Kaip pasidaryti komodą DIY

Kaip pasidaryti komodą DIY

Ar nesėkmingai ieškote tobulos pagal užsakymą pagamintos komodos, naktinių staliukų, tualetinio staliuko, svetainės spintos ar puošnios svetainės knygų spintos? DIY – pasidaryk pats! Taip sukursite unikalius baldus jums puikiai tinkančioje kompozicijoje. Žemiau mes žingsnis po žingsnio pasakysime, kaip patiems pasidaryti komodą. Nesijaudinkite, paprasto baldo kūrimas yra užduotis, kurią tikrai galite atlikti. Pradėkite nuo gero plano ir medžiagų paruošimo. Tai puikus būdas nuimti stresą ir atrasti naujų įgūdžių.

Komoda – kaip išsirinkti tobulą baldą?

Net didžiulis gamintojų kataloguose esančių baldų asortimentas ne visada visiškai atitinka mūsų lūkesčius. Tikslinės patalpos dydžio neatitinkantys matmenys, nekokybiškos medžiagos ar apdaila, funkcionalumo trūkumas lemia, kad tobulos komodos įsigijimas gali užtrukti savaites ar net mėnesius. Jei svajonių komodos paieškos užtrunka amžinai, verta pagalvoti apie tobulo baldo gaminimą patiems.

Pasigaminti savo baldus, įskaitant svetainės komodas, yra kiekvieno reikalas. Tam nereikia didelių rankinių įgūdžių ar specialių įrankių. Kartais tereikia gero straipsnio arba internete rasto mokomojo vaizdo įrašo. Pastaraisiais metais išpopuliarėjusios „pasidaryk pats“ tendencijos dėka praktiškai kiekvienas iš mūsų galime susikurti unikalų namų apstatymą. Pačiam pasigaminti komodą nereikia išleisti daug pinigų stilingam baldui. Tačiau tai gali padėti jums sukurti kompozicijas tiesiai iš interjero žurnalo.

Baldai pagal užsakymą – kaip pasigaminti patiems?

Svarbiausia, žinoma, dėmesys detalėms ir tinkamų gaminių pasirinkimas. Taip pat pagalvokime, kokiu stiliumi bus pagaminti mūsų baldai. Kad pastatyta komoda būtų funkcionali, iš anksto nuspręskime, ką ir kur saugosime – tai pasiteisins planuojant erdvę tarp lentynų ir stalčių dydį.

Pradėkime nuo gero komodos dizaino paruošimo. Būtina numatyti ne tik bendrą komodos išvaizdą ir baldų formą, bet ir tikslius visos spintos bei atskirų jos elementų išmatavimus. Kurdami projektą įvertinkime jo funkcionalumą ir vaidmenį, kurį jis turi atlikti. Taip pat nustatykime stalčių apkrovą ir atskirų elementų prijungimą.

„Pasidaryk pats“ komoda – pradėkime

Atlikus kruopštų projektą, laikas pasirinkti reikalingas medžiagas, priedus ir įrangą. Apsvarstykime, iš ko bus mūsų komoda.Galime rinktis iš lentų arba į medį panašių lentų. Rinkdamiesi atsižvelkime ne tik į tinkamą medžiagos ilgį, bet ir į jos storį. Nepamirškite, kad pirkimo vietoje dažniausiai galima iškirpti atskirus elementus iki atitinkamo dydžio.

Daugumą statybinių medžiagų turėtume iš anksto užsisakyti statybų parduotuvėje, medienos gamykloje ar dailidės dirbtuvėse, kur gausime gabalus supjaustytus pagal dydį. Mums taip pat nereikia jokių specialių įrankių.

Į savo pirkinių sąrašą taip pat įtraukite:

· baldų kaiščiai, varžtai

· dangteliai;

· vinys;

· Greitai kietėjantys medienos klijai;

· pasirinktos spalvos akriliniai dažai;

· matinis vandens lakas;

· bėgeliai;

· baldų stalčių rankenėlės;

· kojos ir ratai (pasirinktinai);

· MDF plokštės stalčiams ir komodoms;

· medinė lenta stalviršiui;

· dekoratyvinės apdailos juostos, klijuotos aplikacijos (pasirinktinai);

·  švitrinis popierius, atsuktuvas, kampinis pjūklas, dailidės spaustukai.

Kaip pasidaryti komodą – žingsnis po žingsnio

Paprasti „pasidaryk pats“ baldai, nesudėtingo dizaino, dažniausiai sukuriami labai greitai. Žemiau pateikiamas žingsnis po žingsnio aprašymas, kaip patiems pasidaryti praktišką spintelę.

1 žingsnis – komodos korpusas

Kai turėsime visus ingredientus, turėtume pradėti nuo spintelės korpuso konstrukcijos. Pirmiausia išgręžkime skylutes varžtams ir kaiščiams (šios skylės negręžkite). Spintos šonus ir viršutinę bei apatinę lentynas sujungkime baldiniais kaiščiais, klijais ir galbūt medvaržčiais. Atminkite, kad konfirmatai turi būti trumpesni nei lentos storis. Spintelės šonus galime papuošti apdailos juostele. Prieš pradėdami dirbti su interjeru, galime lengvai užtepti pirmąjį dažų sluoksnį ant korpuso.

2 žingsnis - komodos rėmas

Kai paruošime šonus ir apačią, laikas pridėti horizontalias atramas – sukurti vadinamąsias rėmas, pertvaros prie stalčių laikymo. Išmatuokite vietą, kurioje tilps stalčius, ir pastatykite stalčius, kad jie tilptų. Nepamirškite palikti kelių mm tarpo kairėje ir dešinėje pusėse. Pertvaros montuojamos varžtais iš viršaus ir apačios. Sukurtų kišenių viduje pritvirtiname savo stalčių kreipiklius.

3 žingsnis – stalčiai

Pradedame statyti stalčius. Sujunkite anksčiau supjaustytas dalis ir fasadus klijais. Norėdami sustiprinti konstrukciją, galite įklijuoti mažus 2 cm x 2 cm kvadratinės medienos gabalus kiekvienoje sekcijų jungimo vietoje. Prisukite volelius į šonus.

4 žingsnis - laikas dažyti

Kitas žingsnis – kojelių ir stalčių dažymas. Taip pat ant korpuso galime tepti antrą dažų sluoksnį (jei, žinoma, pirmasis sluoksnis jau išdžiūvęs). Kai kojos išdžius, priklijuokite jas prie spintelės dugno ir prisukite prie apatinės spintelės lentynos.

5 žingsnis – komodos stalviršis

Pasirūpinkime, kad medinis komodos viršus būtų tinkamai apdailintas – galite apklijuoti grūdėtumo raštą išryškinančia dėme, tada priklijuoti prie viršutinės spintelės lentynos ir prispausti dailidės spaustukais.

6 žingsnis – galutinis vinis

Surinkus stalviršį, beliko surinkti galinę spintelės dalį. Tam galime naudoti plonas lentas, vadinamąsias atgal, tiesiog prikalkite jį prie konstrukcijos. Tačiau jei naudojame lentą, padarykite kelias skylutes ir įsukite į jas varžtus (geriausia iš viršaus, apačios ir šonų).

7 žingsnis – komodos lakavimas

Galiausiai tereikia viską apsaugoti vandens pagrindo laku ir pritvirtinti rankenėles. Taip pat verta užmaskuoti varžtus su dangteliais.

Kaip pasidaryti spintelę su siela?

Tikiuosi, kad mūsų instrukcijos bus naudingos ir jūs išbandysite savo jėgas. Rankų darbo baldai niekada neišeina iš mados. „Pasidaryk pats“ spinta – tai unikalus namų įrengimas, kuris puikiai atitiks visus jūsų poreikius. Paprastos jaunystės komodos, miegamojo komodos ar prieškambario komodos statymas yra tik pradžia. Galime suteikti tam konkretų stilių. Mūsų kabinetas neturi būti nuobodus. Viskas priklauso nuo likusios mūsų salono įrangos ar meninės vizijos iš viršaus į apačią. Geras būdas pakeisti jau turimą komodą – pridėti aplikacijas, ažūrines plokštes ar veidrodinius lipdukus. Tai puikus būdas pasiekti madingą vintažinį, glamūrinį, Hamptono ar Niujorko stilių savo interjere.