Kaip nudažyti drabužių spinta baltai?

Kaip nudažyti drabužių spinta baltai?

Senų baldų atnaujinimas – itin madinga interjero tendencija. Vis noriau juo naudojasi žinomi interjero dizaineriai, keičiantys savo namų dekorą senomis, elegantiškomis spintomis, komodomis, stalais ir kėdėmis nauja versija. Matydami specialistų darbo padarinius, vis drąsiau pasitelkiame įvairius baldų atnaujinimo būdus. Vienas iš labiausiai paplitusių ir plačiausiai naudojamų yra baldų dažymas. Ši paprasta technika suteikia nuostabių rezultatų. Senos spintos ar komodos, perdažytos intensyvia dizainerio spalva, įgauna visiškai naują, šiuolaikišką išvaizdą.

Ypač rekomenduojame baldus dažyti baltai, tai suteikia fantastišką efektą. Patys baldai atrodo daug lengvesni ir elegantiškesni.

Kaip tinkamai nudažyti baldus baltai? Pateiksime keletą patarimų, naudodamiesi spintos pavyzdžiu!

biała szafa we wnętrzu

Kaip efektyviai ir elegantiškai nudažyti baldus baltai? Pradėti reikia nuo tinkamo pasiruošimo. Jums reikia saugios darbo vietos su grynu oru. Be to, mums reikia atitinkamų įrankių: šepečių, volelių ir švitrinio popieriaus. Svarbiausia, kad baldai būtų nudažyti baltai. Mūsų pasiūlyme yra įvairių spalvų, kuriomis galima pasiekti įvairių efektų. Laimei, dažyti baldus baltai daugeliu atvejų yra labai paprasta. Tai gali būti puikus nuotykis, kuris baigiasi didžiuliu pasitenkinimu išbandžius ką nors naujo.

Paruoškite vietą, medžiagas ir įrankius

Prieš pradėdami dirbti, paruoškite tinkamą vietą. Nedaug žmonių savo namuose ar butuose turi dirbtuves, kuriose galėtų saugiai atlikti remonto darbus. Bet jūs neturite jaudintis! Tereikia savo virtuvėje ar kambaryje skirti atitinkamą erdvę, apsaugoti laminuotas plokštes ir baldus, ypač šalia esančias sofas bei fotelius, ir galite saugiai pradėti dirbti. Dažymo folija yra nepakeičiama atliekant paruošiamuosius darbus, nes ji leis apsaugoti tiek grindis, tiek baldus.

Kokių medžiagų ir įrankių jums reikės? Štai trumpas sąrašas:

  • orbitinis šlifuoklis

  • smulkiagrūdis švitrinis popierius;

  • teptukas arba volelis;

  • dažai;

  • lakas;

  • vaitspiritas;

  • naujos rankenos;

  • naujos kojos.

Kaip nudažyti baldus baltai – kokius dažus naudoti baldams?

Dažant medinius baldus verta naudoti tinkamus dažus, geriausia – skirtus mediniams paviršiams. Atminkite, kad mediniams baldams reikalingas specialus apdorojimas ir gaminiai, kurie ne tik atnaujins, bet ir pasirūpins jų struktūra bei ilgam garantuos elegantišką išvaizdą. Kokius dažus verta rinktis? Pristatome du dažniausiai renkamus produktus:

Akriliniai dažai

Akriliniai dažai yra vienas populiariausių medienos gaminių. Tai patikrintas ir saugus renovacijos būdas. Kokį efektą galima pasiekti naudojant baltus akrilinius dažus? Nuo gilaus matinio iki pusiau matinio iki elegantiško ir modernaus blizgesio. Akrilo gaminiai pasižymi dideliu atsparumu išoriniams veiksniams. Jas galima nuplauti ir nušluostyti nebijant, kad laikui bėgant dažai nusidėvės. Deja, reikia prisiminti, kad šiais dažais baldus dažydami baltai, jie neapsaugo ir neapsaugo nuo mechaninių pažeidimų – dažai pasižymi mažu atsparumu.

Kreidos dažai

Antros rūšies dažai, naudojami mediniams baldams dažyti, yra kreidiniai dažai. Pastaraisiais metais jie labai išpopuliarėjo dėl stilingo, matinio paviršiaus apdailos. Kreidos dažus tepti labai paprasta. Atnaujinus baldus jais gaunami nuostabūs rezultatai. Kreidos gaminiai yra ekologiški – jų sudėtis pagrįsta vandeniu, kreidos milteliais ir natūraliais pigmentais. Jie taip pat neturi būdingo, dusinančio kvapo. Didžiausias šio tipo gaminių trūkumas – mažas patvarumas ir būtinybė tepti keliais sluoksniais. Norint išvengti dažų dilimo ir prailginti baldų tarnavimo laiką, baldus perdažyti reikėtų apsauginio lako arba vaško sluoksniu.

Kokius baldus galite atnaujinti šiuo metodu: jaunimo spintas, svetainės spintas, miegamojo spintas, prieškambario spintas, virtuvės spinteles, stalus ir kėdes, lentynas ir net naktinius stalelius.

Spalva, kurią pasirenkame dažydami baldus baltai, lemia, kokį efektą galime pasiekti. Jie skiriasi, pavyzdžiui, apdaila, padengimu ir ilgaamžiškumu. Dažniausiai, kai norime pasirinkti spalvą baldams dažyti baltai, jau žinome, kaip turi atrodyti buitinė technika. Taigi vis tiek turime pasirinkti tinkamą tipą pagal savo lūkesčius. Kokį pasirinkimą turime, kad medis būtų baltas? Populiariausi sprendimai – specialūs dažai: akriliniai, ftaliniai, alkidiniai ir kreidiniai. Paprastai balto atspalvio atveju vengiame natūralų įspūdį paliekančių lakų ar beicų. Tačiau su jų pagalba galite pasiekti labai šviesų medžiagos toną. Jei svarstote, ką masyvo baldus nudažyti baltai, spalvos yra geresnės. Kai kurie iš jų išlaiko matomą medienos struktūrą.

Kaip nudažyti baldus baltai – trumpos instrukcijos

Pateikiame trumpas instrukcijas, kurios leis kiekvienam pačiam pasiruošti, o vėliau nudažyti spintą balta spalva. Mūsų specialistai parodo, kaip atlikti šią užduotį vos keliais žingsniais.

1 žingsnis. Baldų šlifavimas

Paruoškite spintą dažymui. Jei įmanoma, atsukite dureles, išimkite lentynas ir stalčius, taip pat stiklines vitrinas. Nuimkite rankenas nuo stalčių ir durų. Taip paruoštus senus baldus patrinkite švitriniu popieriumi, kad jie nusibostų. Naudokite smulkiagrūdį švitrinį popierių – jis pašalins viršutinį lako sluoksnį. Jums nereikia pašalinti visų senų dažų, tik lako dangą. Vienintelė esmė – matuoti baldus, kad nauja spalva gražiai padengtų jų paviršių.

2 žingsnis. Baldų valymas

Nuvalykite šlifuotą medinę spintą nuo dalelių ir dulkių, kurios susidarė šalinant dažus ir laką. Ekstraktinis benzinas puikiai tinka šiam tikslui. Kruopščiai nuvalykite visą kiekvieno baldo paviršių. Tai labai svarbus darbo etapas. Netobulai nuvalytas paviršius po dažymo atrodys negražiai. Dažai išryškins kiekvieną grūdelį ir kremą, todėl nenuvertinkite valymo prieš dažydami.

3 žingsnis. Baldų dažymas

Balti dažai paruošti, galite pradėti dirbti. Kruopščiai ir tiksliai nudažykite kiekvieną elementą. Klasikinis šepetys puikiai tiks virtuvės ar svetainės baldų mediniams paviršiams. Norėdami tinkamai perdažyti baldus, užtepkite du dažų sluoksnius. Prieš tepdami antrąjį, būtinai palaukite, kol pirmasis išdžius. Kad jūsų drabužių spinta atrodytų patraukliai ir elegantiškai, nereikia nieko skubėti. Baigę dažyti, palaukite, kol dažai gerai išdžius.

Jei spinteles dažėte baltais kreidiniais dažais, nepamirškite jų išdžiūvus sukietinti lako ar vaško sluoksniu.

 

Patarimas!
Norėdami atnaujinti interjerą ir madingai dažyti baldus, galite naudoti kitas spalvas nei klasikinė balta, viskas priklauso nuo jūsų skonio ir dekoro. Intensyviomis spalvomis nudažyti seni svetainės ar virtuvės baldai bus puikus modernaus įvaizdžio dizaino elementas. Atminkite, kad baldų spalva daug ką pasako apie jo savininką.

Pomalowanie szafy na biało

4 žingsnis. Surinkimas

Kai po dažymo visi baldų elementai yra kruopščiai išdžiūvę, galite pradėti juos montuoti iš naujo. Tai tinkamas laikas pakeisti rankenas ir kojeles. Šie smulkūs elementai gali visiškai pakeisti baldo išvaizdą. Kontrastingos spalvos rankenos, pvz., juodos arba sidabrinės, puikiai dera prie baltos spalvos. Kad perdažymo efektas būtų tikrai stulbinantis, taip pat galite pakeisti baldų kojeles, o klasikines pakeisti moderniomis ir dizaineriškomis. Šie paprasti gydymo būdai turi didžiulį poveikį.

Patarimas!
Baldai iš laminuotos plokštės netinka dažymui! Rizikuoti neverta. Su dažais besiliečiantis laminatas gali „išpūsti“, sunaikindama baldus.

Baltai dažyti baldai kasdieniniam naudojimui

Prieš nuspręsdami perdažyti mėgstamus medinius baldus baltai, pagalvokite, ar tai tikrai geras sprendimas. Kaip minėjome anksčiau, ne visus baldus galima dažyti. Baldų iš laminuotos plokštės perdažyti negalima. Jei norite pakeisti jos spalvą, pakeiskite esamą laminuota plokštė nauja.

Antras dalykas, į kurį verta atkreipti dėmesį prieš pradedant renovaciją – funkcionalumas. Šviesių atspalvių baldai gali sukelti tam tikrų abejonių. Ar jie greitai susitepa? Ar bus matomų įbrėžimų? Ar laikui bėgant jie nepagels?

Norėdami dar labiau apsaugoti baldus, galite naudoti laką arba vašką. Atminkite, kad ant balto medžio paviršiaus matomi bet kokie netobulumai.

Kviečiame apsipirkti mūsų Abra Meble parduotuvėje!