Provanso stiliaus virtuvė – įkvėpimai

Provanso stiliaus virtuvė – įkvėpimai

Provanso stiliaus virtuvių tendencija jau daugelį metų dominuoja mūsų namų interjeruose. Iš kur toks populiarumas? Kodėl šis stilius toks populiarus? Kokia jo paslaptis?

Provanso stiliumi dekoruota virtuvė itin paprasta ir tuo pačiu kupina subtilių, unikalių detalių. Šviesūs baldai, gėlių motyvai, subtili levandų violetinė, vytelės ir kaltinė geležis – tai būdingiausi stiliaus elementai, atkeliavę iš Pietų Prancūzijos.

Provansas asocijuojasi su švelniu, idilišku klimatu. Jo kraštovaizdį sudaro didžiuliai levandų laukai, o akmeninės senamiesčių gatvės dvelkia ramybe ir abipusio gerumo atmosfera. Oras pripildytas šiam regionui būdingų šviežių žolelių – bazilikų, šalavijų, čiobrelių, rozmarinų, mėtų, sodo prieskonių, mairūnų ir mairūnų kvapo. Nenuostabu, kad daugelis iš mūsų nori perkelti šią magišką Provanso atmosferą į savo namų interjerą.

Kokia turi būti Provanso stiliaus virtuvė? Kaip sutvarkyti savo virtuvę, kad prisimintumėte unikalią šio Prancūzijos regiono atmosferą? duodame patarimą!

Lawendowe Pole, Prowansja

Iš kur kilęs Provanso stilius?

Provansas yra pietryčių Prancūzijoje esantis regionas. Jo idiliškas klimatas, nuostabus kraštovaizdis ir ramus gyvenimo būdas jau daugelį metų traukia minias turistų. Kiekvienas ten apsistojęs nori perkelti magišką levandų žemės stilių į savo namų interjerą. Tai ir yra visa Provanso grožio paslaptis – paprastumas, idiliškas grožis ir ramybė, kurios ilgisi daugelis iš mūsų. Mūsų kasdienis gyvenimas toli gražu nėra toks, koks yra Provanse. Gyvename skubėdami, nuolat vėluojame, pervargę ir pavargę, ieškome vietos, kur galėtume nors akimirką pailsėti. Ir čia atsiveria provanso stiliaus durys mūsų namų interjeruose.

Provanso stiliaus ypatybės

Provanso stilius reiškia šilumą ir jaukumą, spalvų ir aksesuarų paprastumą. Provanso stiliaus interjeras atspindi paprastą vietinių kaimų atmosferą ir namų šilumą. Virtuvės iš Pietų Prancūzijos – jaukios, pilnos natūralių medžiagų ir tradicinių, paprastų baldų. Interjero dizaine naudojamos spalvos paimtos tiesiai iš prancūziško kraštovaizdžio ir jame atsirandančių spalvų. Taigi nuoroda į levandų, baltos, kreminės ir smėlio spalvos atspalvius, kurie primena saulėlydį virš plačių, švelnių kalvų.

Švelnios spalvos derinamos su natūralia mediena. Tradiciniuose Provanso namuose visi baldai gaminami iš medžio. Matomi senėjimo požymiai, įbrėžimai ir įbrėžimai suteikia jiems žavesio ir taurumo. Todėl senų baldų niekas ten neišmetė, priešingai, tradicijos byloja, kad jie perduodami iš kartos į kartą.

Puikiai išvystyta baldų gamybos technologija leidžia atkurti šią šiek tiek pasenusią Provanso atmosferą. Provanso stiliaus baldų šiandien galima įsigyti daugumoje baldų parduotuvių. Kuriamos ištisos kolekcijos ir sulaukia klientų pripažinimo. Kiekvienas, norintis į savo butą įnešti šiek tiek Provanso ir jo jaukios atmosferos, gali tai padaryti jau šiandien. Interjero projektavimui galite rinktis svetainės baldus, miegamojo baldus ir virtuvės baldus. Pastarieji ypač populiarūs. Provanso virtuvė yra vienas iš pastarųjų metų dizaino hitų.

Provanso stiliaus virtuvė – kaip ją sutvarkyti? duodame patarimus!

Kuchnia w stylu prowansalskim

Provanso stiliaus virtuvė

Provanso stilius puikiai tinka virtuvei. Niekas labiau nesusijęs su šiuo interjeru nei idiliškas, kaimiškas dekoras, mediniai baldai ir indaujos.

Kokie baldai tiks Provanso stiliaus interjerui? Provanso virtuvė - daugiausia spintos, komodos ir indaujos. Korpusai mediniai, priekiai dazyti baltai arba ekru, viskas mazai nešiota arba šiek tiek pasenusi. Spintelės turi būti atidarytos, retai būna su ištraukiamais stalčiais. Be to, stilizuotos virtuvės plytelės ir čiaupai, taip pat mediniai arba keraminiai stalviršiai.

Šį interjero dizainą puikiai papildys šviežios gėlės ir žolelės vazonuose. Papuošimui galite rinktis – bazilikus, čiobrelius, raudonėlius – viską, iš ko susideda Provanso žolelės. Austi, baltinti duonos krepšeliai taip pat papildo ir stilingai puošia Provanso virtuves. O šalia jų – iš medžio ar jos elementų pagaminti keraminiai indai ir indai. Gražiai atrodo emaliuoti virtuvės aksesuarai, siuvinėti servetėlių laikikliai, senoviniai nuotraukų rėmeliai ir stilizuotos drabužių kabyklos. Provanso stiliaus virtuvė neabejotinai pradžiugins kiekvieną, kuris mėgsta tradicinius ir natūralius interjero dizaino elementus.

Rengiant Provanso virtuvę, verta pasisemti įkvėpimo iš gausybės įkvėpimų iš tradicinių pietų Prancūzijai būdingų interjerų. Provanso virtuvė yra šviesi, švelni ir erdvi. Čia nėra vietos ryškioms, intensyvioms spalvoms, geometriniams raštams ir aiškiems kontrastams. Kalbant apie spalvas, pagrindinis dėmesys skiriamas ekru ir baltos spalvos atspalviams, turintiems omenyje akmenines pakrantes, arba subtilią pilką ir smėlio spalvą, likusios spalvos pasirodo tik pasteliniais tonais – tai Provanso stiliaus interjero kvintesencija. Virtuvė turėtų būti papildomai papuošta gyvomis arba džiovintomis levandomis. Ir gražiai apšviesta, pageidautina provanso stiliaus lempa ar keliomis virtuvės lempomis.

Kuchnia w stylu prowansalskim - świeże zioła

Provanso stiliaus virtuvės apdaila

Provanso virtuvė daugiausia dėmesio skiria stilingoms dekoracijoms ir aksesuarams. Sienų dekoracijos Provanso virtuvėje yra, viena vertus, paprastos, pastelinės spalvos ir, kita vertus, dekoratyviniai tapetai su augalų motyvais, pavyzdžiui, alyvuogių ar vynuogių vynmedžiais. Provanso virtuvėse taip pat naudojami struktūriniai dažai arba keraminės plytelės, dedamos ant stalviršio.

Provanso virtuvėje yra atviros lubų sijos ir neapdoroto akmens grindys. Verta atkreipti dėmesį į tai, kad Provanso stiliaus virtuvės grindys būtų kuo natūralesnės, primintų Provanso kaime vyraujantį akmenį ir medieną. Laukiama: keraminės, akmens ar akmens masės plytelės, terakotos, medinės plokštės arba vinilo plokštės, imituojančios medieną.

Rengdami Provanso virtuvę atminkite, kad tai menas paversti įprastas erdves smulkių detalių ir lengvų gudrybių dėka. Provanso stiliaus virtuvę papuoš ryškūs virtuvės aksesuarai, rankų darbo dekoracijos ir siuvinėti ar austi elementai. Virtuvės stilius Provanso stiliumi yra puikus būdas nebrangiai pakeisti nedidelę virtuvę. Viskas, nuo lėkščių, puodelių ir dubenėlių iki daiktų laikymo krepšelių, komodų ir bufetų – turi būti gražu ir funkcionalu tuo pačiu metu. Negalime pamiršti ir svarbiausių aksesuarų – tekstilės. Staltiesės, staltiesės ir servetėlės, šviesios užuolaidos ir pagalvėlės suolams, kėdėms ir sėdynėms, taip pat žaliuzės su levandų žiedų motyvu.

Visi šie elementai įneša Provanso levandų laukus į virtuvės erdvę ir sukuria patrauklią dekoraciją.

Styl prowansalski - jasna kuchnia

Provanso stiliaus virtuvės baldai

Provanso virtuvės baldai yra lengvi ir šviesūs su skylutėmis ar iškirptais elementais, subtiliai išraižyti. Virtuvės baldų komplektai, viršutinės virtuvės spintelės ir apatinės virtuvės spintelės yra pagamintos iš medžio ir nudažytos pastelinėmis spalvomis, primenančiomis levandų laukus, jūros paviršių ar vynmedžius.

Virtuvės spintelių fasadai taip pat gali būti:

  • faneruotas;
  • ažūriniai, kurie suteiks lengvumo virtuvės interjerui;
  • glazūruotas;
  • nušluostyti, kad būtų pasiektas senėjimo efektas.

Modernus Provanso stiliaus virtuvės dizainas gali derinti jaukias, paprastas ir funkcionalias dekoravimo idėjas, rankų darbo ir natūralius audinius, senovinius baldus ir dekoratyvinius aksesuarus. Be to, sodrios spalvos ir pasteliniai atspalviai, įkvėpti levandų pievų ir Prancūzijos provincijos. Praktiškas požiūris ir elegancija paverčia Provanso stiliumi dekoruotą virtuvę nesenstančia, todėl galėsite mėgautis ramiu, džiaugsmingu ir be streso gyvenimo būdu bei atsipalaiduoti savo namuose.