Kaip įrengti virtuvę

Kaip įrengti virtuvę

Kaip įrengti virtuvę?

Virtuvė – vieta, kuri dekoruojant reikalauja neįprastų sprendimų ir įdomių idėjų. Kad virtuvės erdvė nebūtų nuobodi ir funkcionali bei dizainerė, reikia geros idėjos ir profesionalaus dizaino. Profesionalus – tačiau reiškia ne dizainerio pagamintas, o paruoštas pagal pagrindines prielaidas, vyraujančias tendencijas ir būtinai atsižvelgiant į vadinamąsias. „darbinis trikampis“.

Kaip elegantiškai ir funkcionaliai įrengti virtuvę? Kokius baldus, aksesuarus ir priedus pasirinkti jo išdėstymui? Kokios tendencijos ir stiliai šiuo metu madingi? Atsakymus į šiuos ir daugelį kitų su virtuvės baldais susijusių klausimų rasite šiame straipsnyje.

Mūsų specialistai paruošė jums įdomių įkvėpimų ir madingiausių virtuvės įrengimų. Su mumis susikursite savo svajonių virtuvę. Raginame jį perskaityti visus, kurie susiduria su iššūkiu atnaujinti didelę ar mažą virtuvę.

wnętrze  szuflady - szafaka ze zlewozmywakiem  w kuchni

Darbo trikampis virtuvėje

Prieš pateikiame konkrečias idėjas ir išdėstymo sprendimus. Prieš pasakodami, kaip išsirinkti virtuvės baldus ir virtuvės stalviršius, kur pastatyti kriauklę, gartraukį ar orkaitę, turime pakalbėti apie svarbiausią dalyką, kuris yra kiekvienos virtuvės funkcionalumo garantas.

Jei norite, kad darbas virtuvėje būtų malonus, o aplinkinė erdvė – praktiška, tvarkydami interjerą prisiminkite apie baldų ergonomiką, virtuvės spintelių ir buitinės technikos išdėstymą. Kalbame apie vadinamuosius darbinis trikampis, ty šaldytuvo, kriauklės ir viryklės išdėstymas ir sujungimas. Kad interjeras būtų funkcionalus, tarp atskirų įrenginių reikia išlaikyti atitinkamą maždaug 120–210 cm atstumą. Šios Arabizacijos dėka sumažinsite žingsnių skaičių iki minimumo ir užtikrinsite sklandumą bei judėjimo laisvę. Darbo trikampis pagrįstas virimo metu atliekamų darbų seka:

  • išimame produktus iš šaldytuvo,
  • mes juos plauname,
  • verdame arba kepame.

Tarp šių zonų turi būti stalviršis. Venkite statyti viryklę ir kriauklę prie pat šoninių sienelių, nes tai neleidžia laisvai judėti ir patogiai dėti indus bei gaminius ant pagalbinių stalviršių.

Nesvarbu, kokią formą turi virtuvė ar kaip joje išdėstyti baldai, darbinį trikampį galima naudoti visur. Štai keletas pavyzdžių.

Kuchnie z zasadą trójkąta - projekt rozmieszczenia blatu

Sukurk projektą!

Interneto forumuose dažniausiai užduodamas klausimas – ar verta daryti virtuvės dizainą? Aišku, verta, net sakytume, kad tai būtina. Suplanuota virtuvė yra funkcionalaus ir praktiško interjero raktas. Verta pabrėžti, kad projektą galite atlikti patys, nenaudodami jokių specializuotų įrankių. Išmatuokite virtuvę, perkelkite jos matmenis į skalę ant popieriaus lapo ir kibkite į darbą! Pasistenkite suplanuoti skirtingus spintų ir įrangos išdėstymus ir išsirinkite sau tinkamiausią. Planuodami galite naudotis nemokama internetine programa arba kreiptis pagalbos į profesionalus. Viskas priklauso nuo jūsų ir jūsų finansinių galimybių.

Kaip įrengti virtuvę – įdomiausi sprendimai

Kaip matote ankstesnėje iliustracijoje, virtuvę galima išdėstyti įvairiais būdais. Kiekvienas iš jų yra šiek tiek kitoks ir pritaikytas skirtingo tipo interjerui. Tarp populiariausių yra:

I formos virtuve

Paprasčiausias virtuvės įrengimo sprendimas – baldus ir buitinę techniką pastatyti tiesia linija prie vienos iš sienų. Dėl savo paprastos formos toks baldų išdėstymas vadinamas I formos virtuve, puikiai tinka mažose patalpose, pvz., daugiabučio namo virtuvėje ar svetainėje su virtuvėle. Verta pabrėžti, kad nors virtuvė iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti paprasta ir nepatraukli, ją galima įrengti ir dekoruoti taip, kad džiugintų. Puikus būdas pagyvinti ir paįvairinti paprastą virtuvę – ant sienos montuojamos lentynos su žolelėmis, dekoratyvinėje lentynoje išdėlioti spalvingi prieskoniai, gražiai išdėliotos lėkštės ir puodeliai. Tokia paprasta procedūra, viena vertus, neužima daug vietos, o kita vertus, įneša į virtuvę jaukią, jaukią atmosferą ir sukuria gerai apgalvoto, profesionalaus sutvarkymo įspūdį.

Jak urządzić kuchnię I

L formos virtuvė

Norint elegantiškai ir praktiškai įrengti L formos virtuvę, verta iš anksto parengti dizainą. Galite pasinaudoti viena iš nemokamų internetinių programų, kurios padės suplanuoti visų baldų išdėstymą, t.y pakabinamas virtuvės spinteles, pastatomas virtuvės spinteles, virtuvės stalviršius, kriaukles, spinteles orkaitei ar viryklei, taip pat stalą ir kėdes arba galbūt sala. Virtuvės išplanavimas lemia darbo, maisto laikymo ir ruošimo virtuvėje ergonomiką bei komfortą, susijusį su pagrindine veikla, kurią atliekame kiekvieną dieną. Virtuvės išplanavimas priklauso nuo kambario dydžio ir formos. L formos spintelių išdėstymas yra vienas populiariausių, nes tinka siauruose ir mažuose interjeruose. Tokiame išdėstyme verta apsvarstyti galimybę naudoti kampinę zoną.

Rozmieszczenie szafek kuchennych w litere L w nowoczesnej kuchni

SPECIALISTŲ PATARIMAI

Tvarkydami virtuvę atsiminkite tris pagrindines zonas: maisto ruošimą, laikymą ir skalbimą. Vienas iš svarbiausių klausimų yra sandėliavimo zonos sutvarkymas, o virtuvės spintelės šiuo klausimu yra naudingos. Specialistai pataria pagalvoti apie visos sienos apdengimo virtuvės spintelėmis koncepciją. Jei jūsų neįtikina ši idėja, atminkite, kad apatinės virtuvės spintelės turėtų būti erdvūs baldai, kuriuose tilptų visa virtuvės technika. Mažai virtuvei verta rinktis atviras viršutines spinteles, kurių interjeras atrodys erdvesnis.

U formos virtuvė

Kaip sutvarkyti U formos virtuvę? Didelės virtuvės funkcinis išplanavimas reikalauja gero planavimo. U tipo plėtroje virtuvės baldų komplektai išdėstyti palei dvi ilgesnes sienas ir vieną trumpesnę. Geriausia viryklę ir šaldytuvą pastatyti priešais vienas kitą, o kriauklę įrengti kampe. Jei virtuvėje yra langas, prie jo verta pastatyti stalviršį. Dažnas sprendimas yra vienoje virtuvės pusėje pastatyti aukštus baldus, pvz., orkaitę ar mikrobangų krosnelę ir pakabinamas spinteles, o kitoje pusėje - apatines spinteles, kurias sudaro tik apatinės spintelės. U tipo virtuvės išplanavimas geriausiai tinka erdviame, stačiakampio, atviros erdvės interjere su langu.

 kuchnia z wyspą - nowoczesne  pomieszczenie do przygotowywania posiłków

G formos virtuvė

G formos virtuvė yra virtuvė su vadinamuoju pusiasalis. Tokiu atveju spintelės yra išilgai visų trijų sienų, o stalviršis yra prijungtas prie jų ir stovi prie ketvirtos sienos. Jis gali būti panašaus aukščio į spinteles, tačiau norėdami paįvairinti patalpą, galite jį padaryti daug aukštesnį. G tipo sprendimas dažniausiai rekomenduojamas erdviems interjerams ir leidžia laikyti didelius kiekius indų ir įrangos. Panašiai kaip ir L išdėstymas, jūs turite daug kampų. Jei pagal tokį išplanavimą įrengta virtuvė tikrai erdvi, viduryje gali būti daug laisvos naudingos erdvės – tokiu atveju verta ten pastatyti stalą ir taip sujungti virtuvę su valgomuoju.

Rozstawienie szafek kuchennych G  do dużego pomieszczenia

Dviejų eilių virtuvė

Ergonomiškesnėje dviejų eilių virtuvėje spintelės išdėstytos dviem lygiagrečiomis linijomis – viena priešais kitą. Prie vienos sienos turi būti kriauklė, stalviršis ir viryklė, o prie kitos – šaldytuvas ir papildomas stalviršis. Atstumas tarp dviejų spintelių eilių turi būti ne mažesnis kaip 90 centimetrų, tai leidžia atidaryti duris, ištraukti stalčius ir laisvai perkelti namų ūkio narius. Dviejų eilių atstumas yra tinkamas sprendimas trumpoms, bet plačioms virtuvėms. Mažas kambarys vargu ar bus tinkama vieta dviejų eilių išdėstymui.

Praktyczne zagospodarowanie przestrzeni, zlewozmywak, oświetlenie, duługa  strefa blatu, duża  i mała szafka+ wyposażenia

Virtuvės stalas ir kėdės

Kokį stalą pasirinksite savo virtuvės erdvei, lems keli veiksniai. Tam dažniausiai įtakos turi laisvos erdvės kiekis, t.y., pačios virtuvės dydis. Kitas veiksnys – virtuvės baldų tipas. Norėdami pasirinkti tinkamą stalą ir patogių kėdžių komplektą, atitinkantį visą virtuvę, turite atkreipti dėmesį į spalvą, medžiagos tipą ir galimą apmušalą. Paskutinis elementas, lemiantis konkretaus stalo ir kėdžių modelio pasirinkimą, yra jūsų specifiniai pageidavimai ir poreikiai. Stalas turėtų būti pritaikytas prie namų ūkio narių skaičiaus – kuo daugiau žmonių, tuo stalviršis turėtų būti didesnis. Jei neturite per daug vietos ir norite didelio stalo, galite rinktis tokį su praktiška išlankstymo funkcija. Kiekvieną kartą, kai jus aplankys svečiai, galėsite juos patogiai susodinti prie atviro prekystalio.

80 cm zlewozmywak zlewozmywak zlewozmywak  należy należy należy blatem kuchenka posiłki cargo szerokości styl optymalne lodówka dużą domu  domu  kuchniach

Santrauka

Funkcionalus ir elegantiškas virtuvės interjero dizainas daugeliui iš mūsų yra tikras iššūkis. Planuodami šį projektą apsvarstome įvairias galimybes, ieškome įkvėpimo ir idėjų, kurios leistų sukurti tobulą virtuvę už padorią kainą.

Daugybė tinklaraščio įrašų, ekspertų patarimai ir interjero dekoratorių įkvėpimai dažnai yra pagrįsti pagal užsakymą sukurtais baldais. Tačiau ne visi nori ir gali sau leisti tokią investiciją. Tad jei ieškote idėjos praktiškam ir elegantiškam virtuvės įrengimui, būtinai užsukite į mūsų Abra Meble parduotuvę. Turime įdomių pasiūlymų dėl virtuvės komplektų, kurie padės sutvarkyti virtuvės zoną.