Geriausios sofos ir miegamosios sofos jūsų namams

Geriausios sofos ir miegamosios sofos jūsų namams

Sofos ir sofos-lovos yra nepakeičiamas kiekvieno namų interjero elementas. Kartais jie naudojami kaip poilsio baldai, tačiau vis dažniau – ypač mažuose butuose – pakeičia tradicines lovas. Mūsų patarimų dėka, įsigydami tobulą sofą ir sofą-lovą savo namams nesukelsite problemų!

Pirma, šiek tiek istorijos. Sofų kilmė siekia senovės laikus – archeologų teigimu, šiuolaikinių sofų prototipus per savo šventes naudojo jau romėnai. Tačiau jie išpopuliarėjo tik XVIII a. Savo ruožtu sofa-lova – kurios pavadinimas kilęs nuo žodžio „Versailles“, t.y. senovės Prancūzijos karalių buveinė, Europoje išpopuliarėjo XIX amžiuje. Nors terminai „sofa“ ir „sofa-lova“ šiuo metu vartojami pakaitomis, šie baldai šiek tiek skiriasi. Sofa yra apvalesnės, Ludwik formos, ją galima išskleisti ištraukus stalčių, pakėlus sėdynę ir padėjus ant stalčiaus. Savo ruožtu sofa-lova yra paprastesnio dizaino ir kitokio išsiskleidimo būdo baldas – sėdynė pakeliama vienu traukimu, kuris atpalaiduoja ją laikančias spyruokles.

Sofos-lovos ir sofos svetainei

Šiais laikais sofos ir sofos-lovos dažniausiai naudojamos kaip svetainės baldų dalis – ypač kai interjeras per mažas, kad tilptų kiek įspūdingesnė kampinė sofa. Be laisvos erdvės, svetainės sofos pasirinkimą turėtų lemti norimas išdėstymo efektas. Išskirtinai estetiškais pilkais apmušalais sofos derės prie funkcionalaus, gamtos įkvėpto skandinaviško stiliaus interjero. Šviesiai rožinė sofa Rosa su dviejų dekoratyvinių pagalvių komplektu, dekoruota gėlių motyvu, puikiai tiks angliškuose interjeruose. Retro stiliaus mėgėjai įvertins „Sorento 3“ sofą, turinčią omenyje šeštojo dešimtmečio dizainą – ant aukštesnių medinių kojų ir su dekoratyvinėmis sagomis ant atlošo.

Jaunimo sofos

Tokio tipo baldai puikiai tiks ir patalpoms, kuriose gyvena vaikai – tiek jaunesni, tiek vyresni. Dėl išskleidžiamos funkcijos ir patalynės dėžės sofos ir sofos-lovos puikiai pakeičia tradicines lovas. Tačiau perkant juos reikėtų atsižvelgti ir į vaiko amžių. Vaikams tikrai patiks ryškios mėlynos ar rožinės spalvos išskleidžiamos sofos, kurių apmušalai dekoruoti žaislų motyvais. Paaugliai gali teikti pirmenybę „suaugusiesiems“ skirtiems baldams. Tuomet modernios švelnių spalvų sofos-lovos gali būti geras pasirinkimas – pavyzdžiui, pilka sofa Bravo su chromuotomis kojomis.

O gal sofa?

Miegamųjų sofų funkcionalumas ir unikali sofų estetika derinama su sofa, kiek didesnių išmatavimų baldu, tačiau dažniausiai sulankstoma kaip sofa-lova. Šį derinį įvertins, pavyzdžiui, studijos tipo apartamentuose gyvenantys žmonės, kur vienas kambarys yra ir svetainė, ir miegamasis, ir valgomasis. Sofa turi ir vizualinių vertybių (dailiai atrodo kaip vieta poilsiui), ir suteikia būtiną miego komfortą naktį. Kaip pavyzdį galime paminėti „Kayla“ sofų seriją – su pastelinių mėlynos ir rožinės spalvos arba švelnesnių pelenų ir smėlio atspalvių apmušalais – su patogiais šoniniais atlošais ir stiliaus suteikiančiomis bukinėmis kojomis.

Kaip matote, sofos ir sofos yra įvairios paskirties baldai – jų įsigijimas turi būti gerai apgalvotas, kad atitiktų tiek namų ūkio narių skonį, tiek poreikius!