Kaip išplauti, išvalyti ir atnaujinti kilimą? Patvirtinti metodai

Kaip išplauti, išvalyti ir atnaujinti kilimą? Patvirtinti metodai

Tinkamai parinktas kilimas gali pakeisti bet kokį interjerą. Tai populiarus dekoro priedas, dėl kurio kambarys yra jaukus ir stilingas. Padeda atsikratyti aido ir apsaugo namo grindis nuo įbrėžimų ir nešvarumų. Reguliarus siurbimas padeda išlaikyti gerą kilimų būklę. Tačiau laikui bėgant kiekvieną kilimą reikėjo atnaujinti ir sausai valyti. Svarstote, kaip valyti kilimą namuose? Pristatome įvairias galimybes.

Kilimų valymas – nuo ​​ko pradėti?

Pradėkite nuo baldų perkėlimo taip, kad kuo daugiau kiliminės dangos būtų lengvai pasiekiama. Prieš pradėdami cheminį valymą, išsiurbkite kilimą nuo ant jo likusių nešvarumų ir dulkių. Dulkių siurblio antgalį galite pakeisti į mažesnį ir tikslesnį. Svarbu, kad ant kilimo neliktų nieko, kas galėtų trukdyti plauti.

Kaip valyti kilimą namuose?

Kai kilimo paviršius bus kruopščiai išsiurbtas, galite pereiti prie kito etapo. Nepamirškite, kad patalpa, kurioje dedamas kilimas, bus nenaudojama bent visą naktį.

Kaip valyti kilimus namuose?

Reikėtų įvertinti, ar kiliminės dangos tik dulkėtos, ar yra dėmių ir nešvarumų. Purtymas padės pašalinti dulkes. Dėl nešvarumų ir dėmių reikia naudoti dėmių valiklį.

Dėmėtą kilimą reikia šiek tiek sudrėkinti vandeniu naudojant kempinę. Šis veiksmas palengvins ploviklių įsiskverbimą į pluoštą. Per daug nesudrėkinkite kilimo, kad nepažeistumėte grindų po juo. Tada įtrinkite skalbimo miltelius į drėgną kilimą, nepamirškite jų užtepti lygiu sluoksniu. Galite padėti sau skudurėliu arba švariu šluojančiu šepečiu. Patalpa turi būti uždaryta ir leisti veikti milteliuose esančioms veikliosioms medžiagoms. Šio sprendimo pranašumas yra tas, kad jis pašalina bakterijas, kurios yra nešvaraus kilimo paviršiuje. Ryte vėl kruopščiai išsiurbkite kilimą ir išvėdinkite kambarį.

Jei po gaivinimo liko nešvarumų pėdsakų, sumaišykite actą ir vandenį lygiomis dalimis, įlašinkite kelis lašus kvapiojo aliejaus (apelsinų, citrusinių vaisių ar levandų). Nešvarias kilimo vietas reikia gausiai apipilti mišiniu ir palikti kelioms minutėms. Šis būdas yra puikus būdas išplauti kilimus, bet taip pat įneša į kambarius gražų kvapą. Jei grindys po kilimu medinės, po šlapia vieta verta pakloti foliją, kad apsaugotumėte grindis. Vandeniu ir actu suvilgytą dėmę reikia patrinti skudurėliu ar kempine. Veiksmą reikia kartoti tol, kol nešvarumai bus visiškai pašalinti. Naudodami šį metodą pašalinsite dėmes.

Kaip ištiesinti kilimą?

Suglamžytus kilimus galite valyti ir namuose! Jei galvojate, kaip atsikratyti raukšlių ant kilimų, paskleiskite juos šiltoje, šildomoje patalpoje. Jei kilimo raukšlės yra didesnės, galite naudoti garus iš lygintuvo arba garų stoties. Norėdami atsikratyti baldų žymių ant kilimo, tiesiog įdėkite į vietą ledo kubelį, kuris palaipsniui pakels sutraiškytus šerius.

Verta prisiminti, kad ypatingo dėmesio reikalauja purūs, maži miegamojo kilimėliai su ilgomis krūvomis. Jas reikėtų dažniau valyti, nes jos daug labiau pritraukia dulkes, o tai skatina dulkių erkučių vystymąsi.

Kilimo valymas soda – kaip greitai atsikratyti nemalonaus kvapo?

Kai kilimas pradeda blogai kvepėti, galite jį gaivinti naudodami soda. Tai taip pat puikus būdas valyti kilimus – vadinamasis sausas kilimų valymas.

Taigi, kaip nuvalyti kilimą ir pašalinti nemalonų kvapą su soda? Ant išsiurbto paviršiaus lygiu sluoksniu pabarstykite kepimo soda ir švelniai įtrinkite į kilimo pluoštus. Kuo ilgesni šereliai, tuo švelniau juos reikia trinti. Galima „paglostyti“ į trumpo pluošto kilimus. Kepimo soda turi būti palikta ant kilimo ar kilimėlio keletą valandų, kad suveiktų. Tada tiesiog išsiurbkite kilimą. Šis metodas leidžia daug lengviau valyti trumpo pluošto kilimą.

Kilimų valymas nuo nešvarumų

Žiemą kilimų valymas nuo nešvarumų taip pat gali būti atliekamas nenaudojant chemijos – tereikia sniego. Kilimą reikia išnešti į lauką ir pakloti lygiai. Valant kilimus sniegu, reikia įtrinti juo nešvarius paviršius. Nepamirškite per daug purenti sniego, nes jis permirks kilimą ir tai nepadės pašalinti dėmių.

Jei įmanoma, svetainės kilimai taip pat turėtų būti reguliariai purtomi.

Kilimo valymas nuo riebalų, kavos, arbatos ir vyno dėmių

Riebias dėmes ant kilimo ir išsiliejusios arbatos, kavos ar vyno pėdsakus pašalinti sunku. Tačiau yra veiksmingų būdų, kaip valyti kilimus net nuo sunkiai įveikiamų nešvarumų.

Riebalų pėdsakai – kaip juos pašalinti nuo kilimo?

Jei riebalų dėmė yra išsiliejusio vaško, geriausia būtų naudoti pergamentinį popierių ir lygintuvą. Norėdami tai padaryti, ant dėmės uždėkite pergamentinį popierių ir išlyginkite karštu lygintuvu. Pergamentinis popierius idealiai tinka sugerti riebius pėdsakus nuo įvairaus pynimo kilimų.

Riebią aliejaus dėmę reikia gausiai (2 stiklines) pabarstyti bulvių miltais ir palikti bent visai dienai. Tada bulvių miltus, kurie palaipsniui pašalins riebalus nuo šerių, reikia kruopščiai išsiurbti siurbiamu šepečiu.

Ant kilimo išsiliejo vynas, kava ir arbata

Stalo druska puikiai tinka išsiliejusio vyno likučiams. Dėmes reikėtų apibarstyti druska ir lengvai apšlakstyti vandeniu, kad druska sugertų nešvarumus. Geriausia druską palikti mažiausiai dviem valandoms, po to ją reikia pašalinti dulkių siurbliu. Jei vyno dėmė vis dar matosi, dėmę galite patepti vandens ir acto mišiniu, o tada patrinti skudurėliu.

Kavos ir arbatos dėmes geriausia pašalinti nuo kilimo švelniai nuplaunant jas muilu ir vandeniu. Vanduo turi būti drungnas, tik dėmę lengvai patrinkite kempine.