Kaip moderniai nudažyti svetainę, kad interjeras būtų charakteringas? Mes suteikiame jums užuominą!

Kaip moderniai nudažyti svetainę, kad interjeras būtų charakteringas? Mes suteikiame jums užuominą!

Namo širdis yra svetainė. Čia praleidžiate daugiausiai laiko, atsipalaiduojate ir susitinkate su draugais. Stulbinantis interjeras ir unikalus dekoras yra pagrindiniai jo privalumai. Tai taip pat erdvė, kurioje viskas turi puikiai derėti, net toks proziškas dalykas kaip sienų spalva turi didelę reikšmę.Kokia spalva dažyti svetainę, kad suteiktumėte jai šiuolaikišką, elegantišką charakterį? Kaip pasirinkti sienų spalvą svetainėje su aksesuarais, baldais ir tekstile? Kviečiame perskaityti straipsnį ir sužinoti apie svarbiausias interjero tendencijas. Mūsų ekspertai parodys, kaip stilingai ir skoningai įsirengti savo gyvenamąją erdvę ir pristatys madingiausias 2022 metų sienų spalvas svetainėje! Svetainės sienų dažymas neturi būti sudėtingas! Tai bus įmanoma su mumis!

Jak pomalować pokój - nasycone barwy

Kaip pasirinkti sienų spalvą? Spalvų pasirinkimo taisyklės

Kaip nudažyti svetainę šiuolaikiškai ir stilingai? Štai patikrintos taisyklės, kurios padės puikiai priderinti spalvą ir atspalvį prie interjero, sofos, fotelio, kampinės sofos ar kitų svetainės baldų.

1 taisyklė – šviesios sienų spalvos mažose svetainėse

Interjeras atrodys platesnis, jei jis bus užpildytas šiltomis, šviesiomis spalvomis. Jei turite ilgą, siaurą svetainę, rinkitės pastelines, subtilias sienų spalvas. Dėl tamsesnių sienų interjeras gali atrodyti mažesnis. Šis triukas paprastas ir padės sukurti unikalią gyvenamąją erdvę. Klasikinė balta, beveik balta ar švelni smėlio spalvos puikiai tiks ir mažuose interjeruose. Ryškios, šiltos spalvos puikiai derės prie baldų, sienų bei kitų spalvų dekoracijų. Dažant svetainę verta laikytis pasirinkto stiliaus. Veiksmų ir susitarimo nuoseklumas bus raktas į sėkmę.

 

2 taisyklė – intensyvios sienų spalvos svetainėje

Nedidelio siauro kambario proporcijas galite pakeisti nudažydami trumpesnę jo sieną tamsesne spalva. Taip kambarys atrodys didesnis ir erdvesnis. Butelio žalia, intensyvi mėlyna ir tauri bordo spalvos jau seniai buvo absoliutus hitas. Drąsiausiems rekomenduojame šaltus violetinius atspalvius, nurodančius 2022 metų spalvą – labai peri. Jei norite svetainę nudažyti šiuolaikiškai, nepamirškite intensyvios spalvos naudoti tik ant trumpesnių sienų.

3 taisyklė – pagrindas, kuris gali daryti stebuklus

Norėdami sumažinti jau nudažytos sienos spalvos intensyvumą, galite naudoti gruntą! Tačiau ši technika tinka ne visiems – ypač pradedantiesiems sienų dažytojams. Reikia įgūdžių ir patirties. Jei esate naujokas, geriau šį darbą patikėti profesionalams. Poveikis gali jus tikrai nustebinti!

4 taisyklė – skirtingi tos pačios spalvos atspalviai

Pakeitę pasirinktos pagrindinės spalvos sodrumą galite sukurti puikią harmoniją interjere. Sienų atspalviai derės tarpusavyje, sukurdami nuoseklų išdėstymą. Šią procedūrą galite naudoti praktiškai bet kokio stiliaus išdėstymui ir bet kokiai moderniai svetainei.

wybrany fragment ściany

5 taisyklė - vienodas skirtingų spalvų sodrumas

Jei planuojate svetainėje naudoti kelias spalvas, atminkite, kad turėtumėte naudoti tą patį sodrumą. Svetainė gali atrodyti niūri, jei jos spalvų derinys netinkamas. Naudokite vieną spalvų paletę, šiltų arba šaltų atspalvių. Intensyvios sienų spalvos svetainėje išliks ilgai

warto postawic na intensywne kolory

6 taisyklė – tekstūriniai dažai – trimatis efektas

Galite sukurti trimatį efektą derindami įvairias tekstūras, tokias kaip matinė ir blizgi. Tekstūriniai dažai yra itin populiarūs. Įvedę į interjerą, jie jį pakeičia ir suteikia savito charakterio.

7-oji taisyklė – erdve skirianti spalva

Spalvos gali būti naudojamos atskirti erdves didelėse patalpose. Pavyzdžiui, spalvomis galite atskirti virtuvėlę ar valgomąjį, poilsio zoną ar erdvę už televizoriaus. Patalpa, kurioje buvo taikomas ši procedura, pasikeičia neatpažįstamai ir atrodo geriau funkcionalesnes.

8 taisyklė - tinkas modernioje svetainėje

Šiuolaikiški, elegantiški interjerai gali turėti spalvų perėjimą, išryškintą tinku. Šis modernus sprendimas pabrėš kambario žavesį ir suteiks jai modernaus dizainerio charakterio. Tinkas puikiai tinka glamour ar shabby chic svetainėje.

Ar madinga juostelė po lubomis?


Ar juostelė po lubomis madinga 2022 metais? Laimei, daugelį metų niekas nepasikeitė ir abu metodai vis dar madingi. Be to, vis dar yra daug abiejų sprendimų šalininkų. Taigi, ką geriau nuspręsti: dažyti sienas su juostele ar be jos?

Dažymas juostele turi pranašumą, nes uždengia netobulumus ir nelygumus tarp sienos ir lubų. Šis dažymo būdas puikiai pasiteisina senuose pastatuose, kur patalpa turi tam tikrų trūkumų arba, pavyzdžiui, daugiabučiuose namuose, kur ant sienų dažnai matomi nelygumai. Jei esate tikri, kad jūsų buto sienos yra idealiai lygios, galite drąsiai pritaikyti spalvą prie lubų.

Sienų spalvos svetainei


Svetainės sienos gali būti nudažytos ta pačia spalva arba skirtingais atspalviais. Kitas populiarus gyvenamųjų kambarių variantas – nudažyti tris sienas prislopinta spalva ir vieną sieną kontrastingu atspalviu. Svetainę galite nudažyti buteliuko žalios, sodrios indigo spalvos, plytų raudonos arba intensyvios violetinės spalvos deriniu. Derinkite dominuojančią spalvą prie sienos su švelnia ir subtilia papildoma spalva. Taip išvengsite perdėjimo ir chaoso.

Itin madinga tendencija – švelnių pastelinių sienų dažų spalvų naudojimas, pavyzdžiui, pudros rožinė, alyvuogių žalia, švelni mėlyna, subtili violetinė ar saulėta geltona.

Sienas galite pagyvinti pridėję dekoratyvinį elementą arba televizoriaus įdubą, kad jos būtų baltesnės ar šviesesnės. Dėl šios mažos detalės jūsų gyvenamoji erdvė išsiskirs. Sienos jūsų svetainėje yra svarbus vienijantis elementas. Verta juos dažyti atitinkamais dažais. Dažai turi atitikti baldus ir aksesuarus. Ekspertai gali suderinti jūsų interjero spalvą ir stilių, pasitelkę internetinį įkvėpimą.

Możesz rozjaśnić ściany, dodając element dekoracyjny lub wnękę na telewizor, aby nadać im więcej bieli lub światła

Madingos sienų spalvos svetainei.

Šiltos ir ryškios sienų spalvos gali suteikti jūsų svetainei nepakartojamą išvaizdą. Galite pakeisti sienas naudodami žalią, raudoną arba pilką spalvas. Būkite atsargūs ir nepersistenkite. Venkite perkrauti erdvę nedažydami visų sienų viena stipria spalva. Spalvos pasirinkimas lemia galutinę kambario išvaizdą.

Jūrinio stiliaus įkvėptas svetainės dizainas itin madingas ir džiuginantis akį. Tokios spalvos dominuoja gyvenamojoje erdvėje: raudona, mėlyna, pilkos, dramblio kaulo ir smėlio spalvos atspalviai.