Kaip įrengti namų biurą

Kaip įrengti namų biurą

Gyvename laikais, kai namas kardinaliai pakeitė savo įvaizdį ir paskirtį. Dar ne taip seniai tai buvo ramybės ir atsipalaidavimo oazė, siejama su namų šiluma, laisvalaikiu ir poilsiu. Šiandien jis dažnai virsta darželiu, mokykla, biuru ir darboviete. Mūsų gyvenimas nuolat keičiasi, o pandemijos aplinkybės labai apribojo mūsų galimybes ir privertė daugiau laiko praleisti namuose. Namų biuras daugeliui iš mūsų jau yra kasdienis reiškinys.

Keičiantis mūsų gyvenimo būdui, keičiasi ir mūsų lūkesčiai bei poreikiai, susiję su namų patalpų išdėstymu. Be tų, kuriuos tvarkome jau ne pirmus metus, atsiranda naujų, padiktuotų tikrų šeimos poreikių. Vienas iš tokių patalpų yra namų biuras. Dažnai mūsų klausiate, kaip sukurti savo bute erdvę, kuri sudarytų sąlygas efektyviam darbui? Kaip sutvarkyti namų biurą? Kokius baldus ir aksesuarus reikėtų rinktis norint sukurti ergonomišką ir stilingą interjerą?

Reikia pagalbos? Patikrinkite mūsų pasiūlymus!

Namų biuro erdvė

Pirmasis ir svarbiausias žingsnis yra kambario pasirinkimas arba namų biuro zonos atskyrimas kambaryje. Žinoma, idealiomis sąlygomis geriausia išeitis – paruošti atskirą patalpą ir pritaikyti ją namų ūkio narių poreikiams. Žinome, kad tokią prabangą sau gali leisti tik nedaugelis. Didžioji dauguma žmonių turi tenkintis su biuro zonos atskyrimu viename iš kambarių. Verta pagalvoti, ar kuris nors kambarys gali būti idealiai tinkamas paversti biuro patalpa. Galbūt vienas iš kambarių dar nesutvarkytas iki galo, o gal yra techninė-ūkinė erdvė ir įdejus mažai darbo pavirs namų biuru? Galbūt svetainėje galite sukurti atskirą zoną namų biurui.

Geras šios zonos planavimas yra raktas į sėkmę. Atminkite, kad efektyvus darbas nuotoliniu būdu reikalauja didelės savidisciplinos, puikaus laiko planavimo, tinkamos darbo vietos ir tinkamų baldų, tokių kaip rašomieji stalai ar dideli stalai su patogiu viršumi, biuro kėdės, lentynos ir biuro komodos.

Atsiminkite! Biuras ne visada reikš atskirą kambarį bute; kartais turime būti labai kūrybingi, kad sukurtume dalelę savo erdvės!

Biuro w domu - idealna przestrzeń pracy sprzyja koncentracji

Įrengiame namų biurą! Baldai, kurie padės sukurti patogias darbo sąlygas namų biure!

Kurdami nedidelį namų biurą, pagalvokite, kam jis bus naudojamas ir kokie baldai turėtų būti į jį įtraukti. Be ergonomiško rašomojo stalo ir patogios kėdės, verta pagalvoti apie šiuolaikišką planuoklį ar kamštinę lentą, ant kurios būtų galima surašyti visas savo užduotis ir darbų planą. Spalvoti lipnūs lapeliai, sieninis kalendorius ir spalvingi žymekliai taip pat gali padėti. Įsitikinkite, kad jūsų namų biure yra organizatoriai ir dokumentų stovai – jų dėka niekas nepasimes ir turėsite viską po ranka!

Atsiminkite! Namų darbo kampelis turėtų būti įrengtas kuo ramesnėje vietoje, geriausia tokioje, kur būtų galima uždaryti duris ir taip bent iš dalies atsiriboti nuo namų šurmulio.

Kilka praktycznych wskazówek jak urządzić biuro w domu

Rašomasis stalas, kuris padės įrengti namų biurą

Kas svarbiausia kuriant namų biurą? Žinoma, stalas! Gerai įrengtas namų biuras reiškia ne tik rūpestį atliekamų užduočių efektyvumu, bet ir, o gal net visų pirma, priežiūrą stuburu bei taisyklingą laikyseną. Ergonomiški biuro baldai – absoliutus „must have“ dirbant nuotoliniu būdu!

Rašomasis stalas suaugusiam turi būti bent 130 cm pločio ir maždaug 85 cm gylio. Kalbant apie baldo aukštį, jo stalviršis neturėtų būti žemiau nei 72-75 cm virš žemės. Per žemas stalviršis gali sukelti nugaros skausmą darbo metu ir netgi sukelti osteoporozę.

Atminkite, kad rašomasis stalas yra vienas iš svarbiausių baldų namų biure, o jei jis puikiai atitiks jūsų poreikius, jis padės patikimai atlikti profesines pareigas.

Wysokość biurka w domowym zaciszu

Tobula biuro kėdė – aukščiausio lygio darbo komfortas

Rinkdamiesi kėdę rinkitės modelį su reguliuojamu aukščiu. Idealu, kad baldai būtų visiškai pritaikyti prie rašomojo stalo aukščio ir formos. Kaip paaiškėjo, geriausias rodiklis bus kėdės porankiai! Sėdynę nustatykite taip, kad ji būtų maždaug stalo viršaus aukštyje. Kitas būdas – pasitikrinti savo laikyseną. Jei sėdint prie stalo jūsų nugara tiesi, rankos laisvai remiasi į stalviršį, o pėdos – ant grindų, vadinasi, pasiekėte tobulą kūno išlyginimą.

Atsiminkite! Patogi kėdė yra tokia, kurios aukštį galima reguliuoti.

Spintos ir lentynos, kurios padės sutvarkyti biurą

Tvarkant biurą verta naudoti biuro baldus, kurie palengvina biuro reikmenų ir dokumentų rūšiavimą bei saugojimą. Šiuo požiūriu nepakeičiamos praktiškos biuro lentynos ir erdvios biuro komodos ar drabužių spintos.

Galbūt prieš galutinį pasirinkimą vertėtų pagalvoti, kokių baldų jums reikia ir kokių elementų tikrai prireiks ir kurių galbūt galėtumėte atsisakyti. Tai labai palengvina paiešką parduotuvėse. Kartais interjerui sutvarkyti užtenka vienos nedidelės pakabinamos lentynos, o kartais neapsieinama be didelės talpios lentynos.

Visos spintelės ir lentynos turi būti kuo arčiau darbo stalo. Esate garantuoti, kad būtiniausius daiktus visada turėsite po ranka ir negaišite laiko jų ieškodami kitose buto vietose. Jei turite nedidelį namų biurą, baldai taip pat turėtų būti palyginti nedideli, antraip interjeras atrodys netvarkingas ir netgi sukurs klaustrofobinį efektą.

Kita vertus, mažame bute ar dirbant tik nešiojamuoju kompiuteriu nėra prasmės užgriozdinti vietos dideliu rašomuoju stalu – geriau rinkitės nedidelį reguliuojamą stalą ar net  staliuką, kuris gali atlikti savo darbą.

Regały i półki w miejscu pracy - ekran komputera

Apšvietimas namų biure

Organizuojant nedidelius biurus, verta pasirūpinti pakankamu apšvietimu, ypač jei į kambarį negauna daug natūralios dienos šviesos. Tokioje situacijoje tikrai pravers stalinis šviestuvas, kuris suteiks reikiamą šviesos kiekį, paryškins stalviršį ir palengvins darbą.

Namų biuras, įrengtas svetainėje, gali tapti tikrai gera vieta dirbti. Jei tik pasirūpinsite tinkamais baldais ir aksesuarais, galėsite sutvarkyti biurą kaip firminį.

Kai dirbate tik kompiuteriu, patartina prieiti prie dienos šviesos – tai teigiamai veikia mūsų savijautą, leidžia pailsinti akis ir gerina koncentraciją. Vertėtų rašomąjį stalą pastatyti tiesiai po langu, kad jūsų darbo vieta būtų kuo geriau apšviesta.

Nepamirškite, kad kiekviena ergonomiška darbo vieta turėtų geriausiai atitikti asmens, kuris ja naudosis ateityje, poreikius ir lūkesčius. Jei tvarkote biuro patalpas namuose, pagalvokite apie savo pageidavimus, pagalvokite, kas jus vargina, o kas, priešingai, motyvuoja dirbti kiekvieną dieną. Atminkite, kad darbo zona namuose turi būti atskirta nuo komunalinės zonos. Šis skyrius padės susikaupti ir nusiraminti.