Kaip įrengti pusryčių kampelį mažoje virtuvėje?

Kaip įrengti pusryčių kampelį mažoje virtuvėje?

Šiuolaikiniai interjero dizainai – tai funkcionalumo, estetikos ir naudojimo komforto derinys. Daugiausia dėmesio skiriama sprendimams, kurie leidžia išlaikyti šias tris funkcijas. Sutvarkyti nedidelę virtuvę dėl mažos erdvės gali atrodyti sunkiau, tačiau turint gerą planą ir idėją sukurti įdomų ir praktišką interjerą nebus taip sunku.

Mažoje erdvėje ypač svarbu atkreipti dėmesį į funkcionalumą. Virtuvė – tai ne tik patiekalų ruošimo vieta, bet daugumai žmonių tai yra ir maisto valgymo erdvė, tad virtuvėje verta pasirūpinti kad ir nedideliu pusryčių kampeliu. Todėl išsirinkite tinkamus virtuvės baldus, rinkitės įdomias spalvas ir medžiagas bei planuokite erdvę taip, kad virtuvės išdėstymas džiugintų ir būtų funkcionalumo pavyzdys.

Kaip įrengti patogų valgomojo kampą mažoje virtuvėje?

Mažoje virtuvėje turėtų būti tik būtiniausia įranga – mažos virtuvės išdėstymas reikalauja ypatingo dėmesio, nes, skirtingai nei didelėje virtuvėje, joje nėra vietos dideliam kiekiui baldų ar buitinės technikos. Būtina pasirūpinti šaldytuvu, virykle ir kriaukle. Likusią erdvę galima užpildyti pakabinamomis ir stovinčiomis spintelėmis.

Jei žinote, kad neįrengsite atskiro valgomojo arba svetainėje esantis stalas nebus naudojamas kasdieniniam maistui, virtuvėje būtinai palikite vietos pusryčių kampeliui.

Kalbant apie mažą virtuvę, visų pirma atminkite, kad stalai gali užimti daug vietos. Mažoje virtuvėje svarbu, kokio modelio stalą pastatysite. Mažose patalpose tikrai reikėtų vengti didelės įrangos ir baldų – rinkitės mažus, tačiau praktiškesnius modelius. Pusryčių kampelis nebūtinai turi būti didelis.

 

Kur pastatyti pusryčių kampelį, pažymint svarbiausias virtuvės zonas?

Mažos virtuvės atveju erdvės planavimas bus ypač svarbus. Pusryčių kampelis neturi trukdyti judėti kambaryje tiek tada, kai juo niekas nesinaudoja, tiek kai kas nors valgo šalia. Mažoje virtuvėje tai labai svarbu! Todėl patartina pusryčių kampelį pastatyti virtuvės kampe arba viename iš virtuvės galų.

Svarstydami, kaip įrengti nedidelę virtuvę, ypatingą dėmesį atkreipkite į atskirų virtuvės baldų plotį ir ilgį. Prieš įrengiant kambarį pravartu suplanuoti, piešiant jį ant popieriaus lapo.

Kur pastatyti stalą siauroje virtuvėje?

Mažų kambarių interjera sunku sutalpinti į vieną maišą – mažos erdvės gali būti įvairiai skirtingos ir prie kiekvienos virtuvės pravartu prieiti individualiai. Siaura, bet gana ilga virtuvė nusipelno ypatingo dėmesio.

Įrengiant mažas virtuves, kurios yra gana siauros, pravartu prie vienos iš sienų pastatyti daugybę virtuvės baldų. Viename virtuvės gale verta įrengti pusryčių kampelį. Tada stalas pastatomas prie sienos, o šalia pastatomos kėdės. Įdomiuose ir moderniuose virtuvės įrengimuose stalas tokiame kampe gali būti ir virtuvės stalviršio pratęsimas. Mažoje virtuvėje tai leidžia sutaupyti vietos ir optiškai padidinti interjerą.

 

Kaip sutvarkyti kampą turint omenyje virtuvės langus?

Prieiga prie dienos šviesos yra labai svarbi ir jokios lemputės ar lempos negali pakeisti natūralios šviesos. Įrengiant kampą, stalą pravartu pastatyti prie lango. Dėl to dienos šviesa apšvies stalą ir padarys valgį malonesnį.

Tikrai neverta stalo dėti ant priešingos sienos. Prie stalo sėdintys žmonės savo kūnais užstos šviesą.

Nepriklausomai nuo išdėstymo, taip pat turėtumėte pasirūpinti dirbtine šviesa. Šiame vaidmenyje geriausiai tiks gerai parinktos pakabinamos lempos.

 

Kokias spalvas pasirinkti, norint papuošti nedidelę virtuvę su pusryčių kampeliu?

Svarbu ne tik įrengti nedidelę virtuvę, bet ir kokios spalvos bei raštai įvedami į patalpą. Žmonės, kurie jau išbandė savo jėgas savarankiškai projektojant erdvę, puikiai žino, kad tamsios spalvos mažuose interjeruose netinka. Mažoje virtuvėje geriau rinktis šviesias spalvas, kurios vizualiai padidins virtuvę.

Taip pat gera idėja virtuvėje valgomojo kampą įrengti šviesiomis spalvomis. Tai taikoma sienoms, grindims ir net patiems baldams. Šviesūs atspalviai pagyvins virtuvę. Ant sienų verta rinktis baltą spalvą. Jei norite sušildyti interjerą, ant grindų galite iškloti šviesios medienos spalvos vinilo plokštes arba medį primenančias plyteles.

Stalą ir kėdes taip pat galima nudažyti baltai. Balti virtuvės baldai puikiai tiks tiek prie klasikinių derinių, tiek prie modernesnių sprendimų.

Kokiais baldais įrengti patogų valgomojo kampelį?

Išsirinkti tinkamus virtuvės baldus mažai virtuvei – pusė darbo! Nėra prasmės investuoti į didelę ir plačią įrangą – tokie baldai gali tiesiog netilpti mažoje virtuvėje. Mažos virtuvės įranga turi būti nedidelė, tačiau praktiška ir patogi.

Virtuvės kampe turėtų būti stalas. Tačiau neverta rinktis plačių ir ilgų modelių, gerai parinkti stalo dydį, kad jis tiktų prie kambario. Virtuvės stalas dažniausiai bus dedamas viena puse prie sienos, todėl siauri modeliai yra ypač naudingi.

Įdomi idėja, apie kurią jau rašėme, tikrai bus virtuvės stalviršio pailginimas ir papildomos erdvės pavalgymui sukūrimas.

 

Kaip atrodo valgomojo kampelis virtuvės saloje?

Kurdami dizainą daugelis žmonių nusprendžia turėti atvirą virtuvę. Atviroje virtuvėje erdvė atrodo didesnė. Nedidelę virtuvę atidarius į svetainę taip pat galima įdomiau panaudoti erdvę. Tokiame išdėstyme gali tilpti net didelis ištraukiamas stalas.

Vietą tarp virtuvės ir svetainės verta atskirti stalu arba virtuvės sala. Tinkamai aukšta virtuvės sala pasitarnaus kaip baras, taip pat gali būti įrengta kaip pusryčių kampelis.