Kaip nuo čiužinio pašalinti dulkių erkutes, dėmes ir kitus nešvarumus?

Kaip nuo čiužinio pašalinti dulkių erkutes, dėmes ir kitus nešvarumus?

Čiužinio pirkimas yra vienas dalykas, bet kai jį turime, norime, kad jis būtų kuo geresnės būklės.

Būtinai peržiūrėkite keletą mūsų patarimų, kurie padės atsikratyti dėmių ir erkių ir taip prailginti čiužinio tarnavimo laiką.

Reguliariai siurbkite čiužinį
Tai vienas iš paprasčiausių ir efektyviausių sprendimų, kaip pašalinti dulkes ir erkes. Siurbdami čiužinį taip pat išvengsite didelių dėmių susidarymo, kurios, veikiamos dideliu dulkių kiekiu, tampa labiau matomos ir sunkiau pašalinamos.

Atsisveikink su dulkių erkutėm!

Dulkių erkutės dažnai sukelia alergiją, todėl verta reguliariai jas šalinti iš čiužinio. Čia praverčia visokios pudros, apmušalų valymo skysčiai ir dėmių valikliai – jie švelniai veikia odą, nesukelia alergijos ir dirginimo.

O kaip su dėme?

Esant tokiai situacijai, reikėtų naudoti fermentinius dėmių valiklius, kurie, be dėmių, pašalina ir nemalonius kvapus. Taip pat rekomenduojame išbandyti vandens ir druskos tirpalą tokiomis proporcijomis: viena dalis – soda, dvi dalys – vanduo. Priemonę užtepkite ant dėmės ir palikite pusvalandžiui. Sausa kepimo soda puikiai tinka ant labai nešvarių čiužinių. Tiesiog pabarstykite ir švelniai įtrinkite, tada palikite dėmę 8-10 valandų. Belieka tik išsiurbti čiužinį... ir viskas!

Namų priemonės

Tiems, kurie mieliau atlieka reikalus neapsilankę parduotuvėje, rekomenduojame naudoti šaltą vandenį. Tačiau nepersistenkite su kiekiu – užtenka tiesiog nuvalyti nešvarų paviršių (vandens perteklius gali sukelti pelėsių susidarymą). Jei dėmė šviežia, verta naudoti ir tirpstančių savybių turintį indų ploviklį.

Nusprendus dėl kurio nors iš aukščiau paminėtų metodų, pirmiausia verta jį išbandyti ant mažo, nematomo čiužinio paviršiaus.