Dušo kabina su dušo padėklu ar be jo?

Dušo kabina su dušo padėklu ar be jo?

Kaip skoningai ir praktiškai įrengti vonios kambarį? Dušo kabina su dušo padėklu – tradicinis sprendimas, kuris mėgaujasi nenumaldomu populiarumu įrengiant vonios kambarį. Ji patogi ir funkcionali, o platus dušo padėklų ir dušo kabinų pasirinkimas reiškia, kad dušo kabina su dušo padėklu niekada neišeina iš mados.

Tačiau dušo kabina be dušo padėklo su linijiniu nutekėjimu taip pat sulaukia vis didesnio vonios kambario dizainerių susidomėjimo; vietoj dušo padėklo tiesiog naudojamos vonios grindų plytelės. Mūsų straipsnyje siūlome, kokios dušo kabinos puikiai tiks jūsų vonios erdvėje ir į ką atsižvelgti, kad vonios kambarys būtų kuo funkcionalesnis. Pateiksime abiejų pasiūlymų privalumus ir trūkumus. Pas mus tikrai išsirinksite kabiną, kuri puikiai atitiks jūsų poreikius ir užtikrins komfortą maudantis.

 

Kam skirta tradicinė dušo kabina su dušo padėklu...

Rinkdamiesi dušo kabiną pirmiausia atkreipkite dėmesį į patogumą maudymosi metu – savo ir kitų namų ūkio narių. Kabina su dušo padėklu yra patikrintas pasirinkimas. Dušo padėklas gali būti pusapvalio, kvadrato ar stačiakampio formos, taip pat rinkoje yra ir asimetrinių dušo padėklų, kampinis dušo padėklas yra populiarus ir puikiai tinka mažam vonios kambariui. Klientas gali rinktis iš daugybės dušo padėklų modelių, dažnai komplekte su kabinomis, o jų montavimas taip pat nėra menkiausia problema. Dušo padėklo storis gali būti pritaikytas pagal kliento poreikius. Taigi, pavyzdžiui, jei neturite vonios, o namuose turite mažą vaiką, dušo kabinoje su storesniu dušo padėklu jį išmaudyti bus lengviau. Tačiau dušo padėklas yra matmenų, kuriuos kartais sunku pritaikyti vonios kambario interjerui. Tai nėra didelė problema, kai šiuo metu pasirenkami labai skirtingo ilgio ir pločio tokio tipo rinkiniai, tačiau kartais taip nutinka. Jei turite konkrečių matmenų vonios kambarį, apsvarstykite kabiną be dušo padėklo.

...kam reikalingas dušas be dušo padėklo? Privalumai ir trūkumai

Modernus sprendimas – dušo kabina be dušo padėklo, t.y., įeinama kabina su linijiniu nutekėjimu. Tai ypač tinka dideliam vonios kambariui. Vietoj dušo padėklo dažniausiai klojamos saugios, neslidžios plytelės. Įrengiant dušo kabiną be dušo padėklo, naudojamas linijinis nutekėjimas, kurio dėka plytelės ilgiau išlieka labai geros būklės. Šis sprendimas gali būti šiek tiek brangesnis nei tradicinė dušo kabina su dušo padėklu, tačiau turi daug privalumų. Visų pirma, jis yra labai saugus ir leidžia lengvai naudotis dušu judėjimo negalią turintiems žmonėms, kurie į tokią kabiną turėtų nesunkiai įeiti ir patekti neįgaliojo vežimėlyje. Dėl tos pačios priežasties jis tiks ir vyresnio amžiaus žmonėms. Renkantis dušo kabiną taip pat pravartu atkreipti dėmesį į interjero dizainą. Čia pastaruoju metu lyderiais tapo dušai be dušo padėklo, o kabinos sienas taip pat lengva montuoti. Šio tipo dušai yra minimalistiniai ir modernūs, taip pat puikiai tinka ir didesnėse erdvėse. Deja, dušo kabinas be dušo padėklo daugiabučiuose sunku įrengti vien dėl techninių priežasčių, jos taip pat sukelia daugiau drėgmės visame vonios kambaryje, nes kabinos retai būna tokios sandarios kaip tradicinės. Turėdami kabiną, turite daugiau pasirinkimo, kur įrengti dušo zoną, tačiau jums reikia samdyti profesionalią surinkėjų komandą.

Kabinos durų ir dušo padėklo pasirinkimas

Nepriklausomai nuo to, ar vonios kambaryje rinksitės dušo kabiną su dušo padėklu ar kabiną be dušo padėklo, verta pagalvoti apie smulkmenas. Apsvarsčius konkrečių dušo kabinų privalumus ir trūkumus, metas apsvarstyti ir kitus elementus. Sureguliuokite dušo padėklo formą, kad sutaupytumėte kuo daugiau vietos vonios kambaryje. Taip pat apsvarstykite hidrofobinę dangą ant kabinos, kuri apsaugo nuo gedimo atstumdama vandenį. Mažiems vonios kambariams dažnai pasirenkami populiarūs kampiniai dušo padėklai – taigi ir kabinos, nes jie užima palyginti mažai vietos. Dušo kabinos su dušo padėklu dažnai turi stumdomas duris, nors vis dažniau naudojamos ir stiklinės durys. Dušo kabinos greičiau išvalomos, kai jose mažiau elementų. Dušo padėklas gali būti pagamintas iš plieno, akrilo arba konglomerato. Akrilinis dušo padėklas yra populiariausias ir noriai naudojamas dėl ilgalaikio vartotojui tinkamos temperatūros palaikymo ir lengvumo, o plieninis dušo padėklas, nors ir sunkus, yra išskirtinai patvarus ir atsparus. Konglomerato dušo padėklas yra patrauklus modelis, gali būti įvairių spalvų ir labai dažnai neleidžia paslysti.

Kabina be dušo padėklo – ką reikėtų atsiminti, jei jūsų vonios kambaryje nėra dušo padėklo?

Jei nuspręsite, kad dušas be dušo padėklo geriausiai tinka jūsų vonios kambariui, pagalvokite apie geros kokybės pagrindą. Naudojant linijinį kanalizaciją jūsų dušas taps funkcionalus. Pagalvokite apie drėgmei atsparų skiedinį ir tas pačias plyteles, geriausia neslidžias. Dušo durys erdvios ir stiklinės, su hidrofobine danga, apsaugančia duris, grindis ir sienas, todėl čia puikiai tiks. Renkantis kabiną ir grindis, turite daugybę galimybių, kuriomis verta pasinaudoti. Atsižvelkite ne tik į kambario išvaizdą ir stilių (o tai taip pat svarbu!), bet ir į jo matmenis bei visų pirma į funkcionalumą – vonios kambario pritaikymas visų namų ūkio narių poreikiams turėtų būti prioritetas.

Tobulas vonios kambarys. Rekomenduojame savo produktus!

Išlaikyti švarias kabinos grindis be dušo padėklo nėra sunku, dažniausiai jas nuvalyti lengviau nei patį dušo padėklą, tereikia įsigyti atitinkamų preparatų. Linijinis nutekėjimas taip pat turėtų veiksmingai sumažinti vandens purslų kiekį ant plytelių ir užtikrinti gerą grindų būklę. Nepamirškite reguliariai valyti tokio tipo kanalizacijos ir jūsų vonios kambarys taps funkcionalesnis ir atrodys gražiau. Dušas be dušo padėklo gali būti itin praktiškas ir pasiūlyti daugybę galimybių. Taip pat rekomenduojame kitus mūsų gaminius, kurie puikiai tiks jūsų vonios kambaryje ir namuose. Čia galite įsigyti, pavyzdžiui, praktiškas vonios spinteles, praustuvus, dušus ir dušo dureles. Tačiau jei pageidaujate vonios, o ne dušo, mūsų vonios puikiai tiks. Taip pat rekomenduojame dušo komplektus ir priedus!