų.

 

Kokia lovos padėtis lango atžvilgiu bus geriausia?

Pagal feng shui taisykles, lova neturėtų būti tiesiai prie lango. Toks išdėstymas ne tik atitinka feng shui filosofijos šūkį, bet ir užtikrins patogumą bei saugumą. Atidaryti langą be lovos po juo bus lengviau. Tėveliai ir augintinių šeimininkai taip pat turėtų pasirūpinti saugumu, tvarkydami lovą – padėjus lovą per arti lango gali įvykti nemalonių nelaimingų atsitikimų, todėl geriau jų išvengti perkeliant baldus.

Verta pastatyti lovą taip, kad ji būtų gerai apšviesta natūralios šviesos. Tačiau jei nemėgstate tiesioginių saulės spindulių, galite perkelti lovą arba nusipirkti žaliuzes ar užuolaidas.

Žmonės, kurie mėgsta matyti dangų už lango, turėtų padėti savo lovą taip, kad aiškiai matytų nakties ar ryto dangų.

 

Kaip įstatyti lovą į siaurą miegamąjį?

Feng shui principai yra svarbūs, tačiau kartais realybė labai apriboja gyventojų galimybes. Nustatyti lovą į pagrindines kryptis neįprastose patalpose gali būti tikrai varginanti ar net neįmanoma. Gali būti ypač sunku sutalpinti lovą siaurame kambaryje.

Siaurame miegamajame lovą verta pastatyti taip, kad ji netrukdytų judėti po kambarį. Geras pasirinkimas yra visiškai užpildyti vieną kambario dalį – tai idealu, ypač kai viename kambario gale nėra lango.

Siaurame miegamajame lovą taip pat galite pastatyti palei ilgą sieną. Tačiau nepamirškite palikti bent 60 cm tarpo tarp sienos ir lovos ir neužblokuokite šios vietos jokiais papildomais baldais.

Lovos kryptis neįprastame miegamajame nėra paprastas dalykas. Projektuojant verta pagalvoti, ar įsigyti pagal užsakymą pagamintą lovą, kuri, pavyzdžiui, puikiai įsilies į kambarį, užpildys erdvę viename kambario gale.

 

Kaip pastatyti lovą mažame kambaryje?

Pastatyti lovą mažame miegamajame gali būti ne mažiau sudėtinga. Nedidelis kambarys atrodys netvarkingas ir chaotiškas, jei lova nebus tinkamai padėta. Mažame miegamajame lovą verta pastatyti per vidurį, galvūgalį priglausti prie sienos, gražiai užpildyti erdvę. Esant tokiai situacijai, lova bus pasiekiama iš trijų pusių. Tai geras pasirinkimas, ypač didelės lovos atveju, prie sienos galima sėkmingai pastatyti mažesnį baldą vienam asmeniui.

Dideliame miegamajame taip pat verta lovą pastatyti kambario viduryje, galvūgalį priglausti prie sienos. Nepamirškite nestatyti lovos priešais duris, kad ir koks didelis miegamasis būtų.

 

Kaip išdėstyti dvigulę lovą ir viengulę lovą?

Lovos padėtis turi įtakos ne tik estetikai, bet ir funkcionalumui. Todėl, jei norite teisingai pastatyti lovą, pasirūpinkite, kad viengulė lova būtų pasiekiama bent iš vienos pusės, o dvigulė – iš dviejų pusių. Ši taisyklė galioja ir dideliam miegamajam – lova turi būti prieinama, o naudojimasis baldais neturėtų sukelti jokių sunkumų.

Miegamojo išdėstymas turėtų džiuginti, tačiau nereikia pamiršti, kad erdvė turėtų būti patogi, visų pirma, namo ar buto savininkui. Gerai pastatyta lova garantuos ramesnį miegą, tačiau jei manote, kad feng shui principai jums netinka, pritaikykite miegamąjį pagal savo poreikius ir pageidavimus.

 

Koks baldų išdėstymas miegamajame bus geriausias?

Viena yra tai, kur reikia pastatyti lovą, bet ne mažiau svarbu ir kitų įrangos dalių padėtis. Miegamojo išdėstymas yra ne tik lova, bet ir naktiniai staleliai, drabužių spintos, komodos ir tualetiniai staliukai. Todėl bus svarbu ne tik kaip pastatyti lovą, bet ir kaip išdėstyti kitus baldus.

Naktiniai staleliai dažniausiai dedami lovos viršuje, kur yra galvūgalis. Be naktinių staliukų, abiejose lovos pusėse verta pastatyti ir šviestuvus ar naktinius šviestuvus. Lova neturėtų būti apsupta per daug baldų, todėl spintą ar komodą pastatykite priešingoje kambario pusėje. Tinkamas lovos išdėstymas miegamajame lango ir durų atžvilgiu leis gauti vietos, tinkamos kitiems baldams.