Kaip išvalyti pageltusius baltus virtuvės baldus! 4 veiksmingi baldų valymo būdai

Kaip išvalyti pageltusius baltus virtuvės baldus! 4 veiksmingi baldų valymo būdai

Balti baldai jau seniai buvo geidžiamiausi baldai. Jie gali būti bet kokio stiliaus virtuvės puošmena. Tačiau labai dažnai prieš juos įsigyjant kyla baimė. Kaip jau galėjote atspėti, dėl šios priežasties jie linkę pagelsti. Tačiau atminkite, kad jei tinkamai jais rūpinsitės, jie jums tarnaus nepakitę metų metus. Papasakosiu kaip plauti baltus baldus ir kaip valyti pageltusius baldus.

Dėl ko pagelsta baltų baldų fasadai?

Kalbant apie baltus baldus ir jų pageltimą, verta paminėti, kad pagrindinė problema yra nekokybiškų medžiagų naudojimas gamybai. Net jų dažymas ilgainiui gali neduoti norimų rezultatų. Veiksniai, prisidedantys prie jų pageltimo, yra drėgmė ir vanduo. Tabako dūmai taip pat gali neigiamai paveikti baltų baldų fasadus. Tačiau nedvejodami pirkite baldus, pavyzdžiui, baltus virtuvės komplektus, jei tai jūsų svajonės išsipildymas. Tinkamai prižiūrėdami, galite neleisti jiems pageltonuoti, o jei taip, yra būdų, kaip grąžinti baltumą.

Apsauga nuo pageltimo

Kaip jau žinote, baldai pagelsta. Tam įtakos turi nepalankios aplinkos sąlygos, tokios kaip didelė drėgmė, saulės spinduliuotė ir tabako dūmai. Žinoti, kaip valyti pageltusius baltus baldus, neužtenka. Visų pirma, svarbiausia, kad balti baldai nepagelstų. Svarbiausia čia – reguliarus baldų plovimas. Spintelių virtuvės fasadai turi būti reguliariai, bent kartą per savaitę, nuvalyti dulkes. Kitas dalykas – apsaugoti baldus nuo neigiamo aplinkos poveikio. Geriausia juos dėti ten, kur nėra labai didelės drėgmės. Perteklinė apsauga nuo saulės spinduliuotės yra būtina, o tai galima pasiekti nestatant jų tiesiai prie lango. Taip pat gerai nerūkyti kambaryje su baltais baldais. Jei įvykdysite šias sąlygas, jums nereikės ilgai sukti galvos, kaip valyti pageltusius baltus baldus.

Balti virtuvės baldai. Kodėl jie gali būti problemiški?

Pasirinkę baltus baldus, įgaunate didžiules interjero dizaino galimybes. Jais galėsite kurti bet kokio stiliaus interjerą – minimalistinį, skandinavišką, industrinį, loftinį ir net klasikinį, vintažinį ar glamūrinį. Tai yra universaliausi baldai. Jie būna dviejų versijų – matiniai ir blizgūs. Deja, nors ir labai žavios, jos gali varginti, ypač viršutinės virtuvės spintelės, kur jos gali pagelsti. Tai didžiausia problema, nes ant baltų baldų mažiau matosi dulkės, riebios dėmės ir dryžiai.

Kaip valyti baltus virtuvės baldus? Bendrosios taisyklės

Baltus baldus reikia valyti reguliariai, kad baldai nepagelstų. Kalbant apie baltus baldus, pirmoji taisyklė – valyti baldus nuo viršaus iki apačios. Taip ant jau nuplauto paviršiaus nepateks nešvarumų, dulkių dalelių ir vandens dėmių. Ši taisyklė visada veikia skalbiant, bet ypač valant baltus baldus. Naudojant chemines medžiagas valant baltus pakabinamus baldus ir stovinčias virtuvės spinteles, labai svarbu patikrinti gaminį, kaip jis veikia. Pravartu iš pradžių išbandyti ant nedidelio, pageidautina nematomo paviršiaus, kad patikrintumėte, ar naudojamas produktas nepaveiks neigiamos įtakos jų išvaizdai.

Kaip valyti pageltusius baldus?

Kaip jau žinote, balti baldai pagelsta. Pats laikas pagalvoti, kaip nuvalyti baltus baldus, kurie dėl netinkamo apdorojimo ar tiesiog bėgant laikui jau pageltonavo. Geriausia iš pradžių išbandyti namų gynimo priemones. Nors žemiau aprašyti metodai geriausiai tiks pakabinamoms spintelėms, pastatomoms spintelėms ir kriauklei, kurios gamybos medžiaga yra medžio masyvas, galite pabandyti juos naudoti ir MDF plokštės ar medžio drožlių plokštės atveju. Taigi, kaip plauti baltus baldus?

  1. Pagrindinis dalykas yra išplauti spinteles vandeniu ir indų plovikliu. Tai geriausia priemonė virtuvėje, nes puikiai pašalina riebalus. Gerai, jei skalbimui naudojamas drungnas vanduo. Indų ploviklis pašalins sunkias riebalų dėmes ir daugumą mechaninių nešvarumų. Nereikės stipriai šveisti, tiesiog naudokite kempinę.
  2. Kitas pageltusių baldų valymo būdas – soda arba actas. Abu šie produktai garsėja savo efektyvumu naudojant namuose, todėl tikriausiai puikiai tiks ir čia.
  3. Kalbant apie priemones, skirtas baltoms spintelėms valyti, prireiks ne tik valymo priemonių, bet ir kempinės, mikropluošto šluostės bei guminių pirštinių.
  4. Kai namų sprendimai yra neveiksmingi, galite naudoti specializuotas valymo priemones. Tačiau būtina atidžiai perskaityti gamintojo pateiktą informaciją.

Kaip valyti baltai lakuotus baldus?

Jau žinote, kaip plauti baltus baldus, tačiau verta akimirką daugiau skirti lakuotiems ir blizgiems baldams. Blizgūs baldai dažniausiai gaminami iš MDF plokštės. Jie atrodo labai moderniai ir optiškai padidina erdvę, tačiau reikalauja ir tinkamos priežiūros. Taigi kaip ir su kuo valyti baltai lakuotus baldus?

  1. Jokiomis aplinkybėmis nenaudokite tokių produktų, kaip šiurkščios kempinės ar šluostės su abrazyviniu sluoksniu, nes jie gali negražiai subraižyti.
  2. Naminės priemonės čia gali netikti, nes actas ir soda gali pažeisti lako sluoksnį, o vanduo, sumaišytas su muilu – matuoti.
  3. Naudokite tik specialiai lakuotiems baldams skirtus purškiamus valiklius, kurie suteiks jų paviršių blizgesį – čia puikiai tiks net paprastas stiklo valiklis.
  4. Laikykitės aptartų taisyklių ir patikrinkite produktų aprašymus etiketėse.