Originalūs madingi kilimai – kokie raštai ir spalvos taps 2024 metų hitu?

Originalūs madingi kilimai – kokie raštai ir spalvos taps 2024 metų hitu?

Jau seniai žinoma, kad gražiai parinkti aksesuarai sukuria unikalų interjerą ir suteikia patalpoms savito charakterio. Tarp dekoratyvinių elementų ypatingą vietą užima kilimai – ši unikali tekstilė puošia grindis ir vaikščiojimą po namus ar butą daro daug malonesnį.

Kambariuose klojamas kilimas turi atitikti kambario interjero stilių. Todėl svarbios bus ne tik spalvos, bet ir raštai bei net kilimo forma. Mada greitai keičiasi, todėl verta pasidomėti, kokios interjero dizaino tendencijos šiuo metu vyrauja, kad įsigydami naują įrangą galėtumėte prie jų prisitaikyti.

modne dywany na 2023

Kokie kilimai bus madingiausi 2024-aisiais?

Jei norite gražiai papuošti savo butą ar namą, būtinai įsigykite madingą kilimą. Madingiausi kilimai galės neatpažįstamai pakeisti erdvę.

Kuriant interjero dizainą, kambario kilimas atlieka keletą funkcijų. Tai estetinė puošmena, slopina žingsnius, suteikia interjerui jaukios atmosferos ir apsaugo grindis nuo pažeidimų. Dėl šių savybių kilimus lengva išdėlioti kambariuose, todėl verta pasirūpinti, kad jie būtų madingi.

Artėjantį sezoną pasiteisins įvairūs variantai, tad kiekvienas galės išsirinkti sau tinkantį. Rekomenduojami raštuoti gaminiai – tiek dekoruoti faunos įkvėptais raštais, tiek geometriniais raštais. Drąsias spalvas dažnai lydi prislopintos spalvos, taip pat skirsis ir medžiagos, iš kurių gaminami kilimai.

wnętrze z modnym dywanem

Iš kokių medžiagų kilimai?

Madingi kilimai – tai gaminiai, kurie traukia akį ir tampa įdomiais erdvės elementais, tačiau madingi yra elementai, kurie dera prie dabartinių ne tik interjero, bet ir visuomenės tendencijų. Jau keletą metų vyrauja įdomi ir labai naudinga mada gaminti elementus iš natūralių medžiagų, taip pat vyrauja „zero waste“ tendencija, t. y. be nereikalingo žaliavų švaistymo.

Dėl šios priežasties itin išpopuliarėjo natūralios medžiagos, kurios naudojamos ir kilimų gamyboje. Ateinantį sezoną bus populiarūs madingi vilnoniai bei iš nendrių ir bambuko pagaminti kilimai. Šio tipo gaminiai turi gražią išvaizdą.

Dažnai kambarį galima įrengti pigiau naudojant naudotus daiktus. Tas pats pasakytina ir apie kilimus. Galite nusipirkti gražų kilimą, pavyzdžiui, sendaikčių turguje. Naujas kilimas gali kainuoti nemažus pinigus, tačiau iš kito įsigytas kilimas gali pasirodyti toks pat madingas kaip naujas, be to, jis bus daug pigesnis. Tai puikus pasirinkimas, ypač vintažiniam ir retro interjerui.

 

Kokios spalvos bus geriausios 2024 m.?

Madingi kilimai ateinantį sezoną turėtų pasižymėti unikaliomis spalvomis. Mūsų Abra Meble internetinėje parduotuvėje rasite madingiausių gražių spalvų gaminių.

Ryškios spalvos tikrai bus populiarios. Jei tokios spalvos jums neprieštarauja, rinkitės fuksijos, geltonos ar oranžinės spalvos atspalvio kilimėlį. Puikiai tiks ir 2023 metų spalva Viva Magenta.

Stiprios spalvos tiks ne kiekvienam, tad 202ė tendencijas atitinkančiam šiuolaikiškam kilimui bus daugiau pasirinkimų. Modeliai iš natūralių medžiagų dažnai bus parduodami švelnesnių spalvų, ypač žemiškų ir švelnių pilkų atspalvių. Tokie modeliai puikiai tiks vintažiniame ar retro interjere!

dywan z wełny do salonu

Kuris kilimo raštas geriausiai pasiteisins ateinantį sezoną?

Madingos spalvos dar ne viskas – gaminio raštas dažnai vaidina svarbų vaidmenį nustatant, ar kilimas madingas, ar ne. Šiuolaikiniame interjere dažniau atsiranda geometrinės formos, o klasikiniuose – augaliniai motyvai. Pasiūlymų yra daug, todėl kiekvienas gali nesunkiai išsirinkti kažką sau, kad kiekviename kambaryje būtų madingas kilimas.

Kilimų dizaineriai nenustoja stebinti, todėl modernūs 3D kilimų modeliai tikrai išliks madingi. Realistiški spaudiniai yra idealus pasirinkimas šiuolaikiniame interjere. Jie puikiai tiks miegamajame, svetainėje ar prieškambaryje. Spauda gali turėti unikalų raštą, o spaudos technologija gali atspindėti net smulkiausias detales. Toks kilimas gali imituoti medžio, natūralaus akmens, plytelių raštus ir spalvas, bet gali veikti ir kaip paveikslas ant grindų. Tarp aksesuarų tai tikras hitas!

 

Kokios kilimų formos pasiteisins 2024 m.?

Madingas kilimas – tai įdomios formos kilimas. Šiuo klausimu galite rinktis iš stačiakampių, kvadratinių, ovalių, apvalių ir neįprastų formų kilimų. Geros formos kilimas gražiai užpildys erdvę kambaryje ir taps įdomia įranga.

Didelis, stačiakampis arba kvadratinis kilimėlis yra puikus pasirinkimas miegamajam ar svetainei. Valgomajame puikiai tiks ovalūs arba apvalūs kilimėliai, padėję po stalu. Įdomūs žvaigždžių ar gyvūnų formos kilimėliai yra tikras malonumas vaikams.

Ateinantį sezoną dominuos apvalios formos. Viena vertus, tai įdomus ir raminantis variantas.

wnętrze z dywanem

Praktiška ar estetiška?

Gražūs ir patrauklūs madingi kilimai turėtų papuošti kambarius. Tačiau ar verta rinktis madingą kilimą, kai jis bus nefunkcionalus? Žinoma ne! Madingi kilimai turi būti ne tik gražūs, bet ir praktiški.

Kavos staliukai, lentynos, foteliai, sofos ar sofos kartais perkeliami per grindis. Šio tipo baldai turi daug aštrių briaunų, todėl kilimas puikiai apsaugos grindis nuo pažeidimų. Madingi kilimai taip pat padeda įveikti garsą.

Palanku pasirinkti ne tik gražų kilimą, bet ir gaminį, kuriuo bus malonu vaikščioti, lengvai valosi ir nesikaups per daug dulkių. Patrauklūs ir madingi interjero kilimai – tai gaminiai, kurie yra tiek estetiški, tiek praktiški.

Vis dažniau priimamas sprendimas įsigyti madingos įrangos. Kilimai šiuo klausimu nieko keisto – tokie daiktai kaip kilimai gali nesunkiai pakeisti interjero charakterį, todėl naudojami, kai norima nebrangiai pakeisti interjero stilių.